FSD Gilze en Skype lessen

Dinsdag 10 maart; de dag waarop de schakel gesloten werd en onze danslessen niet gegeven konden worden per direct in de Schakel. Daar zit je dan….docent afgebeld. Leden geinformeerd.
Donderdagochtend 12 maart: samen met alle docenten de dansshow van 16 mei hoopvol verder uitgewerkt; alle kleding voor alle groepen klaargezet, draaiboeken gemaakt en schema’s, maar wel met een heel dubbel gevoel; wat gaat er nog meer gebeuren nu de Schakel dicht is? En hoe gaan we onze lessen aanbieden? Docenten zaten met het handen in het haar en ik ook als eigenaresse van FSD Gilze.
We hebben heel snel de knoop doorgehakt om z.s.m. online onze lessen te gaan verzorgen, zodat docenten hun eigen groepen kunnen lesgeven, kids, tieners en de volwassenen in hun ‘dans’ ritme blijven en het belangrijkste; lekker blijven bewegen.
In het weekend van 13-15 maart hebben we keihard doorgewerkt; groepsappen maken van alle dansgroepen, verschillende programma’s testen waarbij we uiteindelijk voor Skype gekozen hebben. Skype groepen maken voor iedere dansgroep. Instructiefilmpjes maken en onderling testen natuurlijk. Tegen ‘kinderziektes’  aanlopen de 1e week. Nog een x alles uitleggen. Maar het werkt! 
Iedere groep volgt nu zijn eigen dansles met zijn eigen docent. En wat extra kan; de lessen volgen die je normaal niet volgt; want iedereen kan inloggen bij alle lessen.
Alle ouders wil ik bedanken; voor jullie inzet om op tijd de laptop, tv, beeldscherm scherp te hebben, ingelogd en klaar voor de dansles en alle leuke foto’s en filmpjes!

Inmiddels weten we dat deze situatie nog wat langer duurt; iig tot de april/meivakantie. We hopen na 6 mei weer gezamenlijk te kunnen trainen, maar gezondheid gaat voor alles!
Het wedstrijdseizoen nu ook een half jaar is opgeschoven. We hadden al veel prijzen gepakt dit seizoen! De wedstrijdteams Connected, Dance Army, FSD United, Bella Donna’s  maar ook de jonge meiden van Motivation Class en Dance Stars zouden in maart, april en mei veel wedstrijden hebben en Finale in juni. Allemaal doorgeschoven naar september en oktober.
  Zo ook de jaarlijkse dansshow; 16 mei zou de datum zijn. Nou, dat gaat dus niet door. Begin van de Corona Crisis nog 20 juni als optie genomen maar ook deze datum is toch niet zo handig. Niemand weet hoe lang onze 1,5 meter afstand nog gaat duren dus de Dansshow hebben we nu verzet naar 10 oktober 2020!
‘Free Style Dancing Gilze presenteert het Gils Songfestival’.  Dat was ons thema van 16 mei maar nu dus 10 oktober!
Blijf gezond, hou afstand en hopelijk mogen we na de meivakantie weer ‘klassikaal’  aan de slag!
Namens FSD Gilze,
Astrid van Loon www.fsd-gilze.nl