Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief Februari 2023

Beste FSD leden,

De Carnavals week zit er weer op! En we mogen weer terug in het ritme…of misschien heb je gewoon doorgewerkt en vier je ‘carnaval’  een andere x! We gaan iig weer starten met de lessen maandag 27 februari.

En om maar gelijk met de deur in huis te vallen; de show van 13 mei ga ik cancelen.

Ik wil namelijk van begin tot eind erbij kunnen zijn, er van kunnen genieten en zelf presenteren; en dat is echt (nog) geen haalbare koek. Vorig jaar natuurlijk alles vanuit huis georganiseerd en geregeld; maar dat wil ik niet nog een keertje. Fysiek aanwezig zijn, de sfeer proeven en ook alle vrijwilligers ondersteunen en natuurlijk de kids zien knallen! Dat is zo machtig prachtig! Even geduld dus en dan gaan we alles dubbel en dwars inhalen. Ik zal in overleg met docenten nog extra kijklessen inplannen in het voorjaar!

Stijldansen

Vanaf donderdag 2 maart gaan we verder met de cursus stijldansen.

We hebben een introductieblok van 5 lessen gehad waarin we zijn gestart met de Quickstep, Chacha, Engelse wals en de Salsa. Deze dansen gaan we in de volgende periode van 10 lesweken uitbreiden. Daarnaast gaan we ook starten met nieuwe dansen zoals de Tango, de romantische Rumba en de Jive.

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk.

Heb je al eens gedanst en wil je het dansen weer oppakken…..dan is deze cursus geschikt voor jou!!

Onze cursus wordt gegeven op donderdagavond van 20.30u-21.45u. De locatie is de Schakel.

Dans jij met ons mee??

Kosten 100,- p.p. aanmelden [email protected] en er is nog volop plaats! Blije Bas verzorgt vol enthousiasme de lessen.

In september start er weer een beginnerscursus van 5 lessen!

Open Dag verplaatst naar 16 september

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld gaan we de open dag verzetten.

De Open Dag die in maart gepland stond ter ere van het 15 jarig bestaan van de dansschool verzetten we naar 16 september. Maart zit al bomvol….!

In maart wedstrijden en 2 keigave optredens met 24 uurs Challange Maaike Frijters ( de Hof) en voor stichting OPA in de Schakel. Gaan we het nieuwe schooljaar starten met een leuke activiteit. Opgeven voor de 24 uur Challenge kan nog tot ZONDAGAVOND 26 FEBRUARI! Opgevenà [email protected]

SWD Veldhoven 5 februari

En weer een wedstrijd met de meiden….deze x Motivation 2e prijs ( van de 4 teams). Volgens mij hebben ze iedere x al een beker mee naar huis genomen. Lekker bezig meiden! FSD United 4e prijs van de 13 teams, Connected 2e prijs van de 9 teams. De andere teams verdienen net zo goed een prijs, maar helaas, met lege handen naar huis. Maar jullie deden stinkend je best; en zo gaat het nu eenmaal in de competitie. Niet iedereen kan winnen.

Lekker druk

Een aantal groepen zitten behoorlijk vol; er is al wat heen en weer geschoven maar helaas hebben we toch een wachtlijst voor kids van groep 3 en 4. Zodra ik de ruimte heb om te splitsen….. Dan laat ik het weten!

De Zumba groep heeft ook een aantal nieuwe leden verwelkomd en dit clubje dames swingt de pan uit op woensdagavond! Kom zeker een proefles mee doen als je interesse hebt, en wees er snel bij, want VOL=VOL

Werk groep kleding

Ik ben op zoek naar ouders die een handig zijn met naaimachine; knopen aanzetten, kapotte ritsen fixen, die zo nu en dan wat in elkaar kunnen knutselen. Graag wat helpende handjes! Ik kan helaas niet altijd terug vallen op dezelfde personen. Interesse; [email protected]

Yoga

En worden 2 lessen gegeven op dinsdagavond en er is nog plaats in beide groepen:

19.00 uur tot 20.10 uur Hatha Yoga, met veel houdingen; klassieke yoga les met veel aandacht voor kracht, lenigheid, souplesse en ademwerk. Kan soms wat pittiger zijn. Maar ook stukje meditatie en ontspanning in iedere les.

20.15 tot 21.30 Easy Flow, net wat rustiger, wat langer in de houdingen, meer gericht op los laten en vrij maken van gewrichten, pezen en banden. Soms wat krachtigere houdingen, ook ademwerk, je werkt vanuit ontspanning.

Op maandagavond start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Op woensdagochtend start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Voor info: [email protected]  

Sponsoren gezocht!

FSD Gilze is altijd op zoek naar sponsoren die de meiden van jong tot oud een hart onder de riem steken….schmink, glitters, kleding…….Dankzij de bijdrage van de sponsoren staan de meiden altijd te shinen op het podium!

Optredens & activiteiten 2023

In de bijlage de bijgewerkte lijst met alle optredens! Noteer ze in jullie agenda’s,

Wedstrijden voor de wedstrijdteams natuurlijk verplicht! Maar voor alle groepen zijn er ook dit schooljaar weer zoveel leuke optredens in en rondom Gilze. Geen zin in optredens? Da’s natuurlijk ook prima!

We houden jullie op de hoogte via de mail en app.

In the Picture Lieke Wouters

‘Lieke, wil jij een stukje schrijven voor de nieuwsbrief van januari?’ ‘Ja hoor Astrid, dat wil ik wel!’ Komt ie!

Hallo allemaal! Laat ik beginnen met mezelf even goed voor te stellen, met meer dan alleen mijn voornaam. Mijn naam is Lieke Wouters, ik ben 22 jaar en ik woon in Gilze. Ik dans al een aantal jaren bij Free Style Dancing en doe dat met veel plezier!

Momenteel dans ik in de wedstrijdgroepen Connected en FSD United, in de stijlen showdance en modern. Maar dat is niet het enige; dansen in een wedstrijdgroep vereist goede techniek, kracht en conditie. Daarom volgen we verplicht techniekles en houden we ons ook iedere vrijdag bezig met een uurtje klassiek ballet. (Verplicht klinkt zo streng, maar het is hartstikke leuk 😉)

Eventjes terug in de tijd. Ik begon namelijk al met dansen toen ik vier jaar oud was. Destijds begon ik met dansen bij KIOS, velen van ons zullen KIOS wel kennen. Daar begon ik wekelijks met een uurtje kleuterdans, waar we dansten op nummers van K3, Samson & Gert, Djumbo. Dat soort hits. Ik genoot ervan om elke week te springen en ben dan ook niet meer gestopt met dansen. Toen KIOS in 2017 stopte maakte een aantal van de KIOS meiden -waaronder ikzelf- de overstap naar Free Style Dancing. Na de audities werden de wedstrijdgroepen gevormd en tot op de dag van vandaag zijn we met alle wedstrijdmeiden een ontzettend hechte groep. We zien elkaar drie keer in de week en delen onze passie. Maar ook buiten het dansen om ondernemen we van alles! Een etentje, een dagje weg of zelfs een teamweekendje! We hebben een bijzondere band met onze docenten en met elkaar. Het is zó iets speciaals, dat zal ik voor altijd koesteren.

Mijn wens was dan ook om van mijn hobby mijn beroep te maken, en zo deed ik auditie op de dansacademie in Tilburg. Eenmaal aangenomen en wel, heb ik helaas moeten besluiten er toch niet aan te beginnen. Geheel eigen keuze was dat niet, maar wel het meest verstandige. Ik ga er niet te veel over uitweiden, want het is een afgesloten hoofdstuk voor mij. Daarnaast heeft dat er wel voor gezorgd dat ik nog lekker veel bij Free Style Dancing kan blijven dansen met ons fijne team, En dat is me enorm veel waard! 😊

Het zou goed kunnen dat je me inmiddels al een paar keer hebt zien rondlopen bij Free  Style Dancing! Zo nu en dan neem ik een lesje over, wat ik doe met heel veel plezier. Op dit moment val ik tijdelijk in bij de 20+ groep, nu docent Xanne met zwangerschapsverlof is. Ik ben dankbaar dat ik bij Free Style Dancing de kans krijg om veel bij te leren; zowel in onze eigen lessen, als in het leren lesgeven.

Ik hoop nog vele jaren te dansen bij Free  Style Dancing. Dat we de passie voor dans nog lang samen mogen delen en dat we nog lang les mogen krijgen van onze fijne docenten! Dat wens ik iedereen toe: veel dansplezier, geluk en gezondheid!

Dansante groet,
Lieke Wouters

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de peuters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Kanjers

Het groepje van Xanne/Nadia op donderdag, de ‘Kanjers’ kan weer wat nieuw talent gebruiken. Dit groepje meiden van 6 tot 8-9 jaar trainen net wat fanatieker en is een opstap groepje voor het wedstrijddansen.  Iedereen mag mee doen met dit groepje, eventueel als 2e les. Er zitten geen ‘eisen’ aan verbonden. Ze dansen op donderdagmiddag 17.30 tot 18.30 uur. Interesse? [email protected] 

Filmpjes Sauwel

Voor iedereen die nog een x wil kijken…….

Sauwel FSD Gilze 2023 zaterdagavond – YouTube

Sauwelen FSD Gilze zondagmiddag – YouTube

Namens FSD Gilze

Astrid van Loon

www.fsd-gilze.nl