Nieuwsbrief februari 2024

Beste FSD leden,

Hopelijk hebben jullie een leuke carnaval gehad, lekker kunnen hossen en feesten!

Deze week zijn het weer kijklessen! Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, iedereen is van harte welkom om een x te komen kijken tijdens onze lessen. Wel graag de schoenen uit! En we vragen het iedere x; tis geen mee doe les voor broertjes of zusjes of vriendinnetjes…… die komt later in het jaar! Opgeven hoeft niet, loop gewoon binnen.

Nieuwe leden van harte welkom!

Er is nog plaats in de herberg bij de meeste groepen!

We heten jullie van harte welkom! Jullie ontvangen een welkomst cadeautje bij de docent!

Bij vragen kun je altijd terecht bij de docent of bij mij. Heel veel dans, yoga & sportplezier!

Wachtlijsten

Ondanks 2 extra groepen gestart in januari moeten we toch met wachtlijsten gaan werken. In alle groepen is nog plaats behalve…..

VOL=VOL

  • FSD 1 zit helaas vol!
  • Zumba woensdagavond zit helaas vol!
  • Dans 20+ nog 3 plaatsen vrij!

Cool Zumba

Na de zomer is er weer een blok Zumba Cool lessen gestart op dinsdagavond 20.00 tot 21.00 uur met juf Nadia.

Het blok loopt door tot mei met een extra blok. Wil je ook een x een losse proefles mee doen en daarna beslissen of je wil aanhaken? Stuur mij dan een mailtje! De losse proefles kost €10,- en daarna betaal je €7,50 per les, voor het blok van 10 lessen. Nog volop plaats!

2x per week dansen

Leden kunnen ook 2x per week dansen! Vanaf 6 jaar kan je aansluiten bij de techniek les. Deze les is verplicht voor de wedstrijdmeiden, maar iedereen kan deze les volgen.

En voor groep 4/5 kids is er op donderdag ruimte om bij juf Xanne te dansen bij FSD 4.

Check het rooster voor meer mogelijkheden en stuur mij gerust een mailtje!

Onze juffen

Met zoveel nieuwe leden stellen onze juffen zich nog een x voor!

Juf Jessie 

Vanaf najaar 2017 ben ik deel gaan uitmaken van het team van Free Style Dancing.

Naar dansers begrippen ben ik vrij laat begonnen met dansen. Maar toen ik mijn eerste lessen gevolgd had wist ik dat ik van het dansen mijn beroep wilde maken. Ik heb de opleiding docent dans aan de Academie voor Danseducatie in Tilburg afgerond.

Tijdens deze vier jaar heb ik mijzelf ontwikkeld tot een breed inzetbare dansdocent. Ik geef voornamelijk Jazz dans, Moderne dans en Klassiek ballet. Dit zijn de stijlen waar dan ook echt mijn passie ligt.

Binnen mijn lessen vind ik het belangrijkste dat mijn leerlingen zich veilig voelen. Ik vind het mooi om te zien dat leerlingen durven te experimenteren met de bewegingen, een risico nemen en genieten van hetgeen ze aan het doen zijn.

Hierdoor zullen zij namelijk iedere week stappen zetten als danser, en zeker ook als mens. Het mooiste aan lesgeven is om je leerlingen te zien groeien en zich verder te zien ontwikkelen. Hier haal ik mijn grootste voldoening uit!

Bij FSD geef ik les aan Spetters, FSD 1 & 3,  klassiek kids , en geef ik klassiek  & techniek aan de wedstrijdteams en modern aan FSD United.

Hopelijk zie ik je snel in mijn lessen verschijnen! 

Juf Lieke

Hallo allemaal! Laat ik mezelf even goed voorstellen, met meer dan alleen mijn voornaam. Mijn naam is Lieke Wouters. Ik ben geboren en getogen in Gilze, waar ik dans en lesgeef bij Free Style Dancing. 

Momenteel dans ik in de wedstrijdgroepen Connected en FSD United, in de stijlen showdance en modern.

Maar dat is niet het enige; dansen in een wedstrijdgroep vereist goede techniek, kracht en conditie. Daarom volgen we verplicht techniekles en houden we ons ook iedere woensdag bezig met een uurtje klassiek ballet.

 Eventjes terug in de tijd. Ik begon al met dansen toen ik vier jaar oud was. Ik genoot ervan om elke week te springen en ben dan ook niet meer gestopt met dansen. 

In 2017 maakte ik de overstap naar Free Style Dancing. Na de audities werden de wedstrijdgroepen gevormd en tot op de dag van vandaag zijn we met de wedstrijd meiden een ontzettend hechte groep. We hebben een bijzondere band met onze docenten en met elkaar.

Het zou goed kunnen dat je me inmiddels al hebt zien rondlopen bij Free Style Dancing. Zo nu en dan neem ik een lesje over, en geef ik les aan FSD 8. Ik doe dat met veel plezier! Ik ben dankbaar dat ik bij Free Style Dancing de kans krijg om veel bij te leren; zowel in onze eigen lessen, als in het leren lesgeven.

Ik hoop nog vele jaren te dansen en les te geven bij Free Style Dancing. Dat we de passie voor dans nog lang samen mogen delen. Dat wens ik iedereen toe: veel dansplezier, geluk en gezondheid!

Dansante groet,
Lieke Wouters

Juf Nadia

Ik ben juf Nadia en ik geef  les bij FSD Gilze sinds 2019.
Dit seizoen geef ik les op dinsdag en woensdag. De volgende groepen hebben van mij les, Dedication, FSD Get up!,  FSD 5 , FSD 6, techniek voor de kids en oudste meiden en de gezellige zumba dames!! 


Toen ik 4 jaar was ben ik begonnen met dansen. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt. 

Ik heb altijd les gevolgd in de stijlen, streetdance/ hip hop, jazz, modern, klassiek ballet.
Ik besloot van mijn hobby mijn werk te maken. Ik heb de Mbo dansopleiding in Goes gevolgd ( deze is tegenwoordig gevestigd in Roosendaal).

Na de opleiding ben ik meteen het werkveld in gegaan. Door juf Xanne ben ik terecht gekomen in Gilze. Hier ga ik voorlopig ook niet weg. 


Het is altijd heerlijk om les te geven aan alle groepen. In mijn danslessen werken we hard maar is ook ruimte voor een praatje en een grapje.
Wie weet zie ik je een keer in mijn lessen. Tot dans. 

Juf Xanne

Ik ben juf Xanne en woon in Breda. Hier woon ik samen met mijn vriend, onze hond Bliss en onze dochter Summer!

Dansen is van jongs af aan al mijn grootste passie, ik was niet weg te slaan uit de danszaal en wist al snel dat ik van mijn hobby mijn beroep wilde maken. In 2017 ben ik afgestudeerd aan het MBO Dans Goes en geef ik met heel veel plezier les aan een hoop verschillende doelgroepen. Dit is tevens ook de periode geweest dat ik kennis heb mogen maken met FSD Gilze!

In mijn stage periode ben ik begonnen met lesgeven voor Astrid, en eigenlijk ben ik nooit meer weg gegaan.. Ik heb het enorm naar m’n zin bij FSD en zou dit niet meer anders willen! Wat begon met wat reguliere lessen meekijken, leren en zelf wat oefeningen geven, groeide al snel uit naar eigen lessen draaien.

Door de jaren heen heb ik al veel mooie shows mee mogen draaien, de nodige prijzen in de wacht gesleept samen met de meiden en lieftallige collega’s, en enorm mogen genieten van al het talent dat bij FSD rond loopt.

Je kunt mijn tegen komen op de maandagen en de donderdagen waar ik verschillende lessen draai, voor ieder wat wils! Neem bijvoorbeeld:

– wedstrijd dansen voor jong en oud!

– de kanjers: een groep voor de jonkies die net wat extra geprikkeld worden.

– 20+: een gevarieerde dansles voor de 20+ers op de maandag avond.

– FSD groepen: reguliere lessen voor alle leeftijden

Een greep uit de lessen die ik geef.. Zie ik jou een keer in een van mijn lessen? Check het rooster even om te kijken of er iets bij zit wat je tof lijkt, en wie weet.. Tot snel!

Heel veel liefs en dansante groetjes,

Xanne

SWD 28 januari Veldhoven

Met alle teams op wedstrijd en gelukkig wat dichter bij huis in Veldhoven! En deze x was er enorm veel concurrentie; en hebben alle teams echt onwijs goed staan dansen en gingen we ook tevreden naar huis.

Team Motivation pakte een 3e prijs!

In deze categorie zijn er vaak wat minder deelnemers; maar dat kan de pret niet drukken…. Hoe tof is het om een beker te winnen?

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de spetters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen!

Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Yoga Dinsdag Avond

Iedere dinsdag Yoga bij FSD Gilze:

  • 19.00 tot 20.00 uur Hatha Yoga
  • 20.15 tot 21.30 uur Easy Flow Yoga

Er zijn nog een paar plaatsen in beide groepen; stuur gerust een mailtje voor meer informatie.

Je kan ook losse lessen nemen bij de Yoga. Deze kosten €12,50. Stuur dan een appje als je wil aanhaken!

Dansshows 25 mei

Dit schooljaar 2 dansshows!

Omdat het de afgelopen jaren zo’n ‘rommeltje’  is geweest dit jaar een inhaalslag.

Na Carnaval zijn we gestart met nieuwe ideeën zodat de meiden kunnen knallen en hun gave dansen kunnen showen. De recreatieve groepen laten 2 dansen zien; en de wedstrijdteams hun wedstrijdchoreografie en daarnaast nog een toffe dans ( met een andere groep samen!!!)

Achter de schermen zijn de voorbereidingen alweer gestart; wat tof om zoveel leuke ideeën voorbij te zien komen.

We kunnen niet alle groepen in een show proppen; dan zouden jullie ruim 3,5 uur non stop dansjes zien en da’s echt too much. Dus we verdelen de groepen over 2 shows en wedstrijdteams doen deze x in beide shows mee.

In de bijlage de verdeling van de shows.

Voorafgaand aan de shows is er altijd een doorloop en schmink moment; hou deze tijden ook vrij in jullie agenda’s!

Kaartjes voor de show kosten €8,50 p.p. in de VVK en €10,- aan de deur. Alleen contant betalen; er is geen pinautomaat aanwezig helaas.

VVK start in week 19 (in de Schakel) en vanaf 10 mei bij DA Readshop

VVK Schakel:

  • Maandag 6 mei 18.00 uur
  • Dinsdag 7 mei 18.00 tot 18.30 uur
  • Woensdag 8 mei 17.00 tot 19.00 uur

Met de entreeprijs proberen we alle onkosten te drukken, denk aan huur van de ruimtes in de Schakel, kosten docenten, geluid & belichting; presentjes vrijwilligers. De kids krijgen backstage ranja en iets lekkers. Er komt wat bij kijken! Er worden weer volop foto’s gemaakt tijdens de show, en deze gave foto’s ontvangen jullie gratis via de mail.

  • Danst je zusje in een andere show dan waar je zelf in danst? Dan hoef jij geen kaartje te kopen voor de show!
  • Informatie volgt t.z.t. via de mail

Astrid 50

Toen was er nog een dansfeestje in de carnavals vakantie en een bomvolle Pilates Power Yoga les!

Deze week ontvangt iedereen nog een snoepzak en FSD Gilze pen!

Namens FSD Gilze

Astrid van Loon

www.fsd-gilze.nl        

[email protected]