Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief Maart 2023

Beste FSD leden,

Maart roert z’n staart en dat hebben we geweten! Met 2 toffe optredens in ons eigen durpke met de 24 uurs challenge met Maaike Frijters, en bij stichting OPA in de Schakel, en nog een wedstrijd in Veldhoven zat de maand maart goed gevuld. En ook nog kijklessen……!

April doet wat ie wil zeggen ze, en de oudste wedstrijdmeiden gingen zondag  2 april in Goirle naar ‘Dance Waves’, een Belgisch Nederlandse competitie waar we ooit eerder aan meegedaan hebben. Even een x iets anders dan Shell We Dance. Mocht het erg bevallen dan kunnen we volgend seizoen met de jeugdteams ook mee doen. En met een 1e prijs naar huis….. jeetje! Volgens Jessie heel veel concurrentie; echt zo goed gedaan meiden!

23 april mogen we weer naar SWD Veldhoven en dan zitten de wedstrijden erop.

Gaan we nog ff het Mollebos op z’n kop zetten met Pinksteren met alle FSD groepen en dan hebben we hopelijk voor heel veel teams een finale plaats op 4 juni bij Shell We Dance.

Sponsoren gezocht!

FSD Gilze is altijd op zoek naar sponsoren die de meiden van jong tot oud een hart onder de riem steken….schmink, glitters, kleding…….Dankzij de bijdrage van de sponsoren staan de meiden altijd te shinen op het podium!

Nieuwe datum Dansshow 10 & 11e van de 11e 2023!

In overleg met docenten en de Schakel heb ik een nieuwe datum geprikt voor onze dansshows. Dan is het 1,5 jaar geleden dat we een show hebben georganiseerd en we gaan er vol voor. Save the Date! Op vrijdagavond 10 november worden de oudste meiden ingedeeld en op zaterdag 11 november draaien we 2 shows in de middag voor de jongsten.  In de ochtend schmink en doorloop!

Yoga

En worden 2 lessen gegeven op dinsdagavond en er is nog plaats in beide groepen:

19.00 uur tot 20.10 uur Hatha Yoga, met veel houdingen; klassieke yoga les met veel aandacht voor kracht, lenigheid, souplesse en ademwerk. Kan soms wat pittiger zijn. Maar ook stukje meditatie en ontspanning in iedere les.

20.15 tot 21.30 Easy Flow, net wat rustiger, wat langer in de houdingen, meer gericht op los laten en vrij maken van gewrichten, pezen en banden. Soms wat krachtigere houdingen, ook ademwerk, je werkt vanuit ontspanning.

Op maandagavond start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Op woensdagochtend start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Voor info: [email protected]  

Extra Yoga op zaterdagochtend

Op de volgende data ga ik XL Yoga geven, met een vleugje Yang/Yin, actief en meditatief, met de bekende Hatha houdingen, ademwerk en ontspanning.  Ga heerlijk ontspannen het weekend in. De losse lessen kun je per x betalen. €12,50

 15 april, 13 mei, 10 juni 09.00 tot 10.30 uur, info en/of opgeven [email protected]

24 uurs Challenge Maaike Frijters

En daar waren we weer! Goed gedaan hoor meiden! Voor sommigen hun allereerste optreden; daar mag je erg trots op zijn!

Optreden OPA

Wel 65 kids hadden zich opgegeven voor het optreden in de Schakel. En wat hebben we er een feestje van kunnen maken. Ouders konden vanaf het balkon mee genieten. OPA bedankt dat we er weer bij konden zijn! En voor de sponsoring Kleding & Schmink!

Stijldansen

Iedere donderdagavond wordt er met heel veel plezier en enthousiasme gedanst en gedanst. Bas en Mirthe maken van iedere les een feestje! Instromen kan nog steeds, mits je al wel wat danservaring hebt.

In september start er weer een beginnerscursus van 5 lessen! En een vervolgcursus; afhankelijk van de animo.

Open Dag verplaatst naar 16 september

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld gaan we de open dag verzetten.

De Open Dag die in maart gepland stond ter ere van het 15 jarig bestaan van de dansschool verzetten we naar 16 september. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Programma volgt nog.

Woensdag 21 juni presentatie avond Wedstrijdteams

In week 25 staan er kijklessen op het programma en zijn alle ouders, vrienden en familie weer van harte welkom in onze lessen.

De wedstrijdchoreo’s gaan we presenteren in de theaterzaal van de Schakel op woensdagavond 21 juni om 19.30 uur.

Motivation als 1e…en Sensation, Dedication, Connected, Dance Stars, en Bella Donna’s en FSD 6.

Daarmee sluiten we dit wedstrijdseizoen af en gaan de docenten en teams na de auditie starten met nieuwe en frisse ideeën voor het nieuwe schooljaar.

SWD Veldhoven 19 maart

En weer met prijzen naar huis….

Motivation 3e!

Connected 2e!

Sensation 2e!

Werk groep kleding

Ik ben op zoek naar ouders die een handig zijn met naaimachine; knopen aanzetten, kapotte ritsen fixen, die zo nu en dan wat in elkaar kunnen knutselen. Graag wat helpende handjes! Ik kan helaas niet altijd terug vallen op dezelfde personen. Interesse; [email protected]

FSD T-shirts, truien en gadgets te koop tijdens de lessen

Wil je nog zo’n zuurstokroze trui of zwart FSD T-shirt? Dat kan, ze zijn te koop tijdens de lessen! €25,- en €12,50. We hebben ook nog roze bidons! Zolang de voorraad strekt.

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de peuters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Audities Juni 2023

Het duurt nog even, we zitten nog in het wedstrijdseizoen maar na de Final op 4 juni zijn er weer audities voor iedereen die in het nieuwe schooljaar in een wedstrijd team wil dansen.

In de volgende nieuwsbrief een uitgebreid moment en uitleg wat dat hele wedstrijdgebeuren nu in houdt.

Net als dit schooljaar kun je vanaf 7 jaar auditie doen. De audities delen we in op leeftijd. Dus lijkt het je leuk, spannend, of gewoon keigaaf om volgend schooljaar te shinen op het podium geef je dan op zodra dit kan.

De lestijden van de wedstrijdteams blijven ongewijzigd! Maar geef op tijd op! Mocht er ontzettend veel animo zijn voor het wedstrijddansen dan moeten we passen en meten met de lestijden.

Informatie avond ouders voor alle kids die willen wedstrijddansen

  • Donderdag 15 juni 20.30 uur in de Schakel

Audities voor 17 jaar en ouder

  • Woensdag 28 juni 20.15 uur spiegelzaal

Audities  7 TM 10 jaar: Donderdag 29 juni, tijdstip volgt nog

Audities 11 TM 16 jaar: Donderdag 29 juni, tijdstip volgt nog

IEDEREEN MOET ZICH OPGEVEN VOOR DE AUDITIES; OOK ALS JE AL IN EEN WEDSTRIJDTEAM DANST. T.Z.T. VOLGT MEER INFO

Opgeven bij juf Nadia via de app; vermeld naam, en leeftijd. 06- 27158894

Babbz Meets FSD Gilze…..2024-2025

Ter ere van de 80- jarige bevrijding! Binnenkort weer overleg met Babs en we gaan jullie op de hoogte houden, data zijn we aan het prikken. Dan volgt nog een voorstel richting gemeente hopelijk groen licht voor de verder invulling van deze show.

Ouder- Kinder Yoga bij FSD Gilze op woensdag 7 juni

Yoga Docent Marieke, afgestudeerd en ervaren Kinderyoga docent komt woensdagmiddag 7 juni in Gilze een workshop geven voor kids van 6 TM 12 jaar en hun ouders.

Aanmelden kan vanaf NU; [email protected] kosten €19.50 per koppel.

Namens FSD Gilze,

Astrid van Loon

www.fsd-gilze.nl

[email protected]