Nieuwsbrief mei 2022

Beste FSD leden,

Wat gaat het schooljaar toch snel,

We zitten alweer in juni en de nieuwsbrief van mei was nog niet af!

Meimaand was een mooie maand, met een hele warme voorjaarsvakantie en een tropische show op 15 mei in de Schakel.

Wat was het weer een feest om naar alle groepen te kijken, van jong tot oud! Deze keer zat ik zelf in de zaal  en kon ik net zoals publiek genieten van het geheel. Presentatie was in vertrouwde handen van Marcel en Jimmy. Bij deze nog een bedankje voor de grandioze inzet van alle vrijwilligers en vooral ook van de Bella Donna’s en wedstrijdmeiden die ieder jaar opnieuw de handen uit de mouwen steken.

De plannen voor volgend jaar zijn er al! Dan weer 2 shows op zaterdag 13 mei 2023.

Noteer alvast de datum.

Er zijn ontzettend veel mooie foto’s gemaakt en ze zijn bijna compleet. Nog 1 fotograaf deelt haar foto’s binnenkort nog. Hier nog een paar mooie herinneringen.

Een paar filmpjes!

Dansshow 15 mei FSD Gilze de Ini Mini’s! – YouTube

Klassiek selectie dansshow 15 mei 2022 FSD Gilze – YouTube

25 mei Shell We Dance

Een week na de dansshow gingen alle wedstrijdmeiden nog een keer op pad. En ook deze keer kwamen ze niet met lege handen naar huis. Het was nog even spannend tot aan de laatste wedstrijd; want de voorlopige ranking voor de Finals is zelden de definitieve ranking. Toch is het ook dit jaar gelukt om in de Finals te staan met team Connected (modern, eigenlijk show..), Team FSD United, (modern), team Dance Army (show) en onze jongste team Motivation ( show).

De Finals zijn op 12 juni in Wageningen. Voor meer info en/ of kaartjes www.shellwedanceevent.nl

Nieuw schooljaar, nieuw rooster en nieuwe plannen!

In week 25 gaat het nieuwe rooster in, zie de bijlage. De meeste lessen behouden hun lestijden maar we moesten e.e.a schuiven om voor alle groepen plaats te maken. Het is een ingewikkelde puzzel; en gelukkig zijn we er aan uit gekomen. Hopelijk past het ook bij iedereen in de weekplanning. Zijn er vragen of opmerkingen dan hoor ik die graag.

Het is ook tijd om de groepsnamen te veranderen. De ‘INI MINI’S  kan echt niet meer! Ben je net doorgeschoven van de Spetters en dan kom je in een groepje waar je INI genoemd wordt! Ini mini’s wordt dus FSD 1, wat betekend dat alle huidige FSD groepen een hoger getal krijgen. FSD 1 wordt dus FSD 2, FSD 2 wordt FSD 3. De juffen zullen het ook in de groepsapp aanpassen. Alleen FSD 6 blijft FSD 6. Doen we in week 25.

Na de Finals van 12 juni houden we audities in week 24 voor iedereen, jong en oud die in een selectieteam wil dansen. Dansen op hoog niveau vraagt om een auditie; doen we al jaren met de oudere meiden en nu is het tijd om voor alle leeftijden. Heb je nog niet opgegeven? Dat kan nog steeds.

Na de audities wordt techniek verplicht bij de Teams Dedication en Sensationen aanbevolen bij Motivation. De teams gaan komend schooljaar meer uren trainen dan dit jaar; en zullen na de auditie opnieuw ingedeeld worden.  Docenten gaan kritisch kijken welke meiden het beste bij elkaar passen zodat we in 2022-2023 verder gaan bouwen aan een mooie danscarrière.

Donderdag 2 juni was er een infoavond m.b.t. het nieuwe wedstrijdseizoen.

Team Motivation zal vooral een erg jong team blijven (TM 10 jaar) , en trainen verplicht 1,5 uur; en gaan zeker ook mee doen met de wedstrijden.

De meeste kids dansen toch het liefst in hun eigen FSD groep met vriendinnen; hebben niet zo’n zin in trainen voor een wedstrijd en dat is natuurlijk wat de meeste kids het liefst doen. Gezellig iedere week een uurtje komen dansen!

Na de corona perikelen zijn er weer volop andere leuke optredens waar alle groepen aan mee kunnen doen. Zoals het Mollebosfist!

En op zaterdag 18 juni tijdens de Open Techniek Dag. En heb je iets te vieren? Dan kan er ook altijd een optreden geregeld worden! Laat dit tijdig weten.

Splitsing Techniek lessen

m.i.v. het nieuwe rooster gaan we de technieken lessen opsplitsen, zowel bij de jongste als bij de oudste selectie meiden. De groepen zitten erg vol. Juf Jessie en juf Nadia gaan om de week lesgeven aan de jonge techniek kids en ook aan de oudsten zodat er voor iedereen meer ruimte en plaats is.(ook aan de ‘bar’)

Doorschuiven

Het afgelopen halfjaar heeft Jessie het doorschuiven geregeld, vooral bij de jongste groepen is er flink door geschoven. Tot de zomervakantie gaan we niet meer schuiven. We kijken in het nieuwe schooljaar of het weer nodig is!

Afmelden voor het nieuwe seizoen

Wil je je lidmaatschap opzeggen? Dan graag voor 1 juli en uiterlijk 1 augustus!

Mollebosfist 2022

Eindelijk mochten we weer!

En wat een animo, wel 100 kids hadden zich opgegeven voor dit optreden.  In een bomvolle tent met erg enthousiast publiek hebben we 20 dansen kunnen laten zien met maar liefst 10 groepen!

En wat was ik onder de indruk van het enthousiasme van de meiden, het lef en het zelfvertrouwen waarmee ze op het podium stonden te swingen. Hoe zelfstandig de kids zijn, ff plaatsen aanwijzen en gaan met die banaan! Heerlijk om naar te kijken en om er weer bij te kunnen zijn! Meer foto’s:

https://we.tl/t-H6mK43tYeS

Schakel 100 jaar

Berichtje van de Schakel:

Aanstaande september bestaat de Schakel 100 jaar.

Van 1922 tot 1972 was de Schakel “Patronaat” en vanaf 1972 werd het De Schakel. En 18 april 2023 bestaat de nieuwe Schakel 15 jaar.

Dit mogen we zomaar niet voorbij laten gaan. Daarom willen we samen met jullie weer een keer een open dag organiseren.

i.v.m. de late start van het nieuwe schooljaar en andere activiteiten in het dorp willen we de open dag op zondag 9 oktober houden.

Jazzdanssneakers

Ik heb nog een paar maten op zolder staan! Spiksplinternieuw! Voor €50,- mogen ze de deur uit. Daarmee eindigt de verkoop van sneakers. Voortaan dus zelf op zoek gaan voor een paar gave dansschoenen.

Maat 32, 37, 38, 38,5, 39. OP=OP!

Gadgets

Nog volop op voorraad! Tijdens de lessen zijn de gadgets te koop. OP=OP!!! Er wordt niet meer nabesteld. Truien, T-shirts, Bidons, Tassen, Etuitjes! Graag gepast betalen bij docenten.

Yoga

Momenteel geef ik 2 yoga lessen op dinsdagavond 19.00 tot 20.00 uur en 20.15 tot 21.15 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor info: [email protected]

Kijklessen

In week 26 zijn er weer kijklessen. Ouders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Wel eventjes de schoenen uit bij binnen komst.

Vriendjes & Vriendinnetjes lessen

Week 29- 18 TM 22 juli

Tijdens de laatste schoolweek zijn vriendjes en vriendinnetjes welkom bij alle lessen!

Groetjes Astrid, Xanne, Jessie en Nadia, www.fsd-gilze.nl