Nieuwsbrief mei 2024

Meimaand….Dansmaand…!!!
Er werd heel veel gedanst en heel veel geoefend voor alle optredens.
Zo hadden we het Proeftheater in de Schakel met FSD Move it! en Sensation; het Mollebosfist met wel 7-8 groepen en Lily en Fenna; 2 bomvolle zalen met de Dansshow en als klapper op de vuurpijl nog met 8 teams naar de laatste Shell We Dance voorronde in Wageningen. Foto’s en filmpjes worden gedeeld in alle apps en op social media. En zodra ik alle foto’s van de show compleet heb; komen ze eenmalig via een We Transfer in jullie mailbox. Ik probeer dat nog voor de zomervakantie te doen.

Met nog 4 lesweken te gaan kunnen we gaan aftellen naar de zomervakantie die dit jaar erg vroeg valt. Vrijdag 5 juli onze laatste les en dan starten we weer als de basisscholen hun deuren weer gaan openen in week 34 op maandag 19 augustus.
FSD Gilze neemt 6 weken vakantie en dan zijn er geen lessen; dan kunnen de juffen ook even van hun vakantie genieten maar ook weer nieuwe choreo’s en lessen bedenken en voor bereiden.
Tijdens de laatste lesweek zijn er weer ‘vriendjes en vriendinnetjes’ lessen en mag iedereen 1 vriendje of vriendinnetje mee nemen. We delen dan ook weer ijsjes uit en maken er een allerlaatste feestles van. De volwassen groepen, Diva’s, Zumba, Yoga….die trakteer ik nog op een drankje!
De afgelopen weken zijn er veel nieuwe leden gestart en dat is fijn; we proberen iedereen te laten starten en zoals het er nu naar uit ziet blijven de lestijden ongeveer hetzelfde. Mocht het rooster toch nog wat veranderen, dan laat ik dat z.s.m. weten.
Proef Theater
De meiden van FSD Move it! ( FSD 8) en Sensation deden mee met het proeftheater en wat deden ze het toch goed! Ff lekker knallen in je eigen theater, dat willen we wel vaker!

Mollebosfist
Wat een feest toch ieder jaar in het Mollebos! Keiveel publiek; danseressen die ff staan te vlammen op dat podium! Het was weer ontzettend genieten! Volgend jaar zijn we weer van de partij! En nog mooie foto’s van Hannie Beune; dank je!

Dansshows 25 mei

Wat een feest! Super publiek, mooie, spectaculaire en ontroerende dansen, de wedstrijdchoreo’s……
Hebben jullie ook zo genoten?
Alle deelnemers krijgen nog een ToiToiToi van mij, maar wel echt met hulp van Frans Jacobs Finovion en Bart Kennes MK Gilze! Wat fijn dat we sponsoren hebben die mee denken.
Alle ouders en leden en natuurlijk Edreco, Schakel, hulpouders en fotografen bedankt! Jony, Jochem en Daphne!
Dat zijn mooie herinneringen! Filmpjes ga ik de komende weken nog op social media plaatsen.

De oorbellen van Jet!
Daar zijn ze! Te koop tijdens de lessen €5,- maar ook FSD T – shirts 9 €12,50), bidons ( €7,50) en nog een paar paarse wedstrijdvesten ( €10,-

Final SWD Ranking

Zondag 26 mei was de laatste wedstrijd van Shell We Dance! Met maar liefst 8 teams ging FSD Gilze naar Wageningen, en voor de Kanjers hun allereerste wedstrijd ooit. En wat deden alle teams het toch goed!
Zondag a.s. staan Sensation, Motivation en FSD United in de landelijke Finale. Wel 1000 teams hebben meegedaan door het jaar heen. Wat blijft het dan bijzonder om mee te mogen doen met de Final.

Rooster
Vooralsnog een paar kleine wijzigingen voor komend schooljaar. Zie bijlage.
Voor vragen of opmerkingen [email protected]

Audities

En dan staan er nog audities op de planning. Opgeven kan nog tot 20 juni. Via een mailtje [email protected]
Jullie hebben (bijna) allemaal een mail ontvangen met een powerpoint wedstrijddansen. Laat me weten als er vragen zijn.

Sponsoren
En dan kom ik gelijk bij onze sponsoren…want wat ben ik blij dat die jaarlijks de dansschool financieel steunen waardoor we alle leden van schmink kunnen voorzien én met de aller gaafste outfits. Wil je ook sponsor worden met jouw bedrijf? Vanaf €50,- ben je al sponsor én krijg je een vrijkaartje voor de dansshow.

Knallen met Xanne
Na ontzettend veel super mooie wedstrijd jaren gaan we komend seizoen naast het wedstrijd dansen ook een nieuwe les op het rooster zetten!
En die krijgt de naam:
‘Knallen met Xanne’. Op maandag 18.00 tot 19.00 uur!
Heerlijk dansen en bloedje fanatiek zoals we dat gewend zijn van Xanne. En we trainen voor het Sauwelen en de dansshow. Waar je natuurlijk niet verplicht aan mee hoeft te doen.
Heb je interesse? Laat me dat dan ff weten….
Kom je wel eind juni ‘ auditie ‘ doen om ff te laten zien dat je het kan ( en voor de gezelligheid)

Modern voor 10/11 jaar tot 15/16 jaar

Zoals al eerder aangegeven willen we dolgraag met Modern gaan starten in het nieuwe seizoen.
Vanaf 10 jaar tot 15/16 jaar. Vanaf 31 mei gaat Jessie op vrijdag avond 6 weken aan de slag met iedereen die 6 lessen wil ervaren,
voelen en polsen of modern iets is voor jou.
Kosten €40,- info en of aanmelden [email protected] Tijd: 18.30 tot 20.00 uur
Iedereen mag aansluiten; enige eis is dat je op woensdag klassiek/techniek volgt. Na die 6 weken weten wij of er animo en talent is, of we wellicht 1 of 2 teams Modern gaan vormen. Inmiddels zijn we gestart maar wil je nog aanhaken?
Dan kan dat!

Ennuh….
We willen na de zomervakantie ook 6 weken proefmodern gaan aanbieden voor kids van 6/7 jaar TM 10 jaar! Meer informatie volgt nog!

Kanjers

Voor meiden van groep 3/4/5/6/7 met extra dansprikkel en uitdaging.
Doorstroom richting Motivation!
Dit groepje danst op donderdag middag 15.30 uur met juf Xanne. De juffen selecteren je voor deze les, of vraag of je een x mee kan draaien. De Kanjers gaan in het nieuwe seizoen 2 x op wedstrijd en dit is verplicht!

Wachtlijsten
In alle groepen is nog plaats behalve…..
• Zumba woensdagavond zit helaas vol!
• Dans Diva’s zit helaas vol!
• Opgeven voor deze wachtlijst kan altijd!
Opgeven voor het nieuwe seizoen kan alvast! Stuur een mailtje naar [email protected]

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de spetters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen!
Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Yoga Dinsdag Avond

Iedere dinsdag Yoga bij FSD Gilze:
• 19.00 tot 20.00 uur Hatha Yoga
• 20.15 tot 21.30 uur Easy Flow Yoga

Je kan ook losse lessen nemen bij de Yoga. Deze kosten €12,50. Stuur dan een appje als je wil aanhaken!

Cool Zumba…geen Cool meer!

Cool Zumba wordt een vaste les op het rooster! Met als verschil geen BBB oefeningen maar alleen keihard swingen met Nadia! En er is nog plaats genoeg in deze herberg!

Voor iedereen die een x een proefles Zumba Cool wil volgen? 🎉💃🏼💫
Lees verder!
Iedere dinsdag avond van 20.00 tot 21.00 uur verzorgd juf Nadia op enthousiaste en deskundige wijze een les Zumba
In de spiegel zaal van de Schakel.
Iedere week een herhaling van een dans ‘ choreografie ‘ zodat je niet iedere les opnieuw weer pasjes moet gaan aanleren en verder BBB oefening.
De huidige groep is erg gezellig maar ook fanatiek en allerlei leeftijden door elkaar.
Wil je een x een losse proefles mee doen dan kan dat.
Daarna beslis je of je door wil tot de zomervakantie.
€10,- proefles Daarna €7,50 Met school vakanties zijn er geen lessen!

Namens FSD Gilze
Astrid van Loon
www.fsd-gilze.nl [email protected]