Nieuwsbrief september 2022

Beste FSD leden,

We zijn alweer een paar weken in het nieuwe schooljaar en wat een hoop blije gezichten zien we in de lessen. Iedereen is weer lekker enthousiast gestart aan een nieuw seizoen.  Nieuwe lessen, nieuwe leden, nieuwe optredens en shows; we hebben er heel veel zin in!

Groepsfoto’s

De 1e schoolweken probeer ik van iedere groep een paar mooie groepsfoto’s te maken; die komen op de mail nog jullie kant op!

Zwangerschapsverlof Xanne

Xanne verwacht in januari haar 1e kindje en ze zal er dus een tijdje niet zijn. Tot de kerstvakantie zal ze alle lessen verzorgen; daar gaan we vanuit dat dit gaat lukken. Een beetje minder gas geven soms, maar Xanne heeft alle wedstrijdchoreo’s in de zomervakantie tot in de puntjes uitgewerkt en met een strakke lesplanning gaat het ook lukken om deze aan Motivation, Sensation en Connected aan te leren. Dit is typisch Xanne om de ‘boel’ zo goed mogelijk even los te laten en alles netjes achter te laten. Haar verlof duurt tot(ongeveer) 6 april.

Juf Nadia zal alle uren van juf Xanne gaan overnemen vanaf de kerstvakantie. Dat leek ons de beste oplossing, een betere juf kunnen we ons niet wensen….ennuh…..invallers zijn echt niet te vinden! Het vergt wat aanpassingen, zie de bijlage.

Docenten

We zijn ontzettend blij met nieuwe leden en nieuwe gezichten. Daarom stellen we ons nog een keertje voor!

Juf Xanne

Voor degene die mij nog niet kennen:

Mijn naam is Xanne Ploeg, ik ben 24 jaar en woon sinds 1,5 jaar op mijn eigen plekje in Breda. Hier woon ik samen met mijn vriend, onze hond Bliss en in januari verwachten wij onze dochter! Dus dan zijn we gezellig met z’n 4tjes.

Dansen is van jongs af aan al mijn grootste passie, ik was niet weg te slaan uit de danszaal en wist al snel dat ik van mijn hobby mijn beroep wilde maken. In 2017 ben ik afgestudeerd aan het MBO Dans Goes en geef ik met heel veel plezier les aan een hoop verschillende doelgroepen. Dit is tevens ook de periode geweest dat ik kennis heb mogen maken met FSD Gilze!

In mijn stage periode ben ik begonnen met lesgeven voor Astrid, en eigenlijk ben ik nooit meer weg gegaan.. Ik heb het enorm naar m’n zin bij FSD en zou dit niet meer anders willen! Wat begon met wat reguliere lessen meekijken, leren en zelf wat oefeningen geven, groeide al snel uit naar eigen lessen draaien.

Door de jaren heen heb ik al veel mooie shows mee mogen draaien, de nodige prijzen in de wacht gesleept samen met de meiden en lieftallige collega’s, en enorm mogen genieten van al het talent dat bij FSD rond loopt.

Je kunt mij tegen komen op de maandagen en de donderdagen waar ik verschillende lessen draai, voor ieder wat wils! Neem bijvoorbeeld:

– wedstrijd dansen voor jong en oud!

– de kanjers: een groep voor de jonkies die net wat extra geprikkeld worden.

– 20+: een gevarieerde dansles voor de 20+ers op de maandag avond.

– Zumba Cool: een gezellige Zumba les aangepast op jouw behoeftes!

– FSD groepen: reguliere lessen voor alle leeftijden

Een greep uit de lessen die ik geef.. Zie ik jou een keer in een van mijn lessen? Check het rooster even om te kijken of er iets bij zit wat je tof lijkt, en wie weet.. Tot snel!

Heel veel liefs en dansante groetjes,

Xanne

Juf Jessie

Ik ben Jessie, ik ben begonnen met lesgeven bij FSD toen ik afgestudeerd was aan de Fontys Academie voor Danseducatie. Sindsdien (2017) werk ik met heel veel plezier bij FSD. Ik geef bij FSD les aan de peuters, spetters, FSD 1 en 2 en de selectie teams. Het is super leuk om deze afwisseling te hebben. Aan de allerkleinste geef ik vooral de basis, en met de selectieteams werk ik aan de technische stijlen. Modern, Ballet en Jazz zijn dan ook de stijlen waar mijn passie ligt. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen zich fijn en veilig voelen in de les, dat er ruimte is voor een grapje en gek doen, maar ook dat er serieus en hard gewerkt wordt. Zodat mijn leerlingen iedere week kunnen groeien!

Hopelijk zie ik je snel in mijn lessen verschijnen!

Groetjes Jessie

Juf Nadia

Hallo allemaal,

Ik ben Juf Nadia en ik geef  les bij FSD Gilze sinds 2019.
Dit seizoen geef ik les op dinsdag en woensdag. De volgende groepen hebben van mij les, Dedication, Bella donna’s,  Dance Stars,  FSD 3 , FSD 4, techniek voor de kids en oudste meiden en de gezellige zumba dames!! 
Als juf Xanne met verlof gaat ga ik ook haar lessen vervangen op de donderdag & woensdag.

Toen ik 4 jaar was ben ik begonnen met dansen. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt. 

Ik heb altijd les gevolgd in de stijlen, streetdance/ hip hop, jazz, modern, klassiek ballet.
Ik besloot van mijn hobby mijn werk te maken. Ik heb de Mbo dansopleiding in Goes gevolgd ( deze is tegenwoordig gevestigd in Roosendaal). Na de opleiding ben ik meteen het werkveld in gegaan. Door juf Xanne ben ik terecht gekomen in Gilze. Hier ga ik voorlopig ook niet weg. 
Het is altijd heerlijk om les te geven aan alle groepen. In mijn danslessen werken we hard maar is ook ruimte voor een praatje en een grapje.
Wie weet zie ik je een keer in mijn lessen. Tot dans. 

Juf Nadia en Juf Xanne zijn dikke vriendinnen al vanaf de kleuterperiode en hebben samen  ook de dansopleiding gedaan!

Kanjers

Het groepje van Xanne op donderdag, de Kanjers kan weer wat nieuw talent gebruiken. Dit groepje meiden van 6 tot 8-9 jaar trainen net wat fanatieker en is een opstap groepje voor het wedstrijddansen.  Iedereen mag mee doen met dit groepje, eventueel als 2e les. Er zitten geen ‘eisen’ aan verbonden. Interesse? [email protected] 

15 jaar FSD Gilze

Dat de tijd vliegt dat weten we allemaal. In maart 2023 is het 15 jaar geleden dat ik ben begonnen met de Bella Donna’s, toen 1 mega grote groep van 35 meiden! Een half jaar later ben ik gestart met Free Style Dancing Gilze, en wat 15 jaar terug heel klein is begonnen, is uitgegroeid tot een professionele dansschool met een groot en divers lesaanbod.

Het is echt aan de docenten te danken met hun frisse ideeën, enthousiasme en professionaliteit dat de dansschool zo is gegroeid de laatste jaren. En dat we ook op hoog niveau wedstrijd dansen.

Maart 2023 wordt een feestmaand met allerlei leuke acties & activiteiten! Zaterdag 18 maart van 14.00 tot 17.00 uur houden we een Open FSD-Dag in de Schakel. Iedereen is dan van harte welkom! En natuurlijk verzorgen we dan ook een aantal optredens.

Sponsoren gezocht

Al onze wedstrijdteams en natuurlijk ook de recreanten groepen staan ieder jaar in mooie outfits op het podium. Enkele sponsoren hebben aangegeven te stoppen; wie heeft of kent een bedrijf dat (hoofd)sponsor schooljaar 2022-2023 wil zijn? Vanaf €50,- ben je al sponsor van FSD Gilze!

Schakel 100 jaar

Op 9 oktober houdt Cultureel Centrum De Schakel een Open Dag. Van 10.30 – 16.00 uur kun je dan komen kijken wat er allemaal te doen is het hele jaar door. Alle verenigingen geven demonstraties, workshops en optredens en het belooft dus een gezellige boel te worden.

Zo vieren we meteen het 3-voudig jubileum van De Schakel: 100 jaar Patronaatsgebouw, 50 jaar De Schakel en 15 jaar de nieuwe Schakel.

Zie bijlage voor onze bijdrage!

Jazzdanssneakers

Nog 1 paar in de aanbieding………€50,-!  Maat 32!

Daarmee eindigt de verkoop van sneakers. Voortaan dus zelf op zoek gaan voor een paar gave dansschoenen.

Yoga

Momenteel geef ik 2 yoga lessen op dinsdagavond 19.00 tot 20.00 uur en 20.15 tot 21.15 uur. Om 19.00 uur Easy Flow Yoga, waar rust en ontspanning de basis zijn en om 20.15 uur Hatha Yoga waar we vooral met de houdingen ‘Asana’s’ aan de slag gaan in combinatie met ademhaling. We eindigen iedere les met een eindontspanning ( ‘Savasana’).  Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor info: [email protected]   

Groetjes Astrid, Xanne, Nadia en Jessie!