Start Stijldansen na de zomervakantie!

Na een prettig ‘sollicitatiegesprek’ met Marcel en Marie Josee; de docenten voor de 5 weken stijldanscursus; heb ik besloten stijldansen te gaan aanbieden bij FSD Gilze.

De lessen duren 1,5 uur (waarvan 10 minuten pauze)

Iedereen is welkom; beginners, ‘opfrissers’, gevorderden. Door de lessen om de week aan te bieden hebben we ruimte voor ieders niveau en interesses.

Kosten bedragen €50,- per persoon voor 5 lessen en eenmalig €15,- inschrijfkosten per koppel.

Er kan per koppel in geschreven worden. Ben je ‘single’ dan geef dit aan, en kijken we of er meerdere ‘singles’ hebben ingeschreven.

  • Start 7 september dinsdagavond bij de Hooikar 19.30 tot 21.00 uur
  • Opgeven tot 1 september—> stuur een mailtje naar [email protected]
  • Voor beginners, ‘opfrissers’, en gevorderden
  • Diverse stijldansen komen aan bod, eigen wensen en inbreng zijn van harte welkom
  • Kosten €50,- pp voor 5 lessen van 1,5 uur. Eenmalig €15,- inschrijfgeld per koppel
  • Starten bij voldoende animo; 10 koppels!
  • Met de huidige maatregelen mogen koppels binnen dansen in een culturele instelling.

Inhoud lessen:

De lessen zijn voor beginners en gevorderden te volgen; docenten differentiëren doorlopend, zodat iedereen op zijn niveau de cursus kan volgen en met een goed gevoel kan afsluiten.

De dansen die we leren kunnen eindeloos variëren.

Les 1: Dans A

Les 2: Dans A herhalen + Dans B

Les 3: Dans B herhalen + Dans C

Les 4: Dans C herhalen + Dans D

Les 5 Herhalen Dans A t/m D

Voorstellen docenten:

Het begon met dansles.

Wij zijn Marcel en Marie Josee. We wonen in Brabant en zijn allebei in de veertig. Toen we naar het voorgezet onderwijs gingen hoorde daar, volgens onze ouders, ook gedegen dansonderwijs bij. Uiteraard bij de plaatselijke dansschool. Een Foxtrotje kunnen dansen op de bruiloft van je verre neef, was destijds namelijk nog een onderdeel van je algemene opvoeding.

Maar daar kennen wij elkaar niet van.

Onze plaatselijke dansscholen stonden toen nog in Zwijndrecht en Oosterhout. Daar bleek dat wij meer dan gemiddeld plezier hadden in het leren van dat Foxtrotje. Ook beschikten we over wat talent om andere dansen snel onder de knie te krijgen. We gingen zelfs wedstrijden dansen. Op die wedstrijden hebben wij elkaar ontmoet en daar ontstond de vriendschap die we vandaag nog steeds hebben.

En nu geven we met veel plezier aan jou les.

Door de jaren heen hebben we met verschillende vormen van dans kennis gemaakt. Geleerd van en over verschillende stijlen en dansculturen. We hebben op veel verschillende plekken lesgegeven en projecten gedaan, zowel los van elkaar als samen.

Het allerleukst vinden wij het om les te geven in verschillende ballroom en latin dansen op allerlei niveaus. Van Salsa tot Cha Cha en Rumba, tot dat Foxtrotje, een Weense Wals en de Tango. Dansen kan iedereen en het maakt ons niet uit of je alleen eens met oma over de vloer wil kunnen schuifelen op “de muziek van toen”, of helemaal bezweet uit je dak wil gaan op de aller heetste salsa muziek.

Wat jouw dansdoel ook is, wij zorgen ervoor dat je het met veel plezier bereikt 

Tot snel op de dansvloer.

Groetjes Marcel en Marie Josee