Free Style Dancing pakt dit seizoen weer prijzen!

Zondag 1 januari hebben de selectieteams Dance Army 14-16 jaar & FSD United 17+ met een choreografie in de categorie ‘Show Freestyle’ en ’Modern’ hun 1e wedstrijd gehad in Ravels. Deze meiden krijgen les van Nadia Jesoirens en Jessie Haans. Maar ook docent Xanne Ploeg is weer terug (van heel even) weggeweest en traint de meiden van Connected dit seizoen met een choreo in de stijl ‘Show Musical’.

Met de (Belgische) competitie ‘Dance waves’ hebben we het wedstrijdseizoen geopend. En we gingen niet naar huis met lege handen! 1e prijs’ modern’ voor Dance Army en 3e prijs voor FSD United met ‘show’.

En toen was het 15 december en onze 1e Shell We Dance Event. Met deze organisatie doen we al jaren mee en is altijd gezellig; maar we gaan ook zeker voor de prijzen; vorig jaar stonden we immers met 4 choreo’s in de landelijke finale; dus de lat lag hoog voor de selectieteams.

En ook hier hadden we prijs! 1e prijs wederom voor Dance Army met modern maar ook 1e prijs met Show Free Style, maar ook FSD United pakte een 2e prijs met Modern………………helaas geen prijs voor Connected; maar we zijn positief ingesteld en gaan een tandje harder trainen en onze foutjes verbeteren.

Dan zijn we dit schooljaar ook gestart met de Motivation Class; 8 kids van 6 tot 10 jaar die een uurtje extra trainen en ook 4-5 keer een wedstrijd gaan doen. Selecteren hebben we niet gedaan; alle kids die 2x pw willen dansen en op wedstrijd willen zijn van de partij.

FSD 2, onze ‘Dance Angels’ gingen ook mee; dus ook binnen categorie 1 (t/m 10 jaar) hadden we 2 teams die voor de fun mee doen en zo ook veel podium ervaring op doen. Motivation Class een 3e prijs,

Helaas geen prijs voor de Dance Angels maar wel mooi mee gedaan!

Na de kerstvakantie hebben we weer een bomvol programma. Wedstrijd in Vlaardingen en Barneveld op 12 en 19 januari en onze sauwelmix is ook al ver klaar. Nog even goed oefenen met alle meiden samen, met kleding en een x op het podium van de theaterzaal. En dan zijn we klaar voor het sauwelen; want dat is prioriteit nr. 2 naast alle wedstrijden! Optreden in eigen toko blijft top!

Namens Free Style Dancing Gilze

Astrid van Loon

www.fsd-gilze.nl