Sauwel 2020

Sauwelen 2020…………….

De datum staat altijd al een jaar van tevoren in onze agenda’s!

Want dit is zo’n gaaf evenement in eigen dorp; waar we naar toe leven en tot in de puntjes naar toe werken. Dat begint al in augustus/september wanneer de muziekmix samengesteld moet worden. Ik ben dan een paar dagdelen bezig met beluisteren; de meiden zoeken ook mee naar de juiste nummers.

The making of…………

Want dat is de basis! Die mix moet goed zijn, met veel afwisseling; in een vlot tempo, en muzikaal samenvloeien. Edwin Huijben doet dit al vanaf 2003! Heel bijzonder maar vooral een diepe buiging voor hem. De 1e complimenten zijn voor hem! Chapeau!

Dan gaan de docenten in overleg; wie wat gaat doen, in welke stijl en zorgen we ervoor dat alle meiden evenveel minuten en seconden op het podium staan zodat we een mooie verdeling hebben.

Dit jaar viel er veel te verdelen; 4 groepen: Bella Donna’s uiteraard maar ook de wedstrijdteams Dance Army, FSD United en Connected die even een ‘pauze’ hadden ingelast in hun drukke wedstrijdschema. Het is de laatste jaren goed plannen met zo’n 10 wedstrijden per jaar, een jaarlijkse dansshow en 4 tot 7 uur per week trainen in combinatie met school, studie, werk en privé. Maar we hebben er zoveel plezier dat het ieder jaar opnieuw lukt om al deze activiteiten in onze agenda’s te proppen.  En als extraatje dit jaar onze breakdance boys en hun docent Randy; die mogen ook hun kunsten laten zien op zondag en met de seniorenavond.

De laatste trainingen zijn gezamenlijk; dan gaan de losse stukken choreo’s samenvloeien en bekijken we waar de gaten zitten en de minder soepele overgangen. Die schaven de docenten nog netjes bij in de lessen en ook het oefenen met kleding is altijd hilarisch…………altijd ‘krap’ ingepland. Maar ook dit snelle omkleden kan je oefenen.

En dan zit het erop! Dinsdag de laatste gezamenlijke repetitie, woensdag de generale en nu 4 dagen mogen knallen en alles mogen geven met zoveel enthousiasme; een volle uitbundige zaal die zoveel waardering uitspreekt. Een staande ovatie; ontlading bij docenten en meiden, een traantje hier en daar en is helaas alweer klaar.

Een speciaal bedankje voor:

  • Mijn docenten team; wat een kanjers. Ze doen het toch maar even. Ondanks dat het geen Gilze Meese zén snappen ze precies wat sauwelen is! Nadia, Xanne, Jessie, Breanne en Randy; jullie zijn geweldig!
  • Alle meiden. Ik ben zo trots op jullie. Wat een uitstraling, inzet, en sfeer in de spiegelzaal voor- en achteraf het optreden. Hou dit nog jaren vol meiden!
  • Sauwelcomité en leuttappers; wat een werk verzetten jullie en wat een organisatie! Ondertussen weten jullie vlekkeloos wat er moet gebeuren om vrij baan te maken voor de meiden!
  • Schakel Gilze en team van medewerkers……………thanks voor de bitterballen, drankjes en alle hulp- en spandiensten!
  • Publiek en ouders; bedankt voor al jullie complimenten en ja; ‘ze worden ieder jaar beter, dat klopt!’
  • En onze ex-prins Tinus; je hebt het toch maar mooi geflikt! Ben ook trots op jou!

Namens Free Style Dancing Gilze

Astrid van Loon

Foto’s en filmpjes verschijnen deze week op www.fsd-gilze.nl

Volg ons op Instagram en FB!