Nieuwsbrief april 2022

Beste FSD leden,

Bijna meivakantie!

Nog een paar daagjes les,  zorg dat alle kids aanwezig zijn, en dan staan we 15 mei weer op het podium van de Schakel. Home Sweet Home! Opgeven voor de jaarlijkse show hoeft niet; we gaan ervanuit dat (bijna) iedereen mee kan doen, dus alleen afmelden als je NIET mee kan doen. Er zijn weer veel nieuwe ( jonge) leden die hun debuut gaan maken. Mooi om naar uit te kijken.

Maar ondertussen hebben de wedstrijdmeiden ook niet stil gezeten, de oudste selectie meiden hebben nog  3 wedstrijden gehad in april, de andere teams wat minder. En dit zijn de scores: docenten zijn zo trots! Wat een prestatie meiden, maar ook degenen die geen medailles pakken maar wel punten iedere wedstrijd. Ik zie op de filmpjes de dansen steeds beter worden. Mooi!

SWD Barneveld 3 april

 • 3e prijs FSD United modern
 • 1e prijs Connected Freestyle

SWD Veldhoven 10 april

 • Motivation een 3e prijs gewonnen! Joehoe!!!
 • FSD United 1e
 • Connected 4e
 • Dance Army 3e

SWD Hoofddorp 17 april

 • Connected 1e
 • FSD United 3e
 • FSD Go Crazy (hiphop) 3e

Nieuwe sponsors

Daar zijn we blij mee! Loodgietersbedrijf Sebregts en MK Bart Kennes welkom bij de sponsor club.

Indeling danslessen na  15 mei

 • Bijna alle groepen blijven op hun vaste lestijden les krijgen.  Gewoon lekker 1x in de week dansen met vriendinnen en/of leeftijdsgenootjes. 
 • Wil je komend schooljaar in een wedstrijdteam, dan is een auditie verplicht wat al eerder vermeld is. Dansen op het huidige niveau vraagt om een auditie.
 • En natuurlijk is de auditie ook verplicht voor degenen die al in een wedstrijdteam zitten; van jong oud.
 • De  ‘Kanjers’ doen geen auditie, maar degenen die door mogen stromen (naar Motivation) worden wel uitgenodigd voor auditie.
 • Dance Stars kunnen ook auditie doen, voor selectie of voor Bella Donna’s.

Berichtje van de docenten

Motivation, Sensation, Dedication  en Dance Army doen hun stinkende best met alle wedstrijden. Mega trots!💃🏼💪🏼😁

Om gelijk voor iedereen duidelijk te scheppen hebben wij even een berichtje opgezet betreft volgend seizoen, er gaan een aantal dingen veranderen zodat wij onze meiden naar een nog hoger niveau kunnen tillen. We mogen eindelijk weer lekker op wedstrijd! Dus dat betekent dat wij het wedstrijd dansen weer op gaan pakken als van ouds, waar voor alle wedstrijd groepen dezelfde “regels” gelden.

*auditeren aan het eind van het schooljaar.  15 EN 16 JUNI; ALLE KIDS MOGEN MEE DOEN, OOK ALS JE NIET IN EEN WEDSTRIJDGROEPJE ZIT!

*: Alle WEDSTRIJDMEIDEN doen auditie, deze auditie is eigenlijk gewoon een dansles gegeven door een van de docenten, waarbij de andere docenten gaan kijken welke meiden er het beste bij elkaar in het team passen.

* De kanjers doen geen auditie!!

* Degenen van de kanjers die door stromen na 15 mei naar Motivation krijgen een persoonlijk berichtje. Deze meiden doen WEL mee met de auditie samen met Motivation.

* ben je ouder dan 14? En wil je ook wedstrijddansen? Kom dan ook auditie doen!

*techniek les:

techniek is voor alle meiden een must, een snellere vooruitgang is gegarandeerd als de meiden technisch ook goed worden opgeleid. Daarnaast hebben ze er zelf ook enorm veel baat bij in alle anderen lessen, voor alle dansstijlen geldt een goede technische basis.

*aanbevolen recreatie lessen

Natuurlijk is het ook aanbevolen om lekker te blijven dansen in jouw eigen FSD recreanten groep! En natuurlijk ook super gezellig.😃

*Wedstrijd groepje zonder verplichtingen

Wij denken ook mee met de meiden die het echt niet zien zitten om te gaan technieken, en voor wie het wel fijn vindt om wat prestatie gerichter te gaan dansen. Uiteraard letten we hier in deze groep ook op, maar hier laten we de teugels iets meer vieren betreft de “eisen”.

Kanjers blijft laagdrempelig; iedereen van 5/6 jaar mag instromen TM 8 jaar. Na de show van 15 mei is er weer plaats, opgeven kan vanaf NUà [email protected]

Dus even concreet:

Selectie dansers: minimaal 3 x in de week dansen; 1x techniek( 45 minuten) en 2x een les van een uur met je team choreo.

Wedstrijd recreatie: minimaal 1,5 uur in de week dansen.  1,5  uur met je wedstrijdteam en eventueel 1x met een recreanten groep of techniek.

Kortom.. Voor ieder wat wils dus. 💪🏼Meer info m.b.t lestijden volgt z.s.m.

Wij zijn enorm trots op als onze dansers en zien dat er veel talent rond loopt! Nu is de tijd om dit talent zo goed mogelijk te benutten zodat wij onze meiden en onze dansschool naar een nóg hoger niveau kunnen tillen. Uiteraard staat dansplezier nog altijd boven aan, want wat is het genieten om weer te kunnen stralen op het podium en lekker te trainen met je team genoten. Maar aan de andere zijde is wedstrijd dansen ook serieus werken, en groeien en bloeien als danser. En daar willen wij als team voor gaan! Het allerbeste halen uit onze FSD Gilze meiden.

Ik hoop dat er wat meer duidelijkheid is zo voor jullie, mochten er vragen zijn dan zijn jullie altijd welkom om deze aan ons te stellen.

Liefs, Jessie, Nadia en Xanne.

Dansshow 15 mei

Dit keer op een zondag de show, en wel 3 shows op een dag!  Alle groepen in 1 show past allang niet meer, tenzij iedere groep 1 dansje zou laten zien en dat willen we niet. Volop in de schijnwerpers en daarom 3 shows. De selectiemeiden zullen wel in alle shows een paar dansen laten zien, voor wat afwisseling in het programma en hulp backstage.

Alle groepen gaan 3 dansen laten zien en de kids die in 2 of 3 groepen dansen zullen het erg druk krijgen op de 15e. Dit jaar 2 mannelijke presentatoren! Wie dat zijn, dat houden we nog ff geheim; maar ik heb er het volste vertrouwen in dat de presentatie in goede handen is.

De VVK start 22 april bij Novy Hapers in de Nieuwstraat en woensdag 20 april in de Schakel van 7.5 tot 17.45 uur en donderdag 21 april van 16.15 tot 16.45 uur.

Veel nieuw grut gaan voor de 1e keer het podium op. Wat een feest! Voor de ouders:

Met zo’n grote show komen de kids altijd voorafgaand aan de show naar de schakel voor de doorloop op het podium ( waar moeten ze staan?) en schmink. Ouders wachten dan in de foyer.  Er is volop begeleiding aanwezig en ouders backstage of in de zaal kunnen we dan even niet gebruiken. Na de doorloop en schmink kun je in de foyer wachten tot de show start, er is dan geen begeleiding of even naar huis als dat kan qua tijd. Jullie ontvangen nog een schema met alle tijden en waar je moet zijn, en tijdens de show blijven de kids ook backstage met de juffen en hulp. Danskleding krijgen alle kids van mij aan op zo’n dag. Zetten we allemaal klaar van te voren. Soms moet je zelf voor een zwart hemdje/legging zorgen of iets anders, maar dan ontvang je nog een berichtje. Bedoeling is dat alle kleding na afloop van de show in de Schakel blijft! We hebben weer goede hulp. De selectiemeiden en hulpouders en Lana & Sam, Rik en Randy! En de oudere kids krijgen alle kleding van tevoren al mee naar huis. Docenten gaan in de laatste les voor de show ook even met de kids het podium op zodat ze al een beetje vertrouwd zijn.

De indeling voor 15 mei:

Show 1: doorloop 08.30 tot 09.15 uur. Start show 09.30 tot 11. 30 uur/ zaal open 09.15 uur

Alle danseressen om 09.00 uur backstage!= gymzaal (na doorloop &schmink)

Show 2: doorloop 12.15 tot 13.00 uur. Show start 13.30  uur tot 16.00 uur / zaal open 13.15 uur

Alle danseressen om 13.00 uur backstage!= gymzaal(na doorloop &schmink)

Show 3: doorloop 16.30 tot 16.45 uur. Start show 17.00 tot 19.30  uur / zaal open 16.45 uur

Alle danseressen om 16.30  uur backstage!= gymzaal(na doorloop &schmink)

 Show 1: Kanjers, Peuters, Spetters, Ini Mini’s. Dance Starsallemaal 3 dansen, klassiek 1 dans. Bella Donna 2 dansen, FSD Go Crazy 2 dansen, Connected 1 dans, Dance Army 1 dans.

Show 2: Motivtion, Dedication, Sensation, FSD 1, FSD 2, FSD 3, FSD 5. Allemaal 3 dansen,

klassiek 1 dans. Bella Donna 2 dansen, Dance Army 1 dans, FSD Go Crazy 1 dans, Connected 1 dans, FSD United 1 dans.

Show 3: Motivation, Dedication, Sensation, Kids Ballet/techniek, FSD 6, Dance Stars, Allemaal 3 dansen, breakdance 2x, klassiek 1 dans, Bella Donna 2 dansen, Dance Army 1 dans, Connected 1 dans, Modern 2 dansen.

Verder:

 • Helaas geen gratis kaartjes, tenzij je sponsor bent.
 • Zusjes die beiden lid zijn van de FSD Gilze kunnen gratis naar hun zus (jes) komen kijken.
 • Sommige kids zullen in 2 of misschien zelfs 3 shows mee doen. Spannend!
 • Zorg voor voldoende eten & drinken!
 • Geniet vooral van zo’n spectaculaire dag!

Sponsoren gezocht!

Ieder seizoen zijn we erg blij met het sponsorgeld wat goed besteed wordt aan kleding en schmink voor alle groepen en ook aan de wedstrijd meiden. Ieder wedstrijd seizoen staan alle teams er altijd piekfijn bij in de theaters. Dit schooljaar hebben we nog een aantal nieuwe teams erbij: Dedication, Sensation en de Kanjers van Xanne ( 5/6 jaar TM 8 jaar)

Heb je een bedrijf of ken je een bedrijf dat wil sponsoren? Vanaf €50,- ben je al sponsor!

Informeer naar de mogelijkheden; [email protected]

Jazzdanssneakers

Ik heb nog een paar maten op zolder staan! Spiksplinternieuw, €65,-

Maat 32, 37, 38, 38,5, 39. OP=OP!

Gadgets

Te koop tijdens de show!

Nog volop op voorraad! Tijdens de lessen zijn de gadgets te koop. OP=OP!!! Er wordt niet meer nabesteld. Truien, T-shirts, Bidons, Tassen, Etuitjes!

Yoga

Momenteel geef ik 2 yoga lessen op dinsdagavond 19.00 tot 20.00 uur en 20.15 tot 21.15 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor info: [email protected]

Groetjes Astrid, Xanne, Jessie en Nadia, www.fsd-gilze.nl