Nieuwsbrief Maart 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Beste FSD leden,

Wat vliegt de tijd en wat hebben we ‘ouderwets’ veel leuke activiteiten op het programma staan.

De komende weken gaan de wedstrijdteams veel op wedstrijd, 15 mei staat er weer een spetterende dansshow in de Schakel op het programma, en met Mollebosfist op Pinkstermaandag gaan we ook 1 heel uur lang de bezoekers entertainen.

Opgeven voor de jaarlijkse show hoeft niet; we gaan ervanuit dat (bijna) iedereen mee kan doen, dus alleen afmelden als je NIET mee kan doen.

Bij alle andere optredens juist wel aanmelden; dan weten we of er animo is, en welke groepen we kunnen laten optreden.

Vorig weekend waren  jullie massaal aanwezig om Maaike Frijters te ondersteunen met haar 24 uur fiets challenge bij het Hof, en dat allemaal voor de KWF. Wat een prestatie van Maaike en wat een goede organisatie. Ik heb erg genoten van de filmpjes en de foto’s, en natuurlijk dankzij mijn docenten kon het allemaal door gaan. Ook jullie bedankt voor de grote opkomst! Heerlijk om zo weer in de ‘kroeg’ gemoedelijk op te treden.

!

SWD 27 maart Wageningen

Zondag zijn alle teams op wedstrijd gegaan en er was flink wat concurrentie………

Heel spannend om eindelijk weer eens echt in het theater te staan met een wedstrijd. Wie weet nog wanneer dat voor de laatste keer was? Maakt ook niet uit, de komende weken kunnen we er flink tegenaan. Geniet er ook van hé! En het gezegde ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ is zeker waar, maar het blijft natuurlijk feest als je met een beker(s) mee naar huis kan.

En wat veel deelnemers en dus ook veel concurrentie. Als er veel teams in een categorie zitten dan zijn er bekers voor plaats 1 TM 6 i.p.v. 1 TM 3.

Alle uitslagen staan binnenkort op www.shellwedanceevent.nl

 • Motivation had 5 teams in categorie TM 10 jaar,  helaas geen prijs.
 • Dance Stars had 11 teams in de categorie 14-16 jaar, helaas geen prijs.
 •  FSD United had 9 teams in de categorie 17+  modern en 3e Prijs!!
 • Sensation en Dedication hadden 16 teams in dezelfde categorie 11 TM 13 jaar. Wat een grote categorie! Helaas geen prijs!
 • Bella Donna’s, Dance Army en Connected zitten allemaal in categorie show 17+ met maar liefst 15 teams.  Dance Army 4e prijs en Connected 3e prijs!

Dansshow 15 mei

Dit keer op een zondag de show, en wel 3 shows op een dag!  Alle groepen in 1 show past allang niet meer, tenzij iedere groep 1 dansje zou laten zien en dat willen we niet. Volop in de schijnwerpers en daarom 3 shows. De selectiemeiden zullen wel in alle shows een paar dansen laten zien, voor wat afwisseling in het programma en hulp backstage.

Alle groepen gaan 3 dansen laten zien en de kids die in 2 of 3 groepen dansen zullen het erg druk krijgen op de 15e. De organisatie is al begonnen, programma’s zijn klaar, tickets en posters zijn besteld; draaiboek loopt. Hopelijk kan ik t.z.t. al wat meer hooi op mijn vork nemen maar het presenteren heb ik iig uit handen gegeven. Dit jaar 2 mannelijke presentatoren! Wie dat zijn, dat houden we nog ff geheim; maar ik heb er het volste vertrouwen in dat de presentatie in goede handen is.

Veel nieuw grut gaan voor de 1e keer het podium op. Wat een feest! Voor de ouders:

Met zo’n grote show komen de kids altijd voorafgaand aan de show naar de schakel voor de Doorloop op het podium ( waar moeten ze staan? Hoe het podium en af etc. en Schmink); ouders wachten dan in de foyer.  Er is volop begeleiding aanwezig en ouders backstage of in de zaal kunnen we dan even niet gebruiken. Na de doorloop en schmink kun je in de foyer wachten tot de show start, er is dan geen begeleiding of even naar huis als dat kan qua tijd. Jullie ontvangen nog een schema met alle tijden en waar je moet zijn, en tijdens de show blijven de kids ook backstage met de juffen en hulp. Danskleding krijgen alle kids van mij aan op zo’n dag. Zetten we allemaal klaar van te voren. Soms moet je zelf voor een zwart hemdje/legging zorgen of iets anders, maar dan ontvang je nog een berichtje. Bedoeling is dat alle kleding na afloop van de show in de schakel blijft! We hebben weer goede hulp van Sam! De selectiemeiden en hulpouders.

Docenten gaan in de laatste les voor de show ook even met de kids het podium op zodat ze al een beetje vertrouwd zijn.

Hulp dansshow groepje begeleiden, fotografen en cameraman/vrouw

 • We zoeken nog een paar hulpouders backstage! Wie o Wie wil helpen, opgeven kan nog tot 5 april!
 • Wie kan goed overweg met een camera? We zoeken nog een camera man of vrouw om te filmen.
 • En ouders die willen fotograferen.

Bij deze alvast de indeling voor 15 mei:

Show 1: doorloop 08.30 tot 09.15 uur. Start show 09.30 tot 11. 30 uur/ zaal open 09.15 uur

Show 2: doorloop 12.15 tot 13.00 uur. Show start 13.30  uur tot 16.00 uur / zaal open 13.15 uur

Show 3: Geen doorloop. Start show 17.00 tot 19.30  uur / zaal open 16.45 uur

Show 1: Kanjers, Peuters, Spetters, Ini Mini’s. allemaal 3 dansen, klassiek 1 dans. Bella Donna 2 dansen, FSD Go Crazy 2 dansen, Connected 1 dans, Dance Army 1 dans.

Show 2: Motivtion, Dedication, Sensation, FSD 1, FSD 2, FSD 3, FSD 5. Allemaal 3 dansen,

klassiek 1 dans. Bella Donna 2 dansen, Dance Army 1 dans, FSD Go Crazy 1 dans, Connected 1 dans, FSD United 1 dans.

Show 3: Motivation, Dedication, Sensation, Kids Ballet/techniek, FSD 6, Dance Stars, Allemaal 3 dansen, breakdance 2x, klassiek 1 dans, Bella Donna 2 dansen, Dance Army 1 dans, Connected 1 dans, Modern 2 dansen.

Sommige kids zullen in 2 of misschien zelfs 3 shows mee doen.

 • Kaartjes te koop bij de Novy, zie poster.
 • Helaas geen gratis kaartjes, tenzij je sponsor bent.
 • Zusjes die beiden lid zijn van de FSD Gilze kunnen gratis naar hun zus ( jes) komen kijken.

Sponsoren gezocht!

Ieder seizoen zijn we erg blij met het sponsorgeld wat goed besteed wordt aan kleding en schmink voor alle groepen en ook aan de wedstrijd meiden. Ieder wedstrijd seizoen staan alle teams er altijd piekfijn bij in de theaters. Dit schooljaar hebben we nog een aantal nieuwe teams erbij: Dedication, Sensation en de Kanjers van Xanne ( 5/6 jaar TM 8 jaar)

Heb je een bedrijf of ken je een bedrijf dat wil sponsoren? Vanaf €50,- ben je al sponsor!

Informeer naar de mogelijkheden; [email protected]

Emballage Jumbo Hapers Gilze

Jumbo Hapers Gilze bedankt!
€147,30 emballage opbrengst voor de aanschaf van kleding en schmink FSD Gilze!

Jazzdanssneakers

Ik heb nog een paar maten op zolder staan! Spiksplinternieuw, €65,-