Nieuwsbrief augustus 2023

Beste FSD leden,

We mogen weer!

Deze week zijn de lessen weer gestart; en de kids weer naar school en wij aan het werk. De vakantie zit erop en de conditie brengen we weer op peil. Nieuwe leden zijn van harte welkom en natuurlijk voor iedereen nieuwe lessen en nieuwe ideeën voor het komende schooljaar. We hebben er ontzettend veel zin in! Helaas geen stijldansen deze periode maar misschien kunnen we weer een kennismakingsblok aanbieden na de herfstvakantie.

Voor de Pilates lessen zijn er wat aanmeldingen binnen gekomen, maar nog net niet genoeg om te starten. Hopelijk kan ik binnenkort een proefles aanbieden.

Postadres FSD Gilze

Het postadres voor de dansschool is per 2 september Heuvelstraat 2! Da’s bij mijn ouders! Ik ben nog op zoek naar die leuke kleine kneuterig woning….Voorlopig heb ik onderdak, maar nog niet op een vast stekkie.

Groepsfoto’s

Ook dit jaar weer van iedere groep een leuke groepsfoto. De komende weken zal ik alle lessen bezoeken met mijn camera.

Nieuwe leden van harte welkom

In het nieuwe schooljaar starten er altijd weer wat nieuwe leden, zowel bij jong en oud. We heten jullie van harte welkom! Jullie ontvangen een welkomst cadeautje! Bij vragen kun je altijd terecht bij de docent of bij mij. Heel veel sportplezier!

Start Pilates lessen

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest om mezelf in Pilates bij te scholen en na de zomer kan er gestart worden met de lessen bij voldoende aanmeldingen.

Pilates is dé manier om het lijf sterk, soepel en fit te houden; een fitness systeem (met of zonder hulpmiddelen) dat je lichaamshouding verbetert, de wervelkolom sterk maakt.

Verder voorkomt en verhelpt het blessures; en vergroot Pilates je lichaamsbewustzijn.

En vermindert het stress doordat je geest zich focust op hoe het lichaam beweegt.

Pilates wordt vaak ook ingezet bij topsporters om hun belasting af te wisselen.

Aanmelden of meer info: astrid@ fsd-gilze.nl

Vervanging Jessie

Jessie is 2 weken eerder met verlof gegaan dan ‘gepland’; en hebben we voor zover mogelijk nog vervanging geregeld. We wensen Jessie succes met de laatste loodjes! Na de zomervakantie wordt Jessie op vrijdag vervangen door Muk en op woensdag door Lara.

Ze stellen zich even voor in deze nieuwsbrief. Jessie zal ergens half september bevallen! En wanneer ze precies weer terug is van verlof, dan weten we nu nog niet. We weten wel dat Jessie voor de zomer met FSD United al de hele wedstrijdchoreografie heeft ingestudeerd; en dat ze zelf tot de conclusie kwam dat er geen sauwel bijdrage zal zijn in 2024 van haar.

 Maar goed, Lana zal even het ‘sauwelstokje’ gaan overnemen. Die heeft tenslotte genoeg ervaring op kunnen doen en weet wat er moet gebeuren voor een topact. Lana zal met Xanne en Nadia zich ontfermen over de sauwel. En zo zijn we alweer ‘druk’ aan het plannen en uitstippelen. Veel shows, wedstrijden, optredens en sauwelen en de agenda’s staan al weer aardig gevuld voor het nieuwe jaar.

Muk

Hi dans liefhebbers! Mijn naam is Muk en na de zomervakantie ga ik invallen voor Jessie op vrijdagmiddag en vrijdagavond. Ik studeer aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, in de richting van Performance Contemporary. Het leukste in dans om te doen vind ik Floor Work en het laten zien van je eigen identiteit.
Ik kijk er heel erg naar uit om aan de slag te gaan met de diverse groepen,

hopelijk jullie ook! Tot snel.

Lana

Hey hey,

Mijn naam is Lana Gerrits, ik ben 20 jaar en ik kom voor een tijdje de lessen van Jessie overnemen op de woensdag. Ik ben begonnen met dansen toen ik ongeveer 4 was en sindsdien ben ik niet meer gestopt. Na mijn middelbare ben ik gestart aan de opleiding MBO Dans in Roosendaal, waar ik vorig jaar mijn ‘docent dans’ diploma heb behaald. Verder heb ik afgelopen jaar nog een extra jaar gevolgd op de dansopleiding Rijnijssel Show in Arnhem.

In mijn lessen vind ik het erg belangrijk dat mijn leerlingen zich veilig voelen en dat ze mijn lessen leerzaam en leuk vinden.

Ik vind het super leuk dat ik Jessie haar lessen een tijdje mag overnemen en ik heb er erg veel zin in. Fijne vakantie nog en tot snel!

Veel liefs, Lana

Cool Zumba

Na de zomer gaan we weer een blok Zumba starten voor de Cool deelnemers.

I.s.m. met Karlijn Home – decoach-lijn.nl bieden we een nieuw blok aan. Ook niet- Cool deelnemers mogen aansluiten bij dit blok.

Op dinsdag 20.00 tot 21.00 uur gaan we Zumba aanbieden voor Cool deelnemers; Nadia gaat deze les verzorgen!

29 augustus is er een losse proefles die €10,- kost. En dan beslis je of je door wil met een blok van 10 weken voor €75,-

Mocht je een x niet kunnen dan kan je inhalen bij de andere Zumba groep op woensdag 19.15, of bij de Yoga & Pilates lessen.

De les bestaat uit een half uur dansen met diverse dansjes/ choreo’s die een paar weken herhaald worden. Vervolgens BBB, buik, billen en benen oefeningen met afsluiting cooling down met stretch en ontspanning!

Vragen;

[email protected] of stuur een appje!

Stijldansen

Na de herfstvakantie starten we weer met een beginners blok van 5 lessen op donderdag 26 oktober starten we!

Docent Bas Markus zal met een assistent de lessen komen verzorgen. Bas heeft in Oosterhout een eigen (stijl-)dansschool en heeft jarenlange (lesgeef)ervaring.

We willen beginnen met 5 lessen stijldansen op donderdagavond 20.30 tot 21.45 uur in de spiegelzaal van de Schakel.

OPGEVEN VIA [email protected]

Data: 26 oktober, 2, 9, 16, en 23 november.

Kosten €50,- p.p.

FSD GILZE 15 jaar!

En dat gaan we vieren op zaterdag 16 september van 14.00 tot 17.00 uur uiteraard in de Schakel voor jong en oud! De entree is gratis!

Naast de koopjeshoek,  presentatie hoek, schminkhoek en gaan we de volgende workshops aanbieden:

14.15 tot 15.00 uur        Floor Work en Modern 12+ Lana Spiegelzaal

14.45 tot 15.30 uur        Ouder & Kids Swing 7 TM 10 jaar Nadia Gymzaal

15.15 tot 16.00 uur        Ouder & Kleuterdans  4-5-6 jaar Xanne Spiegelzaal

15.30 tot 16.15 uur         Musical Dance 8 tot 12 jaar Nadia Gymzaal

15.45 tot 16.30 uur         Hip Hop & Street Dance 12 + Lieke Theaterzaal

16.00 tot 16.45 uur         Klassiek Kids 6 tot 12 jaar Lana Spiegelzaal

Welke ouders kunnen meehelpen met de schmink hoek tijdens de Open dag?

Sponsoren gezocht!

FSD Gilze is altijd op zoek naar sponsoren die de meiden van jong tot oud een hart onder de riem steken….schmink, glitters, kleding…….Dankzij de bijdrage van de sponsoren staan de meiden altijd te shinen op het podium!

Dansshow 10 & 11e van de 11e 2023!

Op vrijdagavond 10 november worden de ‘oudste’ meiden ingedeeld:

Connected

FSD United

Klassiek

Dedication

Sensation

FSD 4

FSD 5

FSD 6

FSD Get up

En zaterdag middag 11 november ( doorloop & schmink in de ochtend)

FSD 1

FSD 2

FSD 3

Kanjers

Spetters

Motivation

Sensation

Dedication

Meer info volgt de komende maanden!

Yoga & Pilates

En worden 2 Yoga lessen gegeven op dinsdagavond en er is nog plaats in beide groepen:

19.00 uur tot 20.10 uur Hatha Yoga, met veel houdingen; klassieke yoga les met veel aandacht voor kracht, lenigheid, souplesse en ademwerk. Kan soms wat pittiger zijn. Maar ook stukje meditatie en ontspanning in iedere les.

20.15 tot 21.30 Easy Flow, net wat rustiger, wat langer in de houdingen, meer gericht op los laten en vrij maken van gewrichten, pezen en banden. Soms wat krachtigere houdingen, ook ademwerk, je werkt vanuit ontspanning.

Op maandagavond start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Op woensdagochtend start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Maandag:

19.00 uur Pilates

20.15 uur Hatha Yoga

Dinsdag:

17.30 uur Pilates

19.00 uur Hatha Yoga

20.15 Easy Flow Yoga

Woensdag:

09.00 uur Pilates

10.15 uur Ying Yang Yoga

De lessen worden gegeven in het Souterrain aan de Alphenseweg 21. 

Een proefles kost 10,-, Kosten bij lidmaatschap:

eenmalig €15,- inschrijfkosten,

€8,50 per les; je betaalt voor een periode van een halfjaar. Instromen kan gedurende het hele jaar.  Lidmaatschap is voor een periode van een half jaar. 

Werk groep kleding

Ik ben op zoek naar ouders die een handig zijn met naaimachine; knopen aanzetten, kapotte ritsen fixen, die zo nu en dan wat in elkaar kunnen knutselen. Graag wat helpende handjes! Ik kan helaas niet altijd terug vallen op dezelfde personen. Interesse; [email protected]

FSD T-shirts, truien en gadgets te koop tijdens de lessen

Wil je nog zo’n zuurstokroze trui of zwart FSD T-shirt? Dat kan, ze zijn te koop tijdens de lessen! €25,- en €12,50. We hebben ook nog roze bidons! Zolang de voorraad strekt.

Paarse Wedstrijdvesten!!!

Voor €10,- word je trotse bezitter van een paars wedstrijdvest!

Te koop tijdens de lessen! En tijdens de Open Dag! OP= OP!

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de spetters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Ouder Kind Yoga vanaf 4 jaar tot 12+!

Dit jaar op de agenda:

Marieke van Woudenberg verzorgt de workshops. Zij is gediplomeerd docente en heeft al jarenlange ervaring!

Heb jij zin in ‘quality time’ met jouw (klein)kind? Dan zit je bij de Ouder-Kind Workshop goed want in deze actieve workshop beoefen je samen yoga en heb je aandacht voor elkaar.

Op basis van een thema dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen, combineren we yogahoudingen, adem-, meditatie- en massage-technieken met duo-oefeningen. De oefeningen zijn kort, speels en voor iedereen toegankelijk. Je hoeft echt niet lenig te zijn of goed stil te kunnen zitten! Daarbij zijn ze ook makkelijk thuis toe te passen. Zo kunnen jullie samen de voordelen van yoga gaan ervaren. 

Yoga is namelijk niet alleen leuk, het stimuleert ook het zelfvertrouwen, lichaamsbewustzijn, focus, kracht, balans en (nacht)rust. Kinderen leren hun emoties te herkennen en te verwoorden. Door de duo oefeningen worden jullie uitgedaagd samen te werken en dat draagt bij aan het wederzijdse vertrouwen, de communicatie en verbinding. En dat allemaal tijdens een heerlijke, ongedwongen middag vol plezier en aandacht voor elkaar! Kom ook de magie van verbinding via yoga ervaren!

Woensdag 4 oktober 14.00 uur

Woensdag 28 februari 14.00 uur

Woensdag 29 mei 14.00 uur

Kosten €20,- per koppel ( ouder & kind)

Locatie Schakel Gilze

Opgeven: [email protected]

Namens FSD Gilze,

Astrid van Loon

www.fsd-gilze.nl

[email protected]