Nieuwsbrief juli 2023

Beste FSD leden,

En toen waren er al 2,5 weken voorbij gevlogen van de zomervakantie. En ook de maand juli.

En zitten we midden in de komkommertijd. Weinig nieuws, maar toch een nieuwsbrief met wat info m.b.t. komend seizoen. Iedereen was wel toe aan vakantie, ff bijtanken en opladen, loslaten en weer nieuwe ideetjes opdoen voor komend seizoen. Want we gaan veel doen in het komende schooljaar! De lessen starten weer in week 35 vanaf maandag 28 augustus.

Stijldansen en Pilates start een weekje later in week 36!

Start Pilates lessen

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest om mezelf in Pilates bij te scholen en na de zomer kan er gestart worden met de lessen bij voldoende aanmeldingen.

Pilates is dé manier om het lijf sterk, soepel en fit te houden; een fitness systeem (met of zonder hulpmiddelen) dat je lichaamshouding verbetert, de wervelkolom sterk maakt.

Verder voorkomt en verhelpt het blessures; en vergroot Pilates je lichaamsbewustzijn.

En vermindert het stress doordat je geest zich focust op hoe het lichaam beweegt.

Pilates wordt vaak ook ingezet bij topsporters om hun belasting af te wisselen.

Aanmelden of meer info: astrid@ fsd-gilze.nl

Vervanging Jessie

Jessie is 2 weken eerder met verlof gegaan dan ‘gepland’; en hebben we voor zover mogelijk nog vervanging geregeld. We wensen Jessie succes met de laatste loodjes! Na de zomervakantie wordt Jessie op vrijdag vervangen door Muk en op woensdag door Lara.

Ze stellen zich even voor in deze nieuwsbrief. Jessie zal ergens half september bevallen! En wanneer ze precies weer terug is van verlof, dan weten we nu nog niet. We weten wel dat Jessie voor de zomer met FSD United al de hele wedstrijdchoreografie heeft ingestudeerd; en dat ze zelf tot de conclusie kwam dat er geen sauwel bijdrage zal zijn in 2024 van haar.

 Maar goed, Lana zal even het ‘sauwelstokje’ gaan overnemen. Die heeft tenslotte genoeg ervaring op kunnen doen en weet wat er moet gebeuren voor een topact. Lana zal met Xanne en Nadia zich ontfermen over de sauwel. En zo zijn we alweer ‘druk’ aan het plannen en uitstippelen. Veel shows, wedstrijden, optredens en sauwelen en de agenda’s staan al weer aardig gevuld voor het nieuwe jaar.

Muk

Hi dans liefhebbers! Mijn naam is Muk en na de zomervakantie ga ik invallen voor Jessie op vrijdagmiddag en vrijdagavond. Ik studeer aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, in de richting van Performance Contemporary. Het leukste in dans om te doen vind ik Floor Work en het laten zien van je eigen identiteit.
Ik kijk er heel erg naar uit om aan de slag te gaan met de diverse groepen,

hopelijk jullie ook! Tot snel.

Lana

Hey hey,

Mijn naam is Lana Gerrits, ik ben 20 jaar en ik kom voor een tijdje de lessen van Jessie overnemen op de woensdag. Ik ben begonnen met dansen toen ik ongeveer 4 was en sindsdien ben ik niet meer gestopt. Na mijn middelbare ben ik gestart aan de opleiding MBO Dans in Roosendaal, waar ik vorig jaar mijn ‘docent dans’ diploma heb behaald. Verder heb ik afgelopen jaar nog een extra jaar gevolgd op de dansopleiding Rijnijssel Show in Arnhem.

In mijn lessen vind ik het erg belangrijk dat mijn leerlingen zich veilig voelen en dat ze mijn lessen leerzaam en leuk vinden.

Ik vind het super leuk dat ik Jessie haar lessen een tijdje mag overnemen en ik heb er erg veel zin in. Fijne vakantie nog en tot snel!

Veel liefs, Lana

Juf Lieke

En toen ging juf Xanne niet de maandagavond inruilen voor een overname van een dansschool in Breda, maar blijft ze fijn alle uren bij FSD Gilze draaien. Lieke zou op maandag alle lessen gaan overnemen; maar dat is nu van de baan. Wat ze wel gaat doen is FSD 6 op donderdag overnemen van juf Xanne zodat ze toch haar lesgeef skills kan uitoefenen met de meiden van FSD 6! Heel veel succes Lieke; we zijn erg benieuwd hoe jij gaat vlammen!

Cool Zumba

Na de zomer gaan we weer een blok Zumba starten voor de Cool deelnemers.

I.s.m. met Karlijn Home – decoach-lijn.nl bieden we een nieuw blok aan. Ook niet- Cool deelnemers mogen aansluiten bij dit blok.

Op dinsdag 20.00 tot 21.00 uur gaan we Zumba aanbieden voor Cool deelnemers; Nadia gaat deze les verzorgen!

29 augustus is er een losse proefles die €10,- kost. En dan beslis je of je door wil met een blok van 10 weken voor €75,-

Mocht je een x niet kunnen dan kan je inhalen bij de andere Zumba groep op woensdag 19.15, of bij de Yoga & Pilates lessen.

De les bestaat uit een half uur dansen met diverse dansjes/ choreo’s die een paar weken herhaald worden. Vervolgens BBB, buik, billen en benen oefeningen met afsluiting cooling down met stretch en ontspanning!

Vragen;

[email protected] of stuur een appje!

Stijldansen

Na de zomervakantie starten we weer met een beginners blok van 5 lessen op donderdag 7 september starten we!

Docent Bas Markus zal met een assistent de lessen komen verzorgen. Bas heeft in Oosterhout een eigen (stijl-)dansschool en heeft jarenlange (lesgeef)ervaring.

We willen beginnen met 5 lessen stijldansen op donderdagavond 20.30 tot 21.45 uur in de spiegelzaal van de Schakel.

OPGEVEN VIA [email protected]

Data: 7-14-21-28 september en 5 oktober.

Kosten €50,- p.p.

FSD GILZE 15 jaar!

En dat gaan we vieren op zaterdag 16 september van 14.00 tot 17.00 uur uiteraard in de Schakel voor jong en oud!

Programma volgt nog!

15 jaar…Jeetje!

15 jaar waarin je met 1 groepje ooit bent begonnen met de Bella Donna’s,

en nu een ‘serieuze’ dansschool met wel 30 lessen per week…….

met top docenten!

En top leden en ouders!

Corona jaren overleefd; en alle andere sores overleefd!

van recreatieve lesjes tot professioneel mee doen met de NL top al jaren!

Wat ben ik trots als een pauw!

En al die optredens in al die jaren!

We gaan de komende 15 jaar nog veel meer laten zien en leuke lessen en activiteiten aanbieden voor sportief Gilze en omgeving!

Welke ouders kunnen meehelpen met de schmink hoek tijdens de Open dag?

Sponsoren gezocht!

FSD Gilze is altijd op zoek naar sponsoren die de meiden van jong tot oud een hart onder de riem steken….schmink, glitters, kleding…….Dankzij de bijdrage van de sponsoren staan de meiden altijd te shinen op het podium!

Dansshow 10 & 11e van de 11e 2023!

Op vrijdagavond 10 november worden de oudste meiden ingedeeld en op zaterdag 11 november draaien we 2 shows in de ochtend/middag voor de jongsten. Meer info volgt nog, maar hou de data alvast vrij!

Yoga & Pilates

En worden 2 Yoga lessen gegeven op dinsdagavond en er is nog plaats in beide groepen:

19.00 uur tot 20.10 uur Hatha Yoga, met veel houdingen; klassieke yoga les met veel aandacht voor kracht, lenigheid, souplesse en ademwerk. Kan soms wat pittiger zijn. Maar ook stukje meditatie en ontspanning in iedere les.

20.15 tot 21.30 Easy Flow, net wat rustiger, wat langer in de houdingen, meer gericht op los laten en vrij maken van gewrichten, pezen en banden. Soms wat krachtigere houdingen, ook ademwerk, je werkt vanuit ontspanning.

Op maandagavond start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Op woensdagochtend start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Maandag:

19.00 uur Pilates

20.15 uur Hatha Yoga

Dinsdag:

17.30 uur Pilates

19.00 uur Hatha Yoga

20.15 Easy Flow Yoga

Woensdag:

09.00 uur Pilates

10.15 uur Ying Yang Yoga

De lessen worden gegeven in het Souterrain aan de Alphenseweg 21. 

Een proefles kost 10,-, Kosten bij lidmaatschap:

eenmalig €15,- inschrijfkosten,

€8,50 per les; je betaalt voor een periode van een halfjaar. Instromen kan gedurende het hele jaar.  Lidmaatschap is voor een periode van een half jaar. 

Open Dag 16 september

De Open Dag die in maart gepland stond ter ere van het 15 jarig bestaan van de dansschool verzetten we naar 16 september.

Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Programma volgt nog.

Werk groep kleding

Ik ben op zoek naar ouders die een handig zijn met naaimachine; knopen aanzetten, kapotte ritsen fixen, die zo nu en dan wat in elkaar kunnen knutselen. Graag wat helpende handjes! Ik kan helaas niet altijd terug vallen op dezelfde personen. Interesse; [email protected]

FSD T-shirts, truien en gadgets te koop tijdens de lessen

Wil je nog zo’n zuurstokroze trui of zwart FSD T-shirt? Dat kan, ze zijn te koop tijdens de lessen! €25,- en €12,50. We hebben ook nog roze bidons! Zolang de voorraad strekt.

Paarse Wedstrijdvesten!!!

Voor €10,- word je trotse bezitter van een paars wedstrijdvest!

Te koop tijdens de lessen! En tijdens de Open Dag! OP= OP!

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de spetters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Babbz Meets FSD Gilze…..2024-2025

Ter ere van de 80- jarige bevrijding! Binnenkort weer overleg met Babs en we gaan jullie op de hoogte houden, data zijn we aan het prikken. Dan volgt nog een voorstel richting gemeente hopelijk groen licht voor de verder invulling van deze show. December 2024….

Lestijden donderdag na de zomervakantie

Kanjers en FSD 5 gaan van lestijd switchen; FSD 5 heeft straks zoveel brugpiepers dan is 16.30 uur echt haasten is vanuit school.

FSD 5 dus voortaan van 17.30 tot 18.30 uur en de Kanjers van 16.30 tot 17.30 uur.

Sensation gewoon om 18.30 tot 19.30 uur en FSD 6 sluit af om 19.30 uur.

Ouder Kind Yoga

Op de jaarkalender ook 3 workshops ‘Ouder Kind Yoga’.

In de volgende nieuwsbrief meer info!

Nog een hele fijne vakantie,

Namens FSD Gilze,

Astrid van Loon

www.fsd-gilze.nl

[email protected]