Nieuwsbrief juni 2023

Beste FSD leden,

En toen was het schooljaar zo goed als voorbij gevlogen! En kunnen we terugkijken op een heel ‘normaal’ schooljaar! Met heel veel leuke lessen, optredens en wedstrijden en veel nieuwe leden van jong tot oud. Afmeldingen komen ook binnen; en ik wil iedereen bedanken voor jullie lidmaatschap en succes bij een andere sport of hobby. Nog niet afgemeld? Graag z.s.m., maar uiterlijk voor 1 augustus.

Hebben alle nieuwe leden die de afgelopen maanden zijn binnen komen druppelen nog een welkomstcadeautje gehad?  Vraag anders even aan de docent om je presentje!

In de laatste lesweek is het weer vriendjes en vriendinnetjes les; en trakteer ik op ijsjes. Opgeven hoeft niet, max. 1 vriendje/vriendinnetje p.p. en ik zorg dat er genoeg ijsjes aanwezig zijn.

De audities zijn net achter de rug en spannend voor alle meiden; de uitslag wordt 8-9 juli bekend gemaakt. Achter de schermen  wordt er al ‘gewerkt’, nieuwe ideeën en choreografieën, kleding bestellen, wedstrijden reserveren.  Juf Jessie heeft vanwege de zwangerschap de gehele wedstrijdchoreografie van Modern al ingestudeerd met de meiden van FSD United de afgelopen maanden. Petje af hoor! Zowel voor Jessie als voor de meiden…

Het nieuwe (wedstrijd) rooster & alle optredens mail ik in augustus/september. Dan zijn alle data vastgelegd.

Er is dit jaar rommelig doorgeschoven; en ondanks dat we dit iedere x goed hebben overwogen gaan we dit komend schooljaar anders doen. Tot aan de dansshow van 11 november blijven alle kids in hun huidige dansgroep en als we gaan schuiven, dan na de show van 11 november!

Finale  4 juni

En toen gingen we met 3 teams naar de Finale en gingen we met lege handen naar huis maar wel met een hele hoop ervaring rijker, plezier en teambuilding. Want wat was het weer gaaf! De jongsten van Motivation; in de Finale, terwijl de helft van de meiden dit seizoen pas gestart was met wedstrijddansen. En een 6e plaats!!! Connected, 17+ Show Free Style,  in mijn ogen echte een kanshebber, en ze werden 4e! FSD United, modern, een mooie 6e plaats. En dit hoort er ook bij, waar we de afgelopen jaren met 1e en 2e prijzen de Finale wonnen, nu een jaartje niet, en dat is ook goed. Doet niets af aan de inzet, motivatie en kwaliteit van de teams en docenten. Sportiviteit is belangrijk!

Cool Zumba

Na de zomer gaan we weer een blok Zumba starten voor de Cool deelnemers.

I.s.m. met Karlijn Home – decoach-lijn.nl bieden we een nieuw blok aan. Ook niet- Cool deelnemers mogen aansluiten bij dit blok.

Op dinsdag 20.00 tot 21.00 uur en Nadia gaat deze les verzorgen!

29 augustus is er een losse proefles die €10,- kost.

En dan beslis je of je door wil met een blok van 10 weken voor €75,-

Mocht je een x niet kunnen dan kan je inhalen bij de andere Zumba groep op woensdag 19.15, of bij de Yoga & Pilates lessen.

De les bestaat uit een half uur dansen met diverse dansjes/ choreo’s die een paar weken herhaald worden. Vervolgens BBB, buik, billen en benen oefeningen met afsluiting cooling down met stretch en ontspanning!

Vragen;

[email protected] of stuur een appje!

Stijldansen

Na de zomervakantie starten we weer met een beginners blok van 5 lessen op donderdag 7 september starten we! Meer info in de nieuwsbrief van Juli! Opgeven kan al hoor!

Sponsoren gezocht!

FSD Gilze is altijd op zoek naar sponsoren die de meiden van jong tot oud een hart onder de riem steken….schmink, glitters, kleding…….Dankzij de bijdrage van de sponsoren staan de meiden altijd te shinen op het podium!

Dansshow 10 & 11e van de 11e 2023!

Op vrijdagavond 10 november worden de oudste meiden ingedeeld en op zaterdag 11 november draaien we 2 shows in de ochtend/middag voor de jongsten. Meer info volgt nog, maar hou de data alvast vrij!

Yoga & Pilates

En worden 2 Yoga lessen gegeven op dinsdagavond en er is nog plaats in beide groepen:

19.00 uur tot 20.10 uur Hatha Yoga, met veel houdingen; klassieke yoga les met veel aandacht voor kracht, lenigheid, souplesse en ademwerk. Kan soms wat pittiger zijn. Maar ook stukje meditatie en ontspanning in iedere les.

20.15 tot 21.30 Easy Flow, net wat rustiger, wat langer in de houdingen, meer gericht op los laten en vrij maken van gewrichten, pezen en banden. Soms wat krachtigere houdingen, ook ademwerk, je werkt vanuit ontspanning.

Op maandagavond start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Op woensdagochtend start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Na de zomervakantie uitbreiding met Pilates lessen!!! Nieuwe rooster schooljaar 2023-2024:

Maandag:

19.00 uur Pilates

20.15 uur Hatha Yoga

Dinsdag:

17.30 uur Pilates

19.00 uur Hatha Yoga

20.15 Easy Flow Yoga

Woensdag:

09.00 uur Pilates

10.15 uur Ying Yang Yoga

De lessen worden gegeven in het Souterrain aan de Alphenseweg 21. 

Een proefles kost 10,-

Kosten bij lidmaatschap:

eenmalig €15,- inschrijfkosten,

€8,50 per les; je betaalt voor een periode van een halfjaar. Instromen kan gedurende het hele jaar. 

Lidmaatschap is voor een periode van een half jaar. 

Bella Donna’s

Helaas komt er een eind aan de Bella Donna’s. De naam/groep waar ik ooit 15 jaar geleden mee ben begonnen. 35 meiden destijds tussen de 11 en de 18 jaar. Door de jaren heen is de groep continu veranderd van samenstelling en de laatste jaren bleef het inkrimpen. Met slecht 4-5 meiden kan de groep niet voortgezet worden. Sauwel 2024 zal dus zonder de Bella Donna’s zijn! Maar wie weet zien we toch nog een enkele Bella Donna voorbij komen op het podium!

Open Dag 16 september

Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Programma volgt nog.

Werk groep kleding

Ik ben op zoek naar ouders die een handig zijn met naaimachine; knopen aanzetten, kapotte ritsen fixen, die zo nu en dan wat in elkaar kunnen knutselen. Graag wat helpende handjes! Ik kan helaas niet altijd terug vallen op dezelfde personen. Interesse; [email protected]

FSD T-shirts, truien en gadgets te koop tijdens de lessen

Wil je nog zo’n zuurstokroze trui of zwart FSD T-shirt? Dat kan, ze zijn te koop tijdens de lessen! €25,- en €12,50. We hebben ook nog roze bidons! Zolang de voorraad strekt.

Paarse Wedstrijdvesten

Voor €10,- word je trotse bezitter van een paars wedstrijdvest!

Te koop tijdens de lessen! En tijdens de Open Dag!

OP= OP!

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de spetters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Babbz Meets FSD Gilze…..2024-2025

Ter ere van de 80- jarige bevrijding! Binnenkort weer overleg met Babs en we gaan jullie op de hoogte houden, data zijn we aan het prikken. Dan volgt nog een voorstel richting gemeente hopelijk groen licht voor de verder invulling van deze show.

Afmelden nieuwe seizoen

Wil je het lidmaatschap opzeggen, doe dit dan uiterlijk voor 1 augustus. Het liefst voor 1 juli.

Bij te laat op zeggen wordt het eerstvolgend half jaar berekend.

Opzeggen graag via de mail bij mij; [email protected]

Lestijden donderdag na de zomervakantie

Kanjers en FSD 5 gaan van lestijd switchen; FSD 5 heeft straks zoveel brugpiepers dan is 16.30 uur echt haasten is vanuit school.

FSD 5 dus voortaan van 17.30 tot 18.30 uur en de Kanjers van 16.30 tot 17.30 uur.

Sensation gewoon om 18.30 tot 19.30 uur en FSD 6 sluit af om 19.30 uur.

Ik wens jullie succes met de laatste loodjes!

De oudste meiden hebben al vakantie na een jaar bikkelen met hun studie,

Sommigen nog een her,

Anderen zijn geslaagd,

En meiden van groep 8 nog succes met jullie musical,

En dan is nog 2 weekjes en dan helemaal ff nix!

Namens FSD Gilze,

Astrid van Loon

www.fsd-gilze.nl

[email protected]