Nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief december 2023

Beste FSD leden,

December 2023,

Alweer een jaar voorbij gevlogen. We mogen even in de rustmodus, lekker veel snaaien en borrelen en dan in januari de broeksriem weer een gaatje strakker proberen te krijgen. De juffen zijn wel toe aan vakantie; en jullie waarschijnlijk ook. Even tijd voor jezelf, en je familie en vrienden. Of gewoon helemaal lekker nix doen. De wedstrijdmeiden hebben het tot nu toe goed gedaan en sauwel 2024 beloofd een knaller te worden. Alle groepen hebben met de dansshow 10 & 11 november enorm zijn shinen in de Schakel en een aantal groepen mochten met ‘Alpe op de Rijen’ nog een x het podium op. Ik geniet zo enorm van die optredens; jullie mogen ontzettend trots zijn op jullie kids en ook op jezelf. Er hangt een gemoedelijke sfeer binnen de dansschool en dat koesteren we.

Ook een speciaal bedankje voor onze sponsoren. Het is eigenlijk absurd wat er ieder jaar aan schmink er doorheen gaat, en nieuwe outfits voor wedstrijdteams, en voor alle groepen. Een behoorlijk kostenplaatje wat m.b.v. sponsorgeld zo goed als dichtgetimmerd wordt. Een diepe buiging voor onze sponsoren!

2023, een prachtig jaar met veel leuke lessen, optredens en wedstrijden. Ook enorm veel nieuwe leden waar we ontzettend dankbaar voor zijn; naast alle trouwe leden.  En heel bijzonder dat veel leden jarenlang blijven plakken; sommigen al meer dan 10 jaar en een enkeling al vanaf het begin!

15 jaar dus FSD Gilze!

Zoveel nieuwe leden en voldoende stabiliteit binnen de dansschool dat we in 2024 met 2 nieuwe groepen gaan starten. Het nieuwe rooster zit in de bijlage. De meeste groepen hebben nu ook een ander nummer gekregen; als het goed op logische leeftijd.

De groepen zijn ingedeeld op leeftijd, vooral bij de jongste groepen bijna per schooljaar. Hoe ouder ze worden, hoe minder strak we op leeftijd kunnen indelen maar ook dat gaat prima. Door het splitsen kunnen nieuwe leden weer instromen! En hoeven we geen wachtlijsten bij te gaan houden. Alleen FSD 2 en 3, en de Zumba Dames zitten bijna vol……..

De Kanjers zijn gesplist; het oude idee om kinderen die willen en kunnen een extra dansprikkel te bieden, hebben we weer ingevoerd.  Daarnaast een opstapje richting Motivation. Deze groep gaat om 15.30 uur dansen op donderdag.

Dat betekent dat er bij FSD 5 op donderdag 16.30 uur ruimte is voor groep 4/5 kids die wellicht een 2e les willen volgen. 

De meeste groepen hebben dus een ander FSD Nummer gekregen!

Juf Jessie

Die is alweer gestart met FSD United op vrijdagavond en zal na kerst alle lessen weer zelf komen geven. En daarmee moeten we helaas afscheid nemen van Lana. Wat heeft ze het toch ontzettend goed gedaan. We zien haar nog zeker tijdens het sauwelen, maar helaas niet meer in de lessen…..Bedankt Lana voor jouw lessen! En je bijdrage met de shows en sauwel 2024!

65+ dans

Wat zou het tof zijn als we op dinsdagmiddag 15.00 tot 16.00 uur een groepje kunnen starten voor dames (en heren?) die graag dansen en actief bezig zijn!

Nadia heeft de nodige ervaring met het lesgeven aan ‘ouderen’, maar wat zegt leeftijd? Ze geef in Breda ook les aan 80+! Nu Gilze nog!

Info en aanmelden: [email protected]

Nieuwe leden van harte welkom!

De afgelopen weken zijn er weer veel kids gestart, en na kerst nog meer nieuwe gezichten.

We heten jullie van harte welkom! Jullie ontvangen een welkomst cadeautje!

Bij vragen kun je altijd terecht bij de docent of bij mij. Heel veel dans, yoga & sportplezier!

Cool Zumba

Na de zomer is er weer een blok Zumba Cool lessen gestart op dinsdagavond 20.00 tot 21.00 uur met juf Nadia.

Het blok loopt door tot mei met een extra blok. Wil je ook een x een losse proefles mee doen en daarna beslissen of je wil aanhaken? Stuur mij dan een mailtje! De losse proefles kost €10,- en daarna betaal je €7,50 per les, voor het blok van 20 lessen.

2x per week dansen

Leden kunnen ook 2x per week dansen! Vanaf 6 jaar kan je aansluiten bij de techniek les. Deze les is verplicht voor de wedstrijdmeiden, maar iedereen kan deze les volgen.

En voor groep 4/5 kids is er op donderdag ruimte om bij juf Xanne te dansen.  Er zijn ook een aantal Zumba en 20+ meiden/dames die 2x per week komen dansen, hoe leuk is dat?

Check het rooster voor meer mogelijkheden en stuur mij gerust een mailtje!

Optreden 17 december Op de Alpe Rijen

Nog een heerlijk optreden in de Schakel!

Goed gedaan meiden!

En dat zonder juf of hulp. Deze x was ik de huisfotograaf….

We komen graag optreden; dus heb je een feestje of gelegenheid waar een dansje bij past? Laat het me dan weten, dan kijken we wat mogelijk is.

SWD Barneveld 10 december en Dance Waves Veldhoven 17 december

De kop is eraf met het nieuwe wedstrijdseizoen!

En deze x al wat prijsjes mee naar huis genomen!

FSD United 1e bij Dance waves!

En in Barneveld 1e prijs voor Motivation, 3e prijs Sensation en 3e prijs Connected.

En de rest? Wat mij betreft de hoofdprijs! Net zo hard getraind en net zo hard staan vlammen!

Dedication, FSD get up!

Foto’s dansshows 10 & 11 november

Ik ga nog 1 x alle foto’s delen met jullie zodra ik de laatste foto’s binnen heb!

Zorg dat je de We Transfer op tijd download. Het zal de laatste x zijn dat ik alles ga uploaden…….

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de spetters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Sauwel 2024……..

Zo net voor kerst is het nog ff een heerlijke bende geweest in de spiegelzaal van de Schakel. Samen repeteren en dan vooral het op tempo omkleden.

En het beloofd echt zo gaaf te worden!

Alle sauwelmeiden van FSD Get Up, Connected, FSD United en nog wat ‘losse flodders’ die ook gaan vlammen met sauwel 2024.

En die juffen, die bedenken het tot in de puntjes, onze juf Nadia die alles coördineert en aan elkaar plakt, juf Lana die dit jaar ff mee kwam doen, en juf Xanne…..

Nu eerst wat rusten met de beentjes omhoog!

Foto’s Hannie Beune sauwel 2023!

Yoga Dinsdag Avond & in de kerstvakantie

Iedere dinsdag Yoga bij FSD Gilze:

  • 19.00 tot 20.00 uur Hatha Yoga
  • 20.15 tot 21.30 uur Easy Flow Yoga

Er zijn nog een paar plaatsen in beide groepen; stuur gerust een mailtje voor meer informatie.

Extra Yoga in de Kerstvakantie:

  • 28 december 18.30 uur Chaam €10,- (neem eigen matje mee!)
  • 30 december 09.00 tot 10.30 uur Gilze €12,50
  • 31 december 09.30 tot 11.00 uur Chaam €12,50 (neem eigen matje mee!)
  • Dinsdag 2 januari 19.15- 20.30 uur Gilze €10,-
  • Woensdag 3 januari 19.00 uur Chaam €10,- (neem eigen matje mee!)