Nieuwsbrief november 2023

Beste FSD leden,

Wat was het toch genieten met de dansshows in de Schakel!  Iedereen; jong & oud, heeft het zo fantastisch gedaan! Mijn dank is groot, alle hulpouders, vrijwilligers, wedstrijdmeiden, fotografen…….Edreco en iedereen die heeft staan shinen op het podium. Publiek bedankt….wat een enthousiasme!

Het ging gesmeerd zowel in de zaal op het podium als backstage. Ik zal nog een x een link sturen zodra ik ALLE foto’s compleet heb.

Zaterdag 22 juni 2024 gaan we nog een show organiseren! Noteer alvast in je agenda!

Juf Astrid geslaagd voor haar Yoga Examen

En daar ben ik best wel een beetje trots op!

Gestart in januari 2021,

in 2022 helemaal eruit door mijn burnout,

en in 2023 met veel ‘pijn en moeite’ (overprikkeling) de colleges zoveel mogelijk gevolgd.

Dat viel niet mee.

Blijkbaar heeft mijn koppie toch e.e.a. goed verwerkt en opgeslagen!

Blij met Yoga in mijn leven; het houdt me fit, gefocust en gezond; adem in – en adem uit; bewustwording en accepteren. Wat een lieve mensen heb ik ontmoet op YCT en wat geeft het lesgeven me veel voldoening.

Iedere dinsdag 2 lessen Yoga bij FSD Gilze!

Juf Jessie

Die is alweer gestart met FSD United op vrijdagavond en zal na kerst alle lessen weer zelf komen geven. En daarmee moeten we helaas afscheid nemen van Lana. Wat heeft ze het toch ontzettend goed gedaan. We zien haar nog eventjes hoor. Nadia en Lana zijn druk bezig met de sauwelmix, Jessie slaat dit jaar over met het sauwelen en Xanne levert een kleine bijdrage dit jaar. Het beloofd weer zo ontzettend gaaf te worden………

Overgangsavondje 30 november 20.00 uur

Vrouwenavond (ook voor mannuh!)  OP HERHALNG!!!

Donderdag 30 november komt overgangsconsulent Ingrid een presentatie houden over de ‘overgang’.  In januari van dit jaar is Ingrid ook naar Gilze gekomen en dit was een groot succes. Daarom in het najaar nogmaals aandacht voor ‘de overgang’.

Tsja, die overgang, al die vrouwen die worstelen met de overgang, het maar ‘ondergaan’; want het ‘hoort erbij’. Het is wat, die omgekeerde puberteit.

Opvliegers, stemmingswisselingen, minder energie, snel moe, gewichtstoename, concentratieverlies, slecht slapen, geprikkeld zijn. Het hoort er allemaal bij. Maar wat kun je er aan doen? En is er iets aan te doen? En hoezo is het onderwerp nog steeds een soort van taboe? Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor dit onderwerp!

Meer aandacht nodig voor werk en de overgang – FNV

Want je hoeft deze fase in je leven niet een afwachtende houding aan te nemen en het maar oké vinden om nacht in nacht uit zwetend in je bed te liggen. En die overgang kan een paar jaartjes duren, maar ook 15 tot 20 jaar……Ingrid kan je daar meer over vertellen. En ook wat er nu precies gebeurd in je lijf en je met je hormonen. En vooral; hoe kun je geholpen worden.

Kortom: erg informatief!

Ingrid is overgangsconsulent en werkt voor de organisatie ‘Care for Women’ en zal vanaf  20.00 uur een presentatie geven over dit onderwerp en er is uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Kosten €12,50

Opgeven: astrid@ fsd-gilze.nl

65+ dans

Wat zou het tof zijn als we op dinsdagmiddag 15.00 tot 16.00 uur een groepje kunnen starten voor dames (en heren?) die graag dansen en actief bezig zijn! Nadia heeft de nodige ervaring met het lesgeven aan ‘ouderen’, maar wat zegt leeftijd? Ze geef in Breda ook les aan 80+! Nu Gilze nog!

Info en aanmelden: [email protected]

Nieuwe leden van harte welkom

De afgelopen weken zijn er weer veel kids gestart!! We heten jullie van harte welkom! Jullie ontvangen een welkomst cadeautje! Bij vragen kun je altijd terecht bij de docent of bij mij. Heel veel dans, yoga & sportplezier!

Cool Zumba

Na de zomer is er weer een blok Zumba Cool lessen gestart op dinsdagavond 20.00 tot 21.00 uur met juf Nadia.

Het blok loopt door tot eind november en maken doorstart tot mei met een extra blok van 20 lessen. Wil je ook een x een losse proefles mee doen en daarna beslissen of je wil aanhaken? Stuur mij dan een mailtje! De losse proefles kost €10,- en daarna betaal je €7,50 per les, voor het blok van 20 lessen.

Optreden 17 december Op de Alpe Rijen

FSD 3-4-5-6 en de Kanjers mogen komen optreden in de Schakel! Ouders hebben een mailtje ontvangen met meer informatie

Sponsoren gezocht!

FSD Gilze is altijd op zoek naar sponsoren die de meiden van jong tot oud een hart onder de riem steken….schmink, glitters, kleding…….Dankzij de bijdrage van de sponsoren staan de meiden altijd te shinen op het podium!

FSD T-shirts, truien en gadgets te koop tijdens de lessen & tijdens de shows

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de spetters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Free Style Dancing Gilze werkt samen met de Coachlijn & Fitto!

Namens FSD Gilze, Astrid van Loon

www.fsd-gilze.nl        

[email protected]