Nieuwsbrief september 2023

Beste FSD leden,

En toen sloeg het weer om ergens half oktober en gingen we van 30 naar 6 graden en is ‘de herfst’ gestart. Na een heerlijke herfstvakantie waarin er achter de schermen hard gewerkt is voor de shows van 10 & 11 november hebben we nu nog 2 lesweken en dan gaat het eindelijk weer gebeuren: 2 spetterende voorstellingen in de Schakel.

Baby Milou

Hoi allemaal!

Op 16 september is ons lieve meisje geboren! Ze heet Milou en ze maakt ons gezinnetje compleet. Lara is een super trotse grote zus, wat ontzettend leuk is om te zien.

Wij genieten ontzettend van onze twee meisjes, maar ik heb ook super veel zin om al mijn dansmeisjes te zien!
Voor nu ga ik nog heel erg genieten van mijn verlof, ik zie jullie snel weer! Veel liefs Jessie

Dansshows 10 en 11 november

Eindelijk weer een dansshow in de Theaterzaal van de Schakel. Met alle groepen zijn we meteen gestart met nieuw lesmateriaal na de zomer zodat de meiden kunnen knallen en hun gave dansen kunnen showen. De recreatieve groepen laten 2 dansen zien; en de wedstrijdteams maar 1; want de wedstrijddans bewaren voor het einde van het schooljaar. Tijdens de show komen alle kids klein en groot nog 2 x voorbij naast hun eigen choreografie.

Kaartjes voor de show kosten €8,50 p.p. in de VVK en €10,- aan de deur. Alleen contant betalen; er is geen pinautomaat aanwezig helaas. DE VVK GAAT HARD!

VVK start in week 43 (in de Schakel) en vanaf 1 november bij DA Readshop

VVK Schakel:

  • Maandag 30 oktober 18.00 tot 19.00 uur
  • Dinsdag 31 oktober 17.00 tot 18.30 uur

Helaas mogen er geen kinderen op schoot tijdens de shows. Dat zijn nu eenmaal de regels van de Schakel.

Met de entreeprijs proberen we alle onkosten te drukken, denk aan huur van de ruimtes in de Schakel, kosten docenten, geluid & belichting; presentjes vrijwilligers. De kids krijgen backstage ranja en iets lekkers. Er komt wat bij kijken! Er worden weer volop foto’s gemaakt tijdens de show, en deze gave foto’s ontvangen jullie gratis via de mail.

  • Danst je zusje in een andere show dan waar je zelf in danst? Dan hoef jij geen kaartje te kopen voor de show!
  • Informatie hebben jullie via de mail ontvangen!

Overgangsavondje 30 november 20.00 uur

Vrouwenavond (ook voor mannuh!)  OP HERHALNG!!!

Donderdag 30 november komt overgangsconsulent Ingrid een presentatie houden over de ‘overgang’.  In januari van dit jaar is Ingrid ook naar Gilze gekomen en dit was een groot succes. Daarom in het najaar nogmaals aandacht voor ‘de overgang’.

Tsja, die overgang, al die vrouwen die worstelen met de overgang, het maar ‘ondergaan’; want het ‘hoort erbij’. Het is wat, die omgekeerde puberteit.

Opvliegers, stemmingswisselingen, minder energie, snel moe, gewichtstoename, concentratieverlies, slecht slapen, geprikkeld zijn. Het hoort er allemaal bij. Maar wat kun je er aan doen? En is er iets aan te doen? En hoezo is het onderwerp nog steeds een soort van taboe? Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor dit onderwerp!

Meer aandacht nodig voor werk en de overgang – FNV

Want je hoeft deze fase in je leven niet een afwachtende houding aan te nemen en het maar oké vinden om nacht in nacht uit zwetend in je bed te liggen. En die overgang kan een paar jaartjes duren, maar ook 15 tot 20 jaar……Ingrid kan je daar meer over vertellen. En ook wat er nu precies gebeurd in je lijf en je met je hormonen. En vooral; hoe kun je geholpen worden.

Kortom: erg informatief!

Ingrid is overgangsconsulent en werkt voor de organisatie ‘Care for Women’ en zal vanaf  20.00 uur een presentatie geven over dit onderwerp en er is uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Kosten €12,50

Opgeven: astrid@ fsd-gilze.nl

65+ dans

Wat zou het tof zijn als we op dinsdagmiddag 15.00 tot 16.00 uur een groepje kunnen starten voor dames (en heren?) die graag dansen en actief bezig zijn! Nadia heeft de nodige ervaring met het lesgeven aan ‘ouderen’, maar wat zegt leeftijd? Ze geef in Breda ook les aan 80+! Nu Gilze nog!

Info en aanmelden: [email protected]

Groepsfoto’s

Inmiddels is iedereen op de foto gegaan en omdat de dansschool dit jaar 15 jaar bestaat krijgen alle leden de foto als cadeautje mee naar huis! Met de hulp van een aantal sponsoren; waarvoor mijn dank! Met nog een extra kleinigheidje!

Nieuwe leden van harte welkom

In het nieuwe schooljaar starten er altijd weer wat nieuwe leden, zowel bij jong en oud. We heten jullie van harte welkom! Jullie ontvangen een welkomst cadeautje! Bij vragen kun je altijd terecht bij de docent of bij mij. Heel veel dans, yoga & sportplezier! Nu we hard aan het werk zijn richting show kan er even niet ingestroomd worden, maar na de show weer wel!

Cool Zumba

Na de zomer is er weer een blok Zumba Cool lessen gestart op dinsdagavond 20.00 tot 21.00 uur met juf Nadia.

Het blok loopt door tot eind november maar we hopen een doorstart te kunnen maken tot mei met een extra blok van 20 lessen. Wil je ook een x een losse proefles mee doen en daarna beslissen of je wil aanhaken? Stuur mij dan een mailtje! De losse proefles kost €10,- en daarna betaal je €7,50 per les, voor het blok van 20 lessen.

Sponsoren gezocht!

FSD Gilze is altijd op zoek naar sponsoren die de meiden van jong tot oud een hart onder de riem steken….schmink, glitters, kleding…….Dankzij de bijdrage van de sponsoren staan de meiden altijd te shinen op het podium!

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de spetters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Free Style Dancing Gilze werkt samen met de Coachlijn & Fitto!

Namens FSD Gilze,

Astrid van Loon

www.fsd-gilze.nl           

[email protected]