Nieuwsbrief Januari 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Beste leden van FSD Gilze,            

En toen was het maandag 14 december en moesten we afscheid nemen van onze fysieke lessen……                                           

Willen jullie 14 en 24 februari in jullie agenda’s noteren?

Want dan ontvangen jullie vroeg in de ochtend een linkje via de mail zodat jullie gratis naar de wedstrijden van Shell We Dance kunnen kijken vanuit thuis.

Echt heel erg gaaf!

Het was natuurlijk wel slikken toen we 10 december te horen kregen dat alle wedstrijden in januari en februari ONLINE gingen plaatsvinden; in december werden alle wedstrijden ook al afgelast.

En maandag 14 december moesten we halsoverkop nog alle choreo’s filmen voor de online wedstrijden; helaas waren de choreo’s van de Bella Donna’s en Dance Stars nog niet af dus die doen niet mee met de onlinewedstrijden.

En zo zaten we in de laatste week voor de kerstvakantie in een Lock down; scholen dicht, kinderopvang dicht; met thuiswerkende ouders en samen sporten ook verboden. Dan maar weer skypen.

Geen kerstlessen. Flink balen; we hadden er zoveel zin in en veel kids hadden zich opgegeven.

Het is niet anders. Nu is het nog de vraag of de basisscholen wellicht eerder hun deuren mogen openen dan 19 januari.

Hopelijk kunnen we in maart weer ‘gewoon’ op wedstrijd en optreden. En 17 juli gaan we extra groot uitpakken met de Show in de Schakel.

Voor 2021 zijn we nog steeds op zoek naar sponsoren én een hoofdsponsor! Heb je, of ken je een bedrijf dat wil sponsoren; informeer dan naar de mogelijkheden!

De gadgets van de maand januari zijn:

Wisten jullie dat onze docenten ook kinderfeestjes verzorgen?                            

Neem gerust contact op voor meer info!

In januari ontvangt iedereen de betaling mail; vriendelijk verzoek uiterlijk voor 1 januari het lidmaatschap op te zeggen. Bij te laat opzeggen dient het lesgeld betaald te worden.

Nieuwe leden zijn altijd welkom! In de 4e week van januari zijn het weer vriendjes en vriendinnetjes lessen dus neem gerust iemand mee.

Extra peutergroep

We gaan een extra peutergroep starten op dinsdagmiddag 17.00 tot 17.45 uur. Aanmelden kan via [email protected] Juf Nadia gaat deze les verzorgen; want zij is op dinsdag al aanwezig voor FSD 3, Dance Stars, en de Bella Donna’s.

De kleutergroep op vrijdag zit ook bomvol, dus eventueel kunnen we nog een extra kleutergroep starten op maandag of dinsdagmiddag. De huidige groep splitsen gaat niet; we hebben echt nieuwe aanmeldingen nodig! Laat me weten als er nog nieuwe kleuters willen komen dansen.

Start Yoga lessen op woensdagavond per 1 februari

In januari ga ik starten met een 1-jarige yoga opleiding bij Yoga Centrum Tilburg; en is het moment gekomen dat ik zelf weer ga lesgeven bij FSD Gilze.

De laatste jaren ben ik yogalessen gaan volgen en dit bevalt me erg goed. Vooral omdat ik merk dat mijn lijf het erg prettig vindt, maar ook mentaal geeft het rust en reset het lekker na een drukke dag. Na 30 jaar heel intensief gesport en lesgegeven te hebben is het een voor mij een manier om mijn lijf gezond, soepel & lenig en fit te houden.

Op woensdagavond 20.30 tot 21.45 uur ga ik in de gymzaal yoga geven; met een vleugje ‘power’ en callanetics, core stability en BBB; dus een yogales met pit. Zin om een (gratis) proefles mee te doen? Geef je dan op via de mail [email protected]. Lessen kosten €7,50 voor 5 kwartier.

Free Running

In augustus zijn we gestart met Free Running; en we zijn begonnen met 2 kleine groepjes. Inmiddels hebben al veel jongens en 2 meiden de weg gevonden naar FSD Gilze en hebben we 2 mooie groepen nu. Er zijn in beide groepen nog enkele plaatsen vrij.

Mats vertelt graag over hoe hij de lessen Free Running ervaart:

Interview met….

Hallo, vertel eens wie je bent?
Hoi ik ben Mats van Engelen en ik ben
9 jaar. Ik zit op breakdance, freerunning
en ook ben ik keeper bij VV Gilze.

Hoe lang zit je al op breakdance/freerunning?
Freerunning doe ik ongeveer een half jaar, vanaf
het moment dat FSD Gilze dit ging organiseren.
Breakdance doe ik al een stukje langer. Maar ook
hier was ik vanaf het begin erbij. Dit is nu
ongeveer 2 jaar geleden.

Waarom ben je gaan breakdancen?
Al heel lang vond ik dit leuk, alleen kon dit nog niet hier in de buurt. Toen mama zei dat het ook in Gilze zou kunnen heb ik me meteen opgegeven!

Wat vind je het leukste aan het breakdancen?
Ik kan lekker mijn energie kwijt. Ook de battles zijn superleuk. Tijdens een battle kijk je met je team naar de dans van de tegenstander. Om daarna zelf het nog te beter te doen. En ik vind het natuurlijk een hele leuke en stoere manier van dansen.

Welke dingen heb je allemaal al geleerd?
Heel veel dingen. Al snel lukte mij het om een turtle-freeze te doen. Nu kan ik ook al goed de hoofd en handstand. Nu ben ik aan het leren om de windmill goed te kunnen doen!

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt?
Het optreden tijdens het Sauwelen in 2020. Toen ik hoorde dat de breakdance-boys ook mee mochten doen was ik super blij. Optredens zijn sowieso leuk omdat je aan veel mensen kunt laten zien wat je hebt geleerd. En ik hoop dat we dit weer snel mogen doen!

Deze maand staat juf Xanne even in het zonnetje!

Xanne was 1 van de eerste docenten die mijn lessen ging overnemen 5 jaar geleden. Ze heeft destijds 2 jaar op rij stagegelopen; want het lesgeven in Gilze beviel haar zo ontzettend goed. Tussendoor is ze even weggeweest om als stewardess te gaan werken, maar gelukkig is ze alweer een tijdje terug in mijn docententeam. Xanne is een uitmuntende choreografe! Ze weet ieder seizoen de perfecte muziek uit te zoeken; deze zo te mixen dat het een verhaal wordt. En dat verhaal zien wij terug in de choreografie van de danseressen. Kleding en schmink maken het plaatje compleet. Verder is het een duizendpoot; qua stijlen is ze goed in show, modern, jazz, dancehall, urban en nog veel meer. En alle leeftijden vindt ze leuk om les aan te geven.

Met haar choreografie ‘Warriors’ stonden we in seizoen 2017-2018 voor het eerst in de landelijke Finale van SWD. En met ‘Avatar’ werden we zelfs 2e in 2019; en het scheelde 0, 05 punten met nummer 1! Maar ook de ‘Black Ravens’ van Dance Army (2019) en de choreografie van afgelopen seizoen van ‘Connected’- 4 elementen, zijn van Xanne. Lees hier haar verhaal!

Wisten jullie trouwens dat Edwin Huijben al heel veel jaren onze muziek mixt? Iig al vanaf de sauwelmix van 2003! En ook alle wedstrijdmixen van de laatste jaren. Zijn bijdrage is erg waardevol! Bedankt Edwin!

Mijn naam is Xanne Ploeg, 22 jaar en ook ik ben een van de docenten binnen Free Style Dancing. 

De teams die ik op maandag avond onder mijn hoede mag nemen zijn de selectie meiden in spe: de Motivation class, en het samengestelde wedstrijd team Connected. Naast het trainen van deze toppers geef ik les aan de 20+ dames. 

Vanaf kleins af aan is dans al mijn allergrootste passie, ik wist al heel snel dat ik hier mijn beroep van wilde maken. Van je passie je beroep maken is echt het tofste wat er is! Elke les is een feestje. Een groot deel van mijn stages op de dansopleiding heb ik bij Free Style Dancing mogen lopen… De opleiding voor all-round dans docent heb ik in 2018 afgerond. Daarna ben ik eigenlijk gewoon lekker blijven plakken en voel me hier dan ook ontzettend thuis. Free Style Dancing is echt mijn thuisbasis geworden, een grote gezellige dans familie samen met alle leerlingen en collega’s. 

In mijn lessen staat plezier altijd centraal, daarnaast hou ik van hard werken, discipline en het blijven vernieuwen. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich prettig voelen in de les, en leren hoe ze zich prettig voelen in hun eigen lijf tijdens het dansen. Niks is gek, en alles kan! Ook het afwisselen van verschillende dansstijlen vind ik erg leuk, er is nog zoveel te ontdekken in de prachtige wonderen wereld van dans. 

Zie ik jou ook een keer verschijnen bij mij in de les? 

Liefs, Xanne

Warriors seizoen 2017-2018

Avatar seizoen 2018-2019

Black Raven seizoen 2018-2019

Connected Show Musical seizoen 2019-2020

Blijf gezond!

Een heel fijn oud & nieuw, en de allerbeste wensen voor 2021!

Groetjes Astrid  www.fsd-gilze.nl