Nieuwsbrief Februari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Beste leden van FSD Gilze,            

Allereerst wil ik jullie bedanken voor alle fijne reacties van de afgelopen weken en jullie lidmaatschap.

Het sporten buiten met de jongsten TM 17 jaar, de inzet van de selectiemeiden, zumba dames, de 20+ groep en Bella Donna’s via de skype lessen. Hou vol hé!

We moeten blijven roeien met de riemen die we hebben en telkens wordt onze flexibiliteit op de proef gesteld. En we blijven hopen en dromen dat we dit schooljaar nog mogen optreden, een dansshow hebben 17& 18 juli en we ook nog een wedstrijdseizoen.

Bedankt voor jullie trouw aan FSD Gilze, bedankt dat docenten hun werk kunnen blijven uitvoeren en hierdoor financieel niet in de problemen komen. Heel erg bedankt hiervoor, ook namens de docenten.

Daarom voor alle leden een klein cadeautje! Binnenkort deel ik bij alle groepen een presentje uit.

En ook onze sponsoren; die ook in deze tijden de dansschool blijven sponsoren. Bedankt!

Dankzij hoofdsponsor 2020 Jumbo Hapers en Stichting Opa hebben we nieuwe wedstrijdtruien kunnen aanschaffen; maar ook in 2020 is er volop nieuwe kleding gekocht & gemaakt dankzij bijdrage van alle sponsoren.  We hebben de kleding alleen niet kunnen showen aan het grote publiek….

In de bijlage de zoveelste aanpassing van de activiteiten.

  • (Voorlopig) Geen vriendjes en vriendinnetjes lessen!
  • (Voorlopig) Geen kijklessen!
  • Online-wedstrijden zijn verzet naar 27 en 28 februari!

Wisten jullie dat ik een air track heb gekocht voor de breakdance lessen en Free Running? Zodra we binnen gaan sporten mogen jullie die gaan uit testen.

Hoofdsponsor Finovion Frans Jacobs zorgt in 2021 samen met de andere sponsoren, dat alle leden met optredens, shows en wedstrijden er keurig gekleed en geschminkt bij staan!

Nog op zoek naar een leuk cadeautje? Ze zijn er nog hoor!

Vanaf NU zijn er diverse leuke ‘FSD Gilze’ gadgets te koop!

OP=OP en bestellen doe je door een mail te sturen.  Door de verkoop van deze gadgets kan schmink, (wedstrijd)kleding & materialen aangeschaft worden voor alle shows en optredens; hoe mooi zou dat zijn? Want we hopen in 2021 weer heel veel te mogen optredens voor groot en klein publiek, met of zonder jury, voor iedere gelegenheid komen we graag optreden, dus schroom niet om te vragen naar de mogelijkheden.

De gadgets van de maand februari zijn:

  • Een etui gevuld met 2 potloden, een puntenslijper, schrijfboekje en een pen; allemaal met een FSD Logo voor €12,50
  • Een spaarvarken (zwart) met FSD- Logo voor €5,-
  • Een bidon (roze) met FSD-logo voor €7,50.

Wisten jullie dat onze docenten ook kinderfeestjes verzorgen?                            

Neem gerust contact op voor meer info!

Te Koop:

Deze maand staat juf Jessie even in het zonnetje!

Hoi allemaal!

Mijn naam is Jessie, ik ben 26 jaar. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg en heb ik mijn HBO Bachelor docent dans gehaald. Meteen na mijn afstuderen ben ik bij FSD gaan werken, een heerlijke dansschool waar ik ontzettend graag werk. Astrid is een superfijne werkgever, ik heb lieve collega’s en wat heb ik toppers van leerlingen!! Dus ik ben heel blij dat ik bij FSD les geef!

Ik geef nu bij FSD les op twee verschillende dagen, op woensdag en op vrijdag. Op woensdag geef ik les aan FSD 1 en kids ballet. Daarna geef ik een techniekles aan de meiden van de selectieteams. Hier werken we aan kracht, lenigheid en natuurlijk techniek. Als laatste geef ik les aan het wedstrijdteam FSD United, met wie ik werk aan een choreografie modern voor het wedstrijdseizoen.

Op vrijdag begint mijn dag met de allerkleinsten van de dansschool. Ik begin met de peuters, daarna de spetters, en vervolgens de ini mini’s. Hierna geef ik een les klassiek ballet en sluit ik mijn werkweek af met FSD United. Persoonlijke aandacht, hard werken en veel lol vind ik belangrijk in al mijn lessen!

Bij FSD heb ik heel veel variatie in de lessen, dit vind ik echt heerlijk! Het is heerlijk om met de verschillende leeftijdsgroepen te werken en ze plezier te zien hebben. Dat vind ik dan ook echt het belangrijkste in mijn lessen, dat we, ondanks het harde werken, ook heel veel lol tussendoor kunnen hebben. Het is mooi om te zien hoe iedere leerlingen op zijn eigen manier en eigen tempo groeit als danser en als mens. 

Dan nog een weetje om mee af te sluiten:

Ik ga komende tijd ook behoorlijk groeien…. Ik ben namelijk zwanger. In juli 2021 verwachten Barend en ik ons eerste kindje!

Tot snel in mijn danslessen!

Liefs, Jessie

Ook met juf Jessie hebben we al een paar mooie seizoenen gehad met veel prijzen. Jessie is een ervaren en goed geschoolde docent met heel veel kwaliteiten; vooral op het gebied van jazz en modern; zo mag ze ook spitzen geven. Aan alle leeftijden geeft ze enthousiast les. Na het vertrek van Juf Rowan zorgt Jessie ervoor dat de peuters en kleutergroepen weer bommetje vol zitten. Hieronder een aantal filmpjes met choreo’s van Jessie. En enkele prijzen die ze gewonnen heeft met haar teams.

Dance Army Modern 2019-2020

FSD United Modern 2019-2020

FSD United Modern 2018-2019

Dance Army Modern 2018-2019

FSD United 2019-2020

Dance Army 2019-2020

Dance Army 2018-1019

FSD United 2018-2019

Start Yoga lessen op woensdagavond na ‘carnaval’

Ik ben inmiddels gestart met een 1-jarige yoga opleiding bij Yoga Centrum Tilburg; en is het moment gekomen dat ik zelf weer ga lesgeven bij FSD Gilze.

De laatste jaren ben ik yogalessen gaan volgen en dit bevalt me erg goed. Vooral omdat ik merk dat mijn lijf het erg prettig vindt, maar ook mentaal geeft het rust en reset het lekker na een drukke dag. Na 30 jaar heel intensief gesport en lesgegeven te hebben is het een voor mij een manier om mijn lijf gezond, soepel & lenig en fit te houden.

Op woensdagavond 20.30 tot 21.45 uur ga ik in de gymzaal yoga geven; met een vleugje ‘power’ en callanetics, core stability en BBB; dus een yogales met pit. Zin om een (gratis) proefles mee te doen? Geef je dan op via de mail [email protected]. Lessen kosten €7,50 voor 5 kwartier. Voorlopig bied ik gratis lessen aan via de skype! Doe gerust een keertje mee!

Danscarrière Fleur 

Al zo’n 12 jaar zit ik nu in de danswereld. Begonnen bij KIOS maar al snel ging ik naar FSD. Als kleine ukkie stond ik dan bij alle grote meiden te dansen. Tot de meiden doorschoven naar een oudere groep en ik als jong meisje achterbleef.

De uitdaging werd me te weinig en ik besloot te stoppen. Maar na een half jaar ergens anders dansen en FSD enorm missen, ben ik maar teruggegaan. Na een tijdje dansen bij mijn eigen leeftijd werd ik opeens gevraagd voor de selectie.

Als een droom die uitkwam, eindelijk weer tussen die grote meiden dansen.

De eerste weken waren pittig maar al snel vond ik mijn draai.

Deze groep werd steeds groter en groter en we begonnen steeds moeilijkere dingen te doen.

Zoals het beginnen aan liften, en ik als klein, lenig meisje werd natuurlijk de lucht in gegooid. Die spanning en groepsvertrouwen was te gek. We werden steeds hechter en we werden echt een team. We werden voor het eerst 1e op een danswedstrijd en we waren zo ontzettend blij, en de wedstrijd daarna ook eerste en daarna ook.

Het werd bijna ‘normaal’ om te winnen. Tot op de dag van vandaag hebben we bijna altijd wel op een podium plek, en dat is echt super speciaal! Als team gaan wij er elke keer voor en kennen geen opgeven.

We gaan vaker naar andere plekken en komen tegen andere teams te staan. Zo blijven we ons steeds opnieuw uitdagen. Als ik filmpjes terugkijk van vorige jaren en die vergelijk met die van nu, zie ik pas wat een ontzettende groei wij wel niet meemaken. In de lessen staan de docenten en mede teamleden altijd voor me klaar en hoef ik me nooit alleen te voelen.

Ik heb zelf een druk leven met school en huiswerk daarbij, maar de 4 avonden dat ik ga dansen, voelen als een ontspanning van dat alles, even nergens aan hoeven te denken en doen wat ik het aller liefst doe. Mijn talenten laten zien en verbeteren. Ik word enorm gemotiveerd door de docenten en ik merk dat ik en wij als team, elk jaar weer ons zelf overtreffen en elk jaar weer met prachtige dansen komen te staan. Ik ben super dankbaar dat ik deel uit mag maken van deze super warme en leuke dansschool! 

Mooi om te lezen hoe Fleur het ‘proces’ en de groei omschrijft binnen het selectieteam. En stel meiden om trots op te zijn; die keihard werken en ervoor willen gaan. 6-7- jaar terug ben ik zelf gestart met een selectieteam; en ook toen wonnen we weleens wat, maar met de komst van de docenten en alle verschillende stijlen zijn we uitgegroeid tot een volwaardige professionele dansschool die landelijk goed scoort met de wedstrijden! Kost wel jaren training en inzet, maar deze inzet en de goede match tussen danseressen en docenten werpt z’n vruchten af.

                                                                                                                                                       Braderie 2011!

Onze nieuwe wedstrijd truien! Dankzij alle sponsoren en hoofdsponsor Jumbo Hapers en stichting ‘OPA’ in 2020.

                                                                                                                                                              

En tenslotte;

Met de laatste berichtgeving is duidelijk dat 8 februari de basisscholen en kinderopvang weer open mogen.

Ik zal deze week alvast contact met gemeente opnemen hoe het dan zit met het binnen sporten. Duimen op elkaar en hopen dat we z.s.m. weer naar de Schakel mogen!    

Blijf gezond!

Tot gauw…..

Namens FSD Gilze,

Astrid van Loon     

www.fsd-gilze.nl

Volg ons op FB en Instagram!