Nieuwsbrief Maart 2021

Beste leden van FSD Gilze,            

Gelukkig zijn er weer versoepelingen en mag iedereen TM 27 jaar buiten sporten.

Het was ff puzzelen om het lesrooster weer aan te passen……’normaal’ (een jaar geleden) was er iedere dag les tot 21.30 – 22.00 uur. Nu de Bella Donna’s en de selecties compleet naar buiten mogen moeten die er wel tussen gepropt worden en dat is gelukt. Hoe vaak is het lesrooster wel niet gewijzigd het laatste jaar? En het zal zeker niet de laatste keer zijn!

We moeten blijven roeien met de riemen die we hebben en telkens wordt onze flexibiliteit op de proef gesteld. Helaas heb ik geen invloed op het weer en moeten we soms toch even skypen of een les verzetten als de docent daar tijd voor heeft.

En we blijven hopen en dromen dat we dit schooljaar nog mogen optreden, een dansshow hebben 17 & 18 juli en we ook nog een wedstrijdseizoen. Over dat wedstrijdseizoen zo meer.

Bedankt voor jullie trouw aan FSD Gilze, bedankt dat docenten hun werk kunnen blijven uitvoeren en hierdoor financieel niet in de problemen komen. Heel erg bedankt hiervoor, ook namens de docenten. Het doet me goed om te weten dat de dansschool na Corona ook overeind staat en we dan nog steeds een leuk lesaanbod hebben.

Daarom voor alle leden een klein cadeautje! Deze week komen de presentjes jullie kant op.

De gratis lessen in de carnavalsweek was ook een klein cadeautje; die werden goed bezocht. Docenten waren erg enthousiast!

Een speciaal bedankje voor onze locaties en het gebruik maken van tuinen & opritten.

  • Saskia & Odin op de Broekakkerweg
  • Familie Delaheij in de Aalstraat
  • Marret Willemse op de Alphensebaan
  • Hooikar Gilze

Fijn dat we bij jullie altijd terecht kunnen en het allemaal niet uitmaakt wie er op de dam staat!

En ook onze sponsoren; die ook in deze tijden de dansschool blijven sponsoren. Bedankt!

Dankzij hoofdsponsor 2020 Jumbo Hapers en Stichting Opa hebben we nieuwe wedstrijdtruien kunnen aanschaffen; maar ook in 2020 is er volop nieuwe kleding gekocht & gemaakt dankzij bijdrage van alle sponsoren.  We hebben de kleding alleen niet kunnen showen aan het grote publiek….

In de bijlage de zoveelste aanpassing van de activiteiten.

  • (Voorlopig) Geen vriendjes en vriendinnetjes lessen!
  • (Voorlopig) Geen kijklessen!

Wisten jullie dat ik een air track heb gekocht voor de breakdance lessen en Free Running? Zodra we binnen gaan sporten mogen jullie die gaan uit testen.

De wedstrijdenmeiden zijn weer verenigd zijn; eindelijk samen trainen want vanaf 14 december mocht de helft wel naar buiten en de andere helft moest via skype de lessen volgen. Vreselijk vond ik dat. De meiden zijn juist zo sterk en goed OMDAT het een team is en dan moet je 2,5 maand apart trainen. Fleur verwoordde in de nieuwsbrief van februari heel goed hoe je samen een team bent en hoe dat werkt; wat je aan elkaar hebt en dat je elkaar sterker maakt.

14 december hebben we nog snel voor lockdown  gefilmd in de Schakel; voor de onlinewedstrijden. Dit weekend 27-28 februari hebben we onze eerste wedstrijden gehad en met succes!

Heel vertrouwd om Jeffrey & Shelley van SWD weer te ‘zien’ online en fijn dat ze het zo goed geregeld hadden met de techniek. We doen al jaren mee met deze Competition. Ook mooi om te zien hoe de rest van NL gefilmd had; in de sneeuw, op daken, op het strand, garages, speelveld, en in de dansstudio’s.

27 Februari:

Motivation Class 1e prijs (van de 2 teams); maar wat een feestje!

FSD United Modern/Jazz 1e met 9 teams in de categorie…dat was spannend!

Connected ( 2e) en Dance Army (1e) ; die waren met z’n 2-en in categorie show; ik had ervoor gekozen om ze toch in de wedstrijd mee te laten doen; zo pakken we lekker punten mee in de ranking en Finals.

28 Februari:

Motivation Class; helaas geen prijs.

FSD United Modern/Jazz 1e prijsb(van de 3 teams)

Connected Show Musical (1e van de 4 teams)

Dance Army (2e van de 4 teams)

De wedstrijdmeiden willen graag de choreo’s verfijnen en dan nog een nieuwe opname maken!

Ook de Viking pakken van Connected zijn klaar! Jelleke Vrins daarvoor bedankt! In China hadden we pakken besteld maar die bleken meer op de mijter van Sinterklaas te lijken dan op een Viking pak. Veel werk dus voor Jelleke, maar alles is nu precies op maat gemaakt.

Zondag 21 maart en zondag 28 maart zijn onze volgende onlinewedstrijden. Jullie ontvangen dan weer een linkje in je mailbox zodat iedereen mee kan kijken.

Hoofdsponsor Finovion Frans Jacobs zorgt in 2021 samen met de andere sponsoren, dat alle leden met optredens, shows en wedstrijden er keurig gekleed en geschminkt bij staan!

Wisten jullie dat onze docenten ook kinderfeestjes verzorgen?     

Neem gerust contact op voor meer info!

Te Koop:

Deze maand staat juf Breanne even in het zonnetje!

Breanne is 2 jaar geleden ons team komen versterken. Ze was toen zwanger van haar dochtertje; werd bij andere dansscholen ‘bedankt’ maar ik dacht juist ‘die moet ik erbij hebben in mijn team’. Dan ben ik compleet qua ‘stijlen’ en kan ik mijn aanbod uitbreiden. Ik zocht op dat moment een docent voor de donderdagmiddag; ik gaf zelf nog 2 uur les en zocht een docent voor 2 andere uren. Breanne kreeg deze 4 lesuren. Breanne is de enige docent die ik niet ‘via-via’ heb binnengehaald, maar puur op gevoel. Ik had Breanne al in mijn invallersapp zitten, volgde haar op FB en dat was voor mij voldoende. Geen gesprek of proefles deze keer maar gelijk voor de leeuwen gegooid hier in Gilze. En het klikte meteen!  Ook Breanne is een heerlijk mens, een fijn persoon die heel veel enthousiasme uitstraalt en dit ook overdraagt in haar lessen. En wat een energie! Breanne heeft op de top meegedraaid in de hiphop scene; is zelf erg vaardig maar is ook een kanjer in het lesgeven & enthousiasmeren, zowel bij jong & oud, recreatief of op wedstrijdniveau. Bedoeling was dat ook de selectie mee zou doen met hiphop wedstrijden; maar de choreo was nog niet af; dit schooljaar alleen maar trainen en alle ogen gericht op het nieuwe seizoen na de zomer.

Breanne aan het woord:

Als eerst aangenaam mijn naam is Breanne ‘misty-edge marley’ Martina 28 jaar en bij jullie allemaal bekend als juffrouw Brie of de hiphop docent.

Ik was een klein meisje van 3/4 jaar oud toen ik begon te dansen. Voornamelijk vanuit cultuur maar al snel werd dit al iets meer. Toen ik 14 was besloot ik hier mijn beroep van te willen maken op welke manier dan ook. In 2009 begon ik met mijn eerste dansopleiding te Utrecht aan de ROC midden Nederland.

We werden daar klaargestoomd als uitvoerende dansers; ook met de kennis van de zakelijke kant van uitvoerend danser.

Ook was de focus van de opleiding gericht op de hiphopcultuur en kwam hier geen klassiek ballet of modern bij kijken maar hiphop, breakdance, popping, locking en house en alle dansstijlen die worden omarmd door de hiphopcultuur. Dit waren zogezegd wel echt de ‘Golden Years’; veel geleerd en veel ervaring mogen op doen ook in Battle wereld. Ik ben in 2015 afgestuurd als artiest ‘dans’.

Toch wilde ik graag mijn dans vocabulaire verder verbreden en ben toen in 2012 aan een nieuwe dansopleiding begonnen te Arnhem aan de Rijn IJssel. Hier hadden ze de keuze uit ‘Show’ en ‘Hip Hop’ dansopleiding.

Mijn keuze was natuurlijk voor de ‘Show’ opleiding. Hier werden we dan klaargestoomd als uitvoerende dansers maar dan in de show wereld.

Dus daar kwam veel klassiek ballet, modern, jazz, tap, en show bij kijken. Ook kreeg je hier de wijsheid mee van de theatertechnieken; hoe alle lichten en appratuur worden bediend en klaar gemaakt. En dus ook een officieel diploma voor.

Ik heb het heel erg naar mijn zin bij FSD Gilze; hopelijk kunnen we dit seizoen nog optreden en kunnen ouders kijken naar de dansmoves van hun kids.

Groetjes Breanne

Jeugdcultuurfond Gilze Rijen

Graag wil ik informeren over het Jeugdfonds sport & cultuur.

Gezinnen die hard zijn geraakt door de corona crisis, ZZP-ers die geen inkomsten hebben; weet dat er hulp is om het lesgeld toch te betalen.

Kinderen moeten kunnen blijven sporten! Ook voor deze gezinnen is er financiële hulp voor de sport en -of cultuur lessen van hun kinderen. Informeer bij Mark Tittulaer, mijn contactpersoon bij het Jeugdcultuurfonds: [email protected].

Meer info:

Start Yoga lessen op woensdagavond

Ik ben gestart met een 2-jarige yoga opleiding bij Yoga Centrum Tilburg; en is het moment gekomen dat ik zelf weer ga lesgeven bij FSD Gilze.

De laatste jaren ben ik yogalessen gaan volgen en dit bevalt me erg goed. Vooral omdat ik merk dat mijn lijf het erg prettig vindt, maar ook mentaal geeft het rust en reset het lekker na een drukke dag. Na 30 jaar heel intensief gesport en lesgegeven te hebben is het een voor mij een manier om mijn lijf gezond, soepel & lenig en fit te houden.

Voorlopig bied ik gratis lessen aan via de skype! Doe gerust een keertje mee! Stuur me een appje als je interesse hebt.

Op woensdagavond 20.30 tot 21.45 uur ga ik in de gymzaal yoga geven; zodra de schakel haar deuren mag openen. En wellicht nog bij voldoende animo op een middag.

Yoga met een vleugje ‘power’ en callanetics, core stability en BBB; dus een yogales met pit. Zin om een (gratis) proefles mee te doen? Geef je dan op via de mail [email protected]. Lessen kosten €7,50 voor 5 kwartier.

In de picture

De Zumba dames!

Maria Theeuwes, oudste lid van FSD Gilze vertelt

Mij werd gevraagd om als oudste een stukje te schrijven over onze Zumba.

Na een eerste proefles in volgens mij sept. 2016 heb ik me aangemeld. Er was heel veel animo dus werden er 2 groepen gestart op woensdagavond, gegeven door Xanne. Dit werd later teruggebracht naar 1 groep. Een gevarieerde groep met een leeftijd van momenteel dames tussen de 24 en 67 jaar. Na een paar jaar werd het overgenomen door Nadia.

We beginnen de les met zumba (korte swingende choreo’s) en regelmatig leren we weer wat nieuws. Door vaak te herhalen is het ook voor ons oudere goed te doen. Na de dansjes nog oefeningen waaronder buikspieroefeningen en een cooling down.  

Altijd volop gezelligheid met Nadia en de andere dames! Ondanks corona weet Nadia met haar spontaniteit er elke week via de skype weer een leuke les van de maken!

We hopen natuurlijk dat we weer snel samen kunnen sporten. Dus zumba, een aanrader!! Je wordt er blij van, dus goed voor lichaam en geest!

Groetjes Maria & de Zumba Dames

Dankzij alle sponsoren en hoofdsponsor Jumbo Hapers en stichting ‘OPA’ in 2020.

          

                                                                                                                                                      

En tenslotte;

Met de laatste berichtgeving is duidelijk dat per 3 maart buiten sporten TM 27 jaar weer mag. Binnen sporten mag nog steeds niet. Ik heb regelmatig contact met gemeente en wethouders. Zodra er weer versoepelingen komen; horen jullie het als 1e!

Blijf gezond! Namens FSD Gilze,

Astrid van Loon      www.fsd-gilze.nl     Volg ons op FB en Instagram!