Nieuwsbrief januari 2023

Beste FSD leden,

En zo gingen we dansend 2022 uit! 30 december bij de Hof; Organisatie WES en de HOF bedankt voor alles! Het was een leuk feestje…en 31 december nog in st. Franciscus; met een klein groepje kids want de griep ging lekker rond in Gilze eind 2022;  waar Floor van FSD 4 die enige van haar groep bleek te zijn. Maar ook hier een mooi en dankbaar optreden. We zijn alweer volop in de routine van 2023 terecht gekomen. De agenda’s goed gevuld met veel vertier en activiteiten. In de bijlage nogmaals ons programma tot de zomer.

Open Dag verplaatst naar 16 september

De Open Dag die in maart gepland stond ter ere van het 15 jarig bestaan van de dansschool verzetten we naar 16 september. Maart zit al bomvol….!

In maart wedstrijden en 2 keigave optredens met 24 uurs Challange Maaike Frijters ( de Hof) en voor stichting OPA in de Schakel. Gaan we het nieuwe schooljaar starten met een leuke activiteit.

Baby Summer!

Hallo lieve allemaal,

Even een berichtje vanuit mijn kant!

Na 1,5e week verlof diende ons meisje zich al aan.. Op maandag 9 januari zijn  Thimos en ik trotse ouders geworden van onze dochter Summer! Inmiddels is ze bijna 3 weken oud en doet ze het super, ook met ons gaat het goed. We zijn lekker aan het genieten van deze bijzondere periode! Super trots op onze kleine spruit.

Over een tijdje zal ik gezellig langs komen in de lessen en neem ik Summer uiteraard mee.. Even kennismaken met de meiden! Ik zal dit van te voren aangeven in de apps. Heel fijn om alles toch in de gaten te kunnen houden via de apps.. En blij met mijn top collega’s die alle lessen op vangen tot dat ik weer terug ben. (Medio april) Tot snel!

Groetjes, Juf Xanne

Werk groep kleding

Ik ben op zoek naar ouders die een handig zijn met naaimachine; knopen aanzetten, kapotte ritsen fixen, die zo nu en dan wat in elkaar kunnen knutselen. Graag wat helpende handjes! Ik kan helaas niet altijd terug vallen op dezelfde personen. Interesse; [email protected]

Yoga

En worden weer 2 lessen gegeven op dinsdagavond en er is nog plaats in beide groepen:

19.00 uur tot 20.10 uur Hatha Yoga, met veel houdingen; klassieke yoga les met veel aandacht voor kracht, lenigheid, souplesse en ademwerk. Kan soms wat pittiger zijn. Maar ook stukje meditatie en ontspanning in iedere les.

20.15 tot 21.30 Easy Flow, net wat rustiger, wat langer in de houdingen, meer gericht op los laten en vrij maken van gewrichten, pezen en banden. Soms wat krachtigere houdingen, ook ademwerk, je werkt vanuit ontspanning.

Op maandagavond start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Op woensdagochtend start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Voor info: [email protected]  

Dutch Dance Competition zondag 15 januari

Euh………….de selectiemeiden gingen een keertje bij een andere organisatie meedoen, met FSD United en Connected. Helaas weinig andere teams en dus weinig concurrentie maar wel  2x 1e!!!

Stijldansen

De lessen zijn begonnen en wat een feestje! 2 lessen bieden we nu aan voor 5 weken. Tot carnaval en eventueel een nieuwe beginnersblok van 5 lessen na carnaval.

  • 19.00 tot 20.15 uur
  • 20.30 tot 21.45 uur

Docent Bas Markus verzorgt de lessen met zijn assistent. Bas heeft in Oosterhout een eigen (stijl-)dansschool en heeft jarenlange (lesgeef)ervaring.

Na dit blok willen we de les structureel gaan aanbieden ( tot de zomer/ en na zomer weer tot kerst) degene die  door willen gaan eenmalig €15,- inschrijfgeld ( per koppel, p.p. €7,50) ; €9,- p.p. per les. Hopelijk voldoende animo voor een volle groep! Opgeven een aansluiten kan nog steeds!

Kinderfeestjes

Uiteraard kun je onze docenten ook inhuren voor een kinderfeestje! Neem even contact met mij op, dan regel ik de zaalhuur en check wanneer de docenten tijd hebben. Woensdag of vrijdag voor aanvang van de lessen is het ideale moment!

Kleding te koop

Ik heb zoveel kleding verzameld de afgelopen 15 jaar en gelukkig staat alles nu op de zolder in de schakel en niet meer op mijn hele bovenverdieping. Ik verzamel graag, maar carnaval komt eraan en wie weet hebben jullie net iets nodig wat waarschijnlijk weinig gebruikt gaat worden bij FSD Gilze. Voor een klein prijsje mag het weg. Denk aan €7,50 tot €15,- max. per pak. 

Sponsoren gezocht!

FSD Gilze is altijd op zoek naar sponsoren die de meiden van jong tot oud een hart onder de riem steken….schmink, glitters, kleding…….Dankzij de bijdrage van de sponsoren staan de meiden altijd te shinen op het podium!

Optredens & activiteiten 2023

In de bijlage de bijgewerkte lijst met alle optredens! Noteer ze in jullie agenda’s,

Wedstrijden voor de wedstrijdteams natuurlijk verplicht! Maar voor alle groepen zijn er ook dit schooljaar weer zoveel leuke optredens in en rondom Gilze. Geen zin in optredens? Da’s natuurlijk ook prima!

We houden jullie op de hoogte via de mail en app.

In the Picture Lieke Wouters

‘Lieke, wil jij een stukje schrijven voor de nieuwsbrief van januari?’ ‘Ja hoor Astrid, dat wil ik wel!’ Komt ie!

Hallo allemaal! Laat ik beginnen met mezelf even goed voor te stellen, met meer dan alleen mijn voornaam. Mijn naam is Lieke Wouters, ik ben 22 jaar en ik woon in Gilze. Ik dans al een aantal jaren bij Free Style Dancing en doe dat met veel plezier!

Momenteel dans ik in de wedstrijdgroepen Connected en FSD United, in de stijlen showdance en modern. Maar dat is niet het enige; dansen in een wedstrijdgroep vereist goede techniek, kracht en conditie. Daarom volgen we verplicht techniekles en houden we ons ook iedere vrijdag bezig met een uurtje klassiek ballet. (Verplicht klinkt zo streng, maar het is hartstikke leuk 😉)

Eventjes terug in de tijd. Ik begon namelijk al met dansen toen ik vier jaar oud was. Destijds begon ik met dansen bij KIOS, velen van ons zullen KIOS wel kennen. Daar begon ik wekelijks met een uurtje kleuterdans, waar we dansten op nummers van K3, Samson & Gert, Djumbo. Dat soort hits. Ik genoot ervan om elke week te springen en ben dan ook niet meer gestopt met dansen. Toen KIOS in 2017 stopte maakte een aantal van de KIOS meiden -waaronder ikzelf- de overstap naar Free Style Dancing. Na de audities werden de wedstrijdgroepen gevormd en tot op de dag van vandaag zijn we met alle wedstrijdmeiden een ontzettend hechte groep. We zien elkaar drie keer in de week en delen onze passie. Maar ook buiten het dansen om ondernemen we van alles! Een etentje, een dagje weg of zelfs een teamweekendje! We hebben een bijzondere band met onze docenten en met elkaar. Het is zó iets speciaals, dat zal ik voor altijd koesteren.

Mijn wens was dan ook om van mijn hobby mijn beroep te maken, en zo deed ik auditie op de dansacademie in Tilburg. Eenmaal aangenomen en wel, heb ik helaas moeten besluiten er toch niet aan te beginnen. Geheel eigen keuze was dat niet, maar wel het meest verstandige. Ik ga er niet te veel over uitweiden, want het is een afgesloten hoofdstuk voor mij. Daarnaast heeft dat er wel voor gezorgd dat ik nog lekker veel bij Free Style Dancing kan blijven dansen met ons fijne team, En dat is me enorm veel waard! 😊

Het zou goed kunnen dat je me inmiddels al een paar keer hebt zien rondlopen bij Free  Style Dancing! Zo nu en dan neem ik een lesje over, wat ik doe met heel veel plezier. Op dit moment val ik tijdelijk in bij de 20+ groep, nu docent Xanne met zwangerschapsverlof is. Ik ben dankbaar dat ik bij Free Style Dancing de kans krijg om veel bij te leren; zowel in onze eigen lessen, als in het leren lesgeven.

Ik hoop nog vele jaren te dansen bij Free  Style Dancing. Dat we de passie voor dans nog lang samen mogen delen en dat we nog lang les mogen krijgen van onze fijne docenten! Dat wens ik iedereen toe: veel dansplezier, geluk en gezondheid!

Dansante groet,
Lieke Wouters

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de peuters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Kanjers

Het groepje van Xanne op donderdag, de Kanjers kan weer wat nieuw talent gebruiken. Dit groepje meiden van 6 tot 8-9 jaar trainen net wat fanatieker en is een opstap groepje voor het wedstrijddansen.  Iedereen mag mee doen met dit groepje, eventueel als 2e les. Er zitten geen ‘eisen’ aan verbonden. Ze dansen op donderdagmiddag. Interesse? [email protected] 

Shell We Dance 22 januari Wageningen

Een heel kort verslagje van onze 2e SWD wedstrijd……Motivation ging er vandoor met de 2e prijs! Alle andere teams hebben ook keigoed gepresteerd; maar geen prijs. Zo gaat dat  nu eenmaal; en we blijven het zeggen; meedoen is een hele ervaring! En je kan niet altijd winnen!

Sauwelen 2023

Wat was het weer gaaf!  Een top evenement in eigen dorp; waar we naar toe leven en tot in de puntjes naar toe werken. Wat doen we dat toch goed in ons klein durpke.

De voorpret begint met de muziek;  wat komt er dit jaar in de mix? Ik bemoei me daar ieder jaar nog mee, maar het zijn natuurlijk ook de meiden en docenten die mee zoeken naar de juiste nummers. En onze eigen house DJ Edwin heeft ook zijn input.

Want dat is de basis! Die mix moet goed zijn, met veel afwisseling; in een vlot tempo, en muzikaal samenvloeien. Edwin Huijben doet dit al vanaf 2003! Heel bijzonder maar vooral een diepe buiging voor hem.

Dit jaar viel er veel te verdelen; 4 groepen: Bella Donna’s uiteraard maar ook de wedstrijdteams FSD United en Connected die even een ‘pauze’ hadden ingelast in hun drukke wedstrijdschema. En de Dance Stars hadden hun debuut dit jaar. Alsof jullie al jaren mee deden! Chapeau!

De laatste trainingen zijn gezamenlijk; dan gaan de losse stukken choreo’s samenvloeien en bekijken we waar de gaten zitten en de minder soepele overgangen. Die schaven de docenten nog netjes bij in de lessen en ook het oefenen met kleding is altijd hilarisch…………altijd ‘krap’ ingepland. Maar ook dit snelle omkleden kan je oefenen.

En dan de laatste gezamenlijke repetitie, op woensdag de generale en nu 4 dagen mogen knallen en alles mogen geven met zoveel enthousiasme; een volle uitbundige zaal die zoveel waardering uitspreekt. Een staande ovatie; ontlading bij docenten en meiden, een traantje hier en daar en is helaas alweer klaar.

Een speciaal bedankje voor:

  • Mijn docenten team; wat een kanjers. Ze doen het toch maar even. Ondanks dat het geen Gilze Meese zén snappen ze precies wat sauwelen is! Nadia, Xanne, Jessie,  jullie zijn geweldig!
  • Alle meiden. Ik ben zo trots op jullie. Wat een uitstraling, inzet, en sfeer in de spiegelzaal voor- en achteraf het optreden. Hou dit nog jaren vol meiden!
  • Sauwelcomité en leuttappers; wat een werk verzetten jullie en wat een organisatie! Ondertussen weten jullie vlekkeloos wat er moet gebeuren om vrij baan te maken voor de meiden!
  • Edreco; wat een hoop werk om ons zo perfect uit te lichten!
  • Schakel Gilze en team van medewerkers……………thanks voor de sponsoring bitterballen en alle hulp- en spandiensten!
  • Publiek en ouders; bedankt voor al jullie complimenten en ja; ‘ze worden ieder jaar beter, dat klopt!’
  • En onze fotograaf Daphne; jouw plaatjes zijn goud waard!

Filmpjes Sauwel

Sauwel FSD Gilze 2023 zaterdagavond – YouTube

Sauwelen FSD Gilze zondagmiddag – YouTube

Dat was het dan weer voor de maand januari 2023!

Op naar februari!

a.s. zondag wedstrijd in Veldhoven; alle teams gaan mee behalve de Bella Donna’s! Heel veel succes; en geniet ervan! En dan hebben we ff een pauze richting carnaval; en na het feestgedruis komen er weer volop leuke optredens en wedstrijden.

Namens FSD Gilze,

Astrid

www.fsd-gilze.nl