Nieuwsbrief December 2023

Nieuwsbrief December 2022

Beste FSD leden,

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2022……….En we kunnen terug kijken op een heel mooi dansjaar met veel toffe lessen, optredens, shows en wedstrijden. Ik wens iedereen alvast een hele fijne vakantie toe, fijne feestdagen en het een heel gezond en sportief 2023! Nog een weekje te gaan en dan 2 weken geen lessen in de kerstvakantie.

Yoga

Momenteel geef ik 1 yoga les op dinsdagavond 19.15 tot 20.30 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Ik geef ook privé lessen, informeer naar de mogelijkheden,

Op maandagavond start er een nieuw groep bij voldoende aanmeldingen!

Op woensdagochtend start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Voor info: [email protected]  

Opzeggen Lidmaatschap

Wil je het lidmaatschap opzeggen voor de periode kerst tot zomervakantie 2023? Doe dat dan per mail vóór 1 januari 2023! Bij te laat opzeggen wordt de eerstvolgende periode in rekening gebracht.

Donderdag 22 december

a.s donderdag heeft alleen FSD 6 les van juf Lieke, Xamne is dan al met verlof en door de kerstvieringen op de scholen vervallen de lessen van FSD 5 en de Kanjers.

De afgelopen weken zijn er her en der wat lessen uitgevallen door ziekte; vervanging is echt niet te vinden dus moesten we wat lessen skippen. Deze gemiste lessen worden verrekend met het nieuwe betaalhalfjaar.

Vriendjes en Vriendinnetjes lessen

Deze week mag iedereen weer een vriendje of vriendinnetje mee nemen. Opgeven hoeft niet! Let op:

  • geen V&V lessen bij alle selectieteams van jong tot oud!
  • A.s. donderdag geen les dus ook geen V&V maar op donderdag 12 januari 2023

Extra Yoga in de Kerstvakantie!

Eindig het jaar heerlijk ZEN, laat los wat je achter wil laten in 2022 en neem al het goede mee in 2023, naast ‘breath work’,  de bekende houdingen (Asana’s), krachtig en ontspannend, en een stukje meditatie gaan we het jaar heerlijk ontspannen afsluiten op de mat!

Opgeven via [email protected] kan tot 25 december!!!!

Je hebt geen yoga ervaring nodig, hoeft niet lenig te zijn en ook mannen zijn van harte welkom!

Losse lessen €10,-     

Dinsdag 27 december 09.00 uur                                                                                                                                                                                         

Woensdag 28 december 09.00 uur

Donderdag 29 december 19.00 uur

Vrijdag 30 december 09.00 uur

Dan is er nog een extra les op dinsdag 27 december 19.00 uur! Voor slechts €5,-       

Groepsfoto Dansgroep 20+

Eindelijk…………………….Deze toffe, gezellig en hard werkende 20+ meiden kunnen altijd nog wel wat versterking gebruiken!

Stijldansen

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik ben gaan lobbyen om stijldansen in Gilze op te starten; er kwam e.e.a. tussen maar nu zijn we er weer klaar voor!

Docent Bas Markus zal met een assistent de lessen komen verzorgen. Bas heeft in Oosterhout een eigen (stijl-)dansschool en heeft jarenlange (lesgeef)ervaring.

We willen beginnen met 5 lessen stijldansen op donderdagavond 20.30 tot 21.45 uur in de spiegelzaal van de Schakel. Deze les zit inmiddels VOL!!! Opgeven voor de wachtlijst kan!

We starten nog een extra les (bij voldoende animo) om 19.00 tot 20.15 uur in het Souterrain aan de Alphense weg (waar ik ook de yoga lessen verzorg). OPGEVEN VIA [email protected]

12, 19, 26 januari en 2 en 9 februari.                .

Per persoon €50,-, geen inschrijfkosten!

Na dit blok willen we de les structureel gaan aanbieden ( tot de zomer/ en na zomer weer tot kerst) en betalen degenen die door willen gaan eenmalig €15,- inschrijfgeld ( per koppel, p.p. €7,50) ; €9,- p.p. per les.

Vrouwenavond (ook voor mannuh!)

Woensdag 11 januari heb ik een vergaderruimte gehuurd in de Schakel en komt overgangsconsulent Ingrid een presentatie houden over de ‘overgang’.

Tsja, die overgang, al die vrouwen die worstelen met de overgang, het maar ‘ondergaan’; want het ‘hoort erbij’. Nu ik zelf in deze fase van mijn leven ben beland komt het onderwerp steeds vaker naar voren in mijn omgeving. Opvliegers, stemmingswisselingen, minder energie, snel moe, slecht slapen, geprikkeld zijn, geen of minder actie tussen de lakens. Het hoort er allemaal bij. Maar wat kun je er aan doen? En is er iets aan te doen? En hoezo is het onderwerp nog steeds een soort van taboe?

Want je hoeft deze fase in je leven niet een afwachtende houding aan te nemen en het maar oké vinden om nacht in nacht uit zwetend in je bed te liggen. En die overgang kan een paar jaartjes duren, maar ook 15 tot 20 jaar……Ingrid kan je daar meer over vertellen. En ook wat er nu precies gebeurd in je lijf en je met je hormonen. En vooral; hoe kun je geholpen worden.

Kortom: erg informatief!

Ingrid is overgangsconsulent en werkt voor de organisatie ‘Care for Women’ en zal vanaf 19.00 uur een presentatie geven over dit onderwerp en er is uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Kosten €12,50 inclusief pauze drankje

Opgeven: astrid@ fsd-gilze.nl

Nieuwe Hoofdsponsor 2022…….

En wat is het fijn als een sponsor extra wil bijspringen…………..Bart Kennes ontzettend bedankt! Jouw extra bijdrage hadden we hard nodig voor het nieuwe wedstrijdseizoen!

Shell We Dance Barneveld 11 december

Free Style Dancing Gilze had zondag 11 december de 1e wedstrijd van het seizoen in Barneveld.

Na audities in juni, keihard trainen in juli, september oktober en november was het dan eindelijk zover! Docenten hebben weer bijzondere choreo’s bedacht en tot in de puntjes aangeleerd aan de meiden van Motivation, Sensation, Dedication, Dance Stars, FSD United en Connected.

Met een flinke dosis zenuwen, gezonde spanning en gave outfits en helemaal in de make up het podium op en gaan met die banaan. Veel nieuw talent en voor de allerjongsten van Motivation ook nog eens voor velen de allereerste wedstrijd ooit. Meedoen en ervaring opdoen is het doel, winnen is bijzaak, maar wat een feest als je wel een prijs mee naar huis mag nemen.

In de 1e wedstrijdronde mocht Motivation de wedstrijd openen. Om 06.00 uur al geschminkt en aangekleed bij Thinking Steel in de kantine; dus extra vroeg uit de veren om als 1e team de wedstrijd te openen. En hoe!!!! Ze knalden het podium af, aan zelfvertrouwen geen gebrek die kleine smurfen. En ze pakten ook nog eens de 1e prijs ( van de 5 teams). In categorie TM 10 jaar ‘show’.

Toen de oudste meiden van FSD United in categorie 17+ Modern. 14 teams in 1 categorie en ontzettend veel concurrentie. En de lat ligt hoog, die ligt inmiddels niet meer laag na 2x 2e van Nl te zijn geweest en vorig jaar nog Nederlands kampioen. Ze behaalden een 5e plaats, waar we erg tevreden mee zijn.

En toen was Sensation en Dedication aan de beurt; categorie 11 TM 13 jaar, beide teams deden het ontzettend goed en wat was het spannend……..helaas geen prijs voor Dedication en een mooie 2e prijs voor Sensation! Keigoed gedaan meiden!

In de 2e wedstrijdronde waren de Dance Stars ( 14-16 jaar Show) en Connected 17+ Show aan de beurt. Dance Stars deden het echt ontzettend goed, maar 4 teams in de categorie en helaas 4e. Maar het seizoen is nog niet voorbij, dus deze meiden gaan hopelijk nog een keertje met een prijs naar huis.

Tenslotte Connected………..Tsja, 1e prijs! Zo ontzettende gave dans.

Nou, een hele goede start van een nieuw wedstrijdseizoen!

Voor foto’s en filmpjes check onze social media of www.fsd-gilze.nl

Ik wil de docenten enorm bedanken voor jullie inspiratie, deskundigheid en professionaliteit. Jaar in jaar uit de aller gaafste choreo’s bedenken en aanleren; dat is toch echt een vak apart. Juf Jessie, Xanne & Nadia!

En natuurlijk alle dansmeiden; zo’n feest om jullie te zien shinen op het podium.

Kim Willemse bedankt voor het ‘schminkhol’.

Kinderfeestjes

Uiteraard kun je onze docenten ook inhuren voor een kinderfeestje! Neem even contact met mij op, dan regel ik de zaalhuur en check wanneer de docenten tijd hebben. Woensdag of vrijdag voor aanvang van de lessen is het ideale moment!

Kleding te koop

Ik heb zoveel kleding verzameld de afgelopen 15 jaar en gelukkig staat alles nu op de zolder in de schakel en niet meer op mijn hele bovenverdieping. Ik verzamel graag, maar carnaval komt eraan en wie weet hebben jullie net iets nodig wat waarschijnlijk weinig gebruikt gaat worden bij FSD Gilze. Voor een klein prijsje mag het weg. Denk aan €7,50 tot €15,- max. per pak.  Viking pakken, Astronaut pakken, Bollywood…Het liefst hele sets! Info; [email protected]

En nog 25 stuks blonde ( bob) pruiken..

Tarieven 2023

Zoals aangekondigd voor de zomer gaan de tarieven in 2023 omhoog. Helaas; want het zijn al pittige tijden; maar de vaste lasten zijn de afgelopen jaren enorm gestegen en ik moet dus ook ‘mee’. Voor nu een kleine verhoging. Zie de bijlage in de mail.

Optredens & activiteiten schooljaar 2022-2023

In de bijlage de bijgewerkte lijst met alle optredens! Noteer ze in jullie agenda’s,

Wedstrijden voor de wedstrijdteams natuurlijk verplicht! Maar voor alle groepen zijn er ook dit schooljaar weer zoveel leuke optredens in en rondom Gilze. Geen zin in optredens? Da’s natuurlijk ook prima!

We houden jullie op de hoogte via de mail en app. Vergeet vooral de Open Dag in maart niet en de jaarlijkse show in mei 2023!

Rooster Xanne verlof

In de bijlage nogmaals het rooster wat ingaat na de kerstvakantie. WE STARTEN EEN KWARTIER EERDER OP DONDERDAG! Ergens in januari wordt er bij Xanne een nieuwe danseres geboren en zal ze er tot (plus minus) 6 april niet zijn ( of ergens in die periode).

20 + blijft op maandag! Lieke Wouters zal de 20+ lessen tijdens het verlof overnemen.  Daar zijn we heel erg blij mee!

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de peuters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Kanjers

Het groepje van Xanne op donderdag, de Kanjers kan weer wat nieuw talent gebruiken. Dit groepje meiden van 6 tot 8-9 jaar trainen net wat fanatieker en is een opstap groepje voor het wedstrijddansen.  Iedereen mag mee doen met dit groepje, eventueel als 2e les. Er zitten geen ‘eisen’ aan verbonden. Ze dansen op donderdagmiddag. Interesse? [email protected] 

15 jaar FSD Gilze

Dat de tijd vliegt dat weten we allemaal. In maart 2023 is het 15 jaar geleden dat ik ben begonnen met de Bella Donna’s, toen 1 mega grote groep van 35 meiden! Een half jaar later ben ik gestart met Free Style Dancing Gilze, en wat 15 jaar terug heel klein is begonnen, is uitgegroeid tot een professionele dansschool met een groot en divers lesaanbod.

Het is echt aan de docenten te danken met hun frisse ideeën, enthousiasme en professionaliteit dat de dansschool zo is gegroeid de laatste jaren. En dat we ook op hoog niveau wedstrijd dansen.

Maart 2023 wordt een feestmaand met allerlei leuke acties & activiteiten! Zaterdag 18 maart van 14.00 tot 17.00 uur houden we een Open FSD-Dag in de Schakel. Iedereen is dan van harte welkom! En natuurlijk verzorgen we dan ook een aantal optredens.

Optreden 30 december bij de Hof! We gaan ervanuit dat iedereen mee doet! Dus alleen ff afmelden in de app als je NIET mee doet!

30 december starten we om 16.00 uur:

16.00 uur is de inloop

16.30-16.45 uur dansen BLOK 1:  FSD 1, FSD 2, Motivation

16.45-17. 00 uur prijsuitreiking fotozoektocht

17.00-17.15 uur dansen BLOK 2: FSD 3, FSD 4, FSD 5, Dedication

17.15-17.30 uur vervolg prijsuitreiking fotozoektocht

17.30-17.45 uur dansen BLOK 3: FSD 6, Kanjers, Dance Stars, Sensation

Optreden st. Franciscus 31 december

Op de valreep nog een middagje vermaak voor de bewoners van st. Franciscus. Om 14.30 uur gaan we optreden tot ongeveer 15.30 uur met Dedication, Sensation, Motivation, FSD 4-5-6- Dance Stars en de Kanjers. Even een mailtje naar [email protected] als je mee wilt doen!

Opzeggen Lidmaatschap

Wil je opzeggen voor de periode kerst tot zomervakantie 2023? Doe dat dan per mail vóór 1 januari 2023! Bij te laat opzeggen wordt de eerstvolgende periode in rekening gebracht.

Groetjes Astrid

www.fsd-gilze.nl