Nieuwsbrief November 2022

De Goedheiligman is weer in het land; de dagen worden weer steeds korter, en een mooie periode voor al onze danseressen want we staan te popelen om op wedstrijd te gaan 11 december! En 30 december hebben we voor alle recreatieve groepen ook weer een mooi optreden bij het Hof. Ik ben ook nog bij st. Franciscus binnen gelopen en daar gaan we dit schooljaar weer optredens verzorgen voor de oudjes. Genoeg te doen dus! Thuis ook iedereen druk met alle verlanglijstjes en surprises. De Pietenmannen hebben de Schakel ook gevonden dit jaar en alle leden hebben iets leuks en wat lekkers in hun schoentje gevonden.

De afgelopen weken heb ik voor de wedstrijdteams weer ontzettend veel gave kleding besteld en laten maken, en onze sponsors wil ik nogmaals bedanken! Dankzij jullie bijdrages kunnen we weer flink uitpakken!

Nieuwe leden

Hebben alle nieuwe leden inmiddels hun welkomstcadeautje ontvangen?

Extra Yoga in de Kerstvakantie!

Eindig het jaar heerlijk ZEN, laat los wat je achter wil laten in 2022 en neem al het goede mee in 2023, naast ‘breath work’,  de bekende houdingen (Asana’s), krachtig en ontspannend, en een stukje meditatie gaan we het jaar heerlijk ontspannen afsluiten op de mat!

Opgeven via [email protected] Je hebt geen yoga ervaring nodig, hoeft niet lenig te zijn en ook mannen zijn van harte welkom!

Losse lessen €10,-     

Dinsdag 27 december 09.00 uur        

                                                                                                                                                                                

Woensdag 28 december 09.00 uur

Donderdag 29 december 19.00 uur

Vrijdag 30 december 09.00 uur

Dan is er nog een extra les op dinsdag 27 december 19.00 uur! Voor slechts €5,-

Stijldansen

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik ben gaan lobbyen om stijldansen in Gilze op te starten; er kwam e.e.a. tussen maar nu zijn we er weer klaar voor!

Docent Bas Markus zal met een assistent de lessen komen verzorgen. Bas heeft in Oosterhout een eigen (stijl-)dansschool en heeft jarenlange (lesgeef)ervaring.

We willen beginnen met 5 lessen stijldansen op donderdagavond 20.30 tot 21.45 uur in de spiegelzaal van de Schakel. Deze les zit inmiddels VOL!!! Opgeven voor de wachtlijst kan!

We starten nog een extra les (bij voldoende animo) om 19.00 tot 20.15 uur in het Souterrain aan de Alphense weg (waar ik ook de yoga lessen verzorg). OPGEVEN VIA [email protected]

12, 19, 26 januari en 2 en 9 februari.

Per persoon €50,-, geen inschrijfkosten!

Na dit blok willen we de les structureel gaan aanbieden ( tot de zomer/ en na zomer weer tot kerst) en betalen degenen die door willen gaan eenmalig €15,- inschrijfgeld ( per koppel, p.p. €7,50) ; €9,- p.p. per les.

Vrouwenavond (ook voor mannuh!)

Woensdag 11 januari heb ik een vergaderruimte gehuurd in de Schakel en komt overgangsconsulent Ingrid een presentatie houden over de ‘overgang’. Zoals jullie misschien weten heb ik een burnout gehad; en terugkijkend op de afgelopen jaren heeft bij mij de overgang zeker een grote rol gespeeld in het opbouwen naar die burnout toe. Lekker door blijven bikkelen….en signalen negeren.

Maar ik wil het niet alleen over mijzelf hebben; maar over al die vrouwen die worstelen met de overgang, het maar ‘ondergaan’; want het ‘hoort erbij’. Nu ik zelf in deze fase van mijn leven ben beland komt het onderwerp steeds vaker naar voren in mijn omgeving. Opvliegers, stemmingswisselingen, minder energie, snel moe, slecht slapen, geprikkeld zijn, geen of minder actie tussen de lakens. Het hoort er allemaal bij. Maar wat kun je er aan doen? En is er iets aan te doen? En hoezo is het onderwerp nog steeds een soort van taboe?

Want je hoeft deze fase in je leven niet een afwachtende houding aan te nemen en het maar oké vinden om nacht in nacht uit zwetend in je bed te liggen. En die overgang kan een paar jaartjes duren, maar ook 15 tot 20 jaar……Ingrid kan je daar meer over vertellen. En ook wat er nu precies gebeurd in je lijf en je met je hormonen. En vooral; hoe kun je geholpen worden.

Kortom: erg informatief!

Ingrid is overgangsconsulent en werkt voor de organisatie ‘Care for Women’ en zal vanaf 19.00 uur een presentatie geven over dit onderwerp en er is uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Kosten €12,50 inclusief pauze drankje

Opgeven: astrid@ fsd-gilze.nl

Voor wie: vrouwen vanaf 35 jaar en partners zijn ook welkom!

Nieuwe Hoofdsponsor 2023…….

En wat is het fijn als een sponsor extra wil bijspringen…………..Bart Kennes ontzettend bedankt! Jouw extra bijdrage hadden we hard nodig voor het nieuwe wedstrijdseizoen!

Kinderfeestjes

Uiteraard kun je onze docenten ook inhuren voor een kinderfeestje! Neem even contact met mij op, dan regel ik de zaalhuur en check wanneer de docenten tijd hebben. Woensdag of vrijdag voor aanvang van de lessen is het ideale moment!

Alle sponsoren bedankt!

Poehéééé’….. Wat heb ik weer lopen shoppen om alle meiden die op wedstrijd gaan in een nieuwe outfit te steken. En vaak nog wat extra bestellen want met de show in de Schakel nog meer groepen aankleden is ook fijn. Jelleke Vrins is nog druk bezig met de pakken voor Connected; ik wacht nog op een paar pakken uit China en hopelijk is alles 11 december klaar voor de 1e wedstrijd in Barneveld. Zonder bijdrage van de sponsoren is het echt gekkenwerk dus nogmaals jullie dank!

Autobedrijf Vermeulen Molenschot

Bakkerij Spapens

Barry Klaassen tegelzetter

Bloemsierkunst De Roozelaar

Coppens Schilderwerken

Edreco Podium techniek

Finovion – Frans Jacobs

Fysiotheek

J-Jansen BV, Bouw, installatie en elektrotechniek

Jelleke Vrins Atelier

Jumbo Hapers Gilze

Loodgietersbedrijf Sebregts

MK Gilze Bart Kennes

Manon Faes Travel Company

Miranda Hoefmans Virtueel Assistent

Marret Willemse Advies

DA Read Shop Sandra Hapers

NL Fun Hein Broenen

Rupro Articles

Salon Aangenaam – Annelies Thielen

Spetters Kinderopvang

Stichting Opa

Top 1 Toys Broenen

Trayplant v.d. Avoird

Tyre Buiseness Maikel Aarts

Van Beijsterveldt & Gommers Architecten

Van Dal Nautica Shop

Autobedrijf Weterings Gilze

Willemse Staalconstructies

Yourcloudweb – webdesign

Kleding te koop

Ik heb zoveel kleding verzameld de afgelopen 15 jaar en gelukkig staat alles nu op de zolder in de schakel en niet meer op mijn hele bovenverdieping. Ik verzamel graag, maar carnaval komt eraan en wie weet hebben jullie net iets nodig wat waarschijnlijk weinig gebruikt gaat worden bij FSD Gilze. Voor een klein prijsje mag het weg. Denk aan €7,50 tot €15,- max. per pak.  Viking pakken, Astronaut pakken, Bollywood…Het liefst hele sets! Info; [email protected]

En nog 25 stuks blonde ( bob) pruiken..

Tarieven 2023

Zoals aangekondigd voor de zomer gaan de tarieven in 2023 omhoog. Helaas; want het zijn al pittige tijden; maar de vaste lasten zijn de afgelopen jaren enorm gestegen en ik moet dus ook ‘mee’. Voor nu een kleine verhoging. Zie de bijlage in de mail.

Optredens & activiteiten schooljaar 2022-2023

In de bijlage de bijgewerkte lijst met alle optredens! Noteer ze in jullie agenda’s,

Wedstrijden voor de wedstrijdteams natuurlijk verplicht! Maar voor alle groepen zijn er ook dit schooljaar weer zoveel leuke optredens in en rondom Gilze. Geen zin in optredens? Da’s natuurlijk ook prima!

We houden jullie op de hoogte via de mail en app. Vergeet vooral de Open Dag in maart niet en de jaarlijkse show in mei 2023!

Rooster Xanne verlof

In de bijlage nogmaals het rooster wat ingaat na de kerstvakantie. WE STARTEN EEN KWARTIER EERDER OP DONDERDAG! Ergens in januari wordt er bij Xanne een nieuwe danseres geboren en zal ze er tot (plus minus) 6 april niet zijn ( of ergens in die periode).

20 + blijft op maandag! Lieke Wouters zal de 20+ lessen tijdens het verlof overnemen.  Daar zijn we heel erg blij mee!

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de peuters is het ook niet geschikt om bij een oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Kanjers

Het groepje van Xanne op donderdag, de Kanjers kan weer wat nieuw talent gebruiken. Dit groepje meiden van 6 tot 8-9 jaar trainen net wat fanatieker en is een opstap groepje voor het wedstrijddansen.  Iedereen mag mee doen met dit groepje, eventueel als 2e les. Er zitten geen ‘eisen’ aan verbonden. Ze dansen op donderdagmiddag. Interesse? [email protected] 

15 jaar FSD Gilze

Dat de tijd vliegt dat weten we allemaal. In maart 2023 is het 15 jaar geleden dat ik ben begonnen met de Bella Donna’s, toen 1 mega grote groep van 35 meiden! Een half jaar later ben ik gestart met Free Style Dancing Gilze, en wat 15 jaar terug heel klein is begonnen, is uitgegroeid tot een professionele dansschool met een groot en divers lesaanbod.

Het is echt aan de docenten te danken met hun frisse ideeën, enthousiasme en professionaliteit dat de dansschool zo is gegroeid de laatste jaren. En dat we ook op hoog niveau wedstrijd dansen.

Maart 2023 wordt een feestmaand met allerlei leuke acties & activiteiten! Zaterdag 18 maart van 14.00 tot 17.00 uur houden we een Open FSD-Dag in de Schakel. Iedereen is dan van harte welkom! En natuurlijk verzorgen we dan ook een aantal optredens.

Sponsoren gezocht

Al onze wedstrijdteams en natuurlijk ook de recreanten groepen staan ieder jaar in mooie outfits op het podium. Enkele sponsoren hebben aangegeven te stoppen; wie heeft of kent een bedrijf dat (hoofd)sponsor schooljaar 2023-2024 wil zijn? Vanaf €50,- ben je al sponsor van FSD Gilze!

Jazzdanssneakers

Nog 1 paar in de aanbieding………€50,-!  Maat 32!

Daarmee eindigt de verkoop van sneakers. Voortaan dus zelf op zoek gaan voor een paar gave dansschoenen.

Optreden 30 december bij de Hof!

Alvast een tipje van de sluier:

Gils Wes, een afgeleide van het principe streetwise, staat symbool voor straat spektakel in de wintermaanden december en januari 2022-2023. Gils Wes heeft de intentie om sfeer te brengen in de donkere wintermaanden rondom de kerstperiode.

Dat doen we door het aanbrengen van verlichting en decor in het dorp en de kerk. Daarnaast is het onze ambitie om lokale bewoners, horeca en ondernemers in Gilze nader tot elkaar te brengen door op geplande weekenden een leuk event te organiseren in het teken van de decembermaand. 

De events vinden plaats in het centrum van Gilze, op een dorpslocatie met betekenis en wordt georganiseerd in samenwerking met aanwezige horecaondernemers.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de events. 30 december vind de afsluiting van de maand december plaats. In samenwerking met de Hof, FSD Gilze en Gilsgeweld!

30 december starten we om 16.00 uur:

16.00 uur is de inloop

16.30-16.45 uur dansen BLOK 1:  FSD 1, FSD 2, Motivation

16.45-17. 00 uur prijsuitreiking fotozoektocht

17.00-17.15 uur dansen BLOK 2: FSD 3, FSD 4, FSD 5, Dedication

17.15-17.30 uur vervolg prijsuitreiking fotozoektocht

17.30-17.45 uur dansen BLOK 3: FSD 6, Kanjers, Dance Stars, Sensation

Er staat ook een photoboot, dus de meiden kunnen een leuke foto maken. Hoe tof is dat????

Yoga

Momenteel geef ik 1 yoga les op dinsdagavond 19.15 tot 20.30 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Ik geef ook privé lessen, informeer naar de mogelijkheden,

Op maandagavond start er een nieuw groep bij voldoende aanmeldingen!

Op woensdagochtend start er een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!

Voor info: [email protected]  

Opzeggen Lidmaatschap

Wil je het opzeggen voor de periode kerst tot zomervakantie 2023? Doe dat dan per mail vóór 1 januari 2023! Bij te laat opzeggen wordt de eerstvolgende periode in rekening gebracht.

Groetjes Astrid

www.fsd-gilze.nl