Nieuwsbrief oktober 2022

Beste FSD leden,

En toen was de herfstvakantie al weer voorbij; wat een heerlijk weertje hebben we gehad. Nog wat natuurlijke vitamine D opgedaan en allerlei leuke uitstapjes dicht bij huis of wat verder weg. We hebben weer zin in de komende maanden naar de kerstvakantie toe.

Het 1e les blok zit erop; we hebben allemaal onze draai weer gevonden en de condities zijn weer op peil. Het 1e optreden in de Schakel 100 jaar bestaan was ontzettend leuk en een groot succes. Met vele leuke optredens voor jong en oud en wedstrijden in het vizier gaan we er weer tegenaan. Alle danskleding staat inmiddels gesorteerd en opgeruimd in de Schakel…klaar voor gebruik!

Optredens & activiteiten schooljaar 2022-2023

In de bijlage de bijgewerkte lijst met alle optredens! Noteer ze in jullie agenda’s,

Wedstrijden voor de wedstrijdteams natuurlijk verplicht! Maar voor alle groepen zijn er ook dit schooljaar weer zoveel leuke optredens in en rondom Gilze. Geen zin in optredens? Da’s natuurlijk ook prima!

We houden jullie op de hoogte via de mail en app. Vergeet vooral de Open Dag in maart niet en de jaarlijkse show in mei 2023!

Zumba Cool/ nieuwe groep Zumba

We zijn op zoek naar dames en heren (?) die op donderdagavond onze (nieuwe) Zumba groep komen aanvullen! Dan kan er een nieuwe reguliere groep gestart worden!

Na de herfst nog 4 lessen Cool Zumba ( €40,-, geen inschrijfkosten) daarna regulier bij voldoende animo!

Juf Xanne geeft tot kerst de les, daarna juf Nadia.

Spiegelzaal Schakel 20.30 tot 21.30 uur!

Lekker een uur swingen, zweten en plezier!

Groepsfoto’s

Bijna alle groepen zijn vastgelegd….ik mis nog 20+ ( ik kom eraan!) en de vrijdaggroepen (deze week!!). Je mag wel concluderen dat ik en de juffen erg trots zijn op al die knappe danseressen!

Optreden schakel open dag

Volgens mij was de Open dag van de Schakel een groot succes! Wat een grote opkomst en een hoop blije gezichten. Er was veel animo voor de workshops; hoe jonger de leeftijd des te meer animo. Bij onze tieners bleef het akelig rustig in de dansstudio, maar desondanks hebben ook deze meiden een leuke workshop gehad van juf Nadia. Nadia en Jessie bedankt voor jullie inzet en natuurlijk de Schakel voor de gastvrijheid en goede organisatie. De gebakjes waren erg lekker!

Rooster Xanne verlof

In de bijlage nogmaals het rooster wat ingaat na de kerstvakantie. Ergens in januari wordt er bij Xanne een nieuwe danseres geboren en zal ze er tot (plus minus) 6 april niet zijn ( of ergens in die periode). 20 + blijft op maandag! Lieke Wouters zal de 20+ lessen tijdens het verlof overnemen.  Daar zijn we heel erg blij mee!

Structuurwijziging

In de bijlage nogmaals bij ‘wie je waar moet zijn’ binnen de dansschool. Alles loopt nu op rolletjes! In december onze 1e wedstrijd maar ook weer een gaaf optreden bij Het Hof voor alle recreanten groepen op 30 december.

‘In the picture’

Het is alweer eventjes geleden dat in de nieuwsbrief de leden zelf aan het woord zijn. Deze keer de meiden van Familie Schröder. Want 3 meiden uit 1 gezin op dansles is toch best wel uniek! Ik heb de meiden bestookt met een aantal vragen m.b.t. FSD Gilze en hier zijn de spontane antwoorden:

We beginnen met Amber; die danst bij Dedication juf Nadia en techniek bij juf Jessie en is de oudste van de 3!

1. Wanneer ben je begonnen met dansen? Ik was 4

2. Bij welke juf dans je nu? Nadia, Xanne en Jessie

3. Welke juffen heb je allemaal gehad? Astrid, Karlijn, Breanne, Xanne, Jessie, Nadia

4. Wat vinden jullie het leukste gedeelte van de les? Of welk dansje? Zelf dansjes maken

5. Hoeveel shows  en optredens heb je al meegedaan?  Mijn eerste show was na 2 lessen, ik vond het leuk en doe graag mee met de shows en optredens. En nu ook met de wedstrijden

6. Wat is jouw favoriete liedje om op te dansen? Ik vind het leuk om op een mix te dansen

7. Waar heb je dit schooljaar heel veel zin in bij Fsd Gilze? De show en de wedstrijden.

8. Waarom vind je dansen eigenlijk zo leuk? Waarom geen voetbal of tennis 🎾? Omdat je veel danspasjes leert, waarmee je zelf ook weer dans mee kan maken.

9. Zit je nog bij andere sporten of hobbies? Dans nu 3x in de week

10. Wat zou je erg leuk vinden om te doen met je dansgroep naast de lessen en optredens natuurlijk?  Uitje met de groep.

En dan is Aniek aan de beurt; de middelste van het gezin. En die danst bij FSD 4 juf Nadia.

1. Wanneer ben je begonnen met dansen? Toen ik 3,5 was. Er was toen nog geen peuter dans, dus moest wachten tot ik oud genoeg was. Vroeg elke week als Amber ging dansen: wanneer mag ik ook dansen?

2. Bij welke juf dans je nu? Nadia

3. Welke juffen heb je allemaal gehad? Karlijn ,Rowan,  Jessie, Nadia

4. Wat vinden jullie het leukste gedeelte van de les? Of welk dansje? Nieuwe danspasjes leren

5. Hoeveel shows  en optredens heb je al meegedaan? Al best veel

6. Wat is jouw favoriete liedje om op te dansen?  Ik vind het leuk om iedere keer weer op ander liedje te dansen

7. Waar heb je dit schooljaar heel veel zin in bij Fsd Gilze? De Dansshow

8. Waarom vind je dansen eigenlijk zo leuk? Waarom geen voetbal of tennis 🎾? Je hebt verschillende dansstijlen en dus veel afwisseling.

9. Zit je nog bij andere sporten of hobbies? Turnen

10. Wat zou je erg leuk vinden om te doen met je dansgroep naast de lessen en optredens natuurlijk? Zelf een keer de kleding uitkiezen voor de dansshow!

Tenslotte Evi, de jongste en die danst bij de Spetters op vrijdagmiddag met juf Jessie

1. Wanneer ben je begonnen met dansen? Vanaf 2,5 jaar, ik hoefde gelukkig minder lang te wachten doordat er peuter dans bij is gekomen

2. Bij welke juf dans je nu? Jessie

3. Welke juffen heb je allemaal gehad? Alleen Jessie, en ik vind ook dat dat mijn juffrouw is. Ik vond het eerst niet goed dat Amber ook les krijgt van juffrouw Jessie

4. Wat vinden jullie het leukste gedeelte van de les? Of welk dansje? Alles

5. Hoeveel shows  en optredens heb je al meegedaan? 2x

6. Wat is jouw favoriete liedje om op te dansen? Papa, Mama van Danique

7. Waar heb je dit schooljaar heel veel zin in bij Fsd Gilze? Om op het podium te dansen

8. Waarom vind je dansen eigenlijk zo leuk? Waarom geen voetbal of tennis 🎾?

Ik vind het gezellig met de andere kindjes en dan kan ik lekker met mijn grote zussen meedoen thuis.

9. Zit je nog bij andere sporten of hobbies? Nog niet, ik moet eerst groter zijn

10. Wat zou je erg leuk vinden om te doen met je dansgroep naast de lessen en optredens natuurlijk? Optreden op het podium met vleugels

Meiden, heel erg bedankt voor jullie bijdrage!

Juf Jessie; graag een dans met vleugels voor de dansshow, en Aniek; jij mag voor jouw groep de kleding komen uitzoeken als we show hebben, en Amber; een uitje met de groep is natuurlijk een heel leuk idee! Gaan we over nadenken!

Lessen inhalen

Een gemiste les kan ingehaald worden! 20+/zumba/yoga voor de volwassenen; en voor de kids zijn er ook een aantal mogelijkheden. Helaas kun je niet bij de wedstrijdteams inhalen; en voor de peuters is het ook niet geschikt om bij een veel oudere leeftijdsgroep in te gaan halen. Geef het altijd even door aan de docent als je wil komen inhalen! Techniek les is er al vanaf 6-7 jaar tot 20+, dus gebruik die ook om een gemiste les in te halen.

Kanjers

Het groepje van Xanne op donderdag, de Kanjers kan weer wat nieuw talent gebruiken. Dit groepje meiden van 6 tot 8-9 jaar trainen net wat fanatieker en is een opstap groepje voor het wedstrijddansen.  Iedereen mag mee doen met dit groepje, eventueel als 2e les. Er zitten geen ‘eisen’ aan verbonden. Ze dansen op donderdagmiddag. Interesse? [email protected] 

15 jaar FSD Gilze

Dat de tijd vliegt dat weten we allemaal. In maart 2023 is het 15 jaar geleden dat ik ben begonnen met de Bella Donna’s, toen 1 mega grote groep van 35 meiden! Een half jaar later ben ik gestart met Free Style Dancing Gilze, en wat 15 jaar terug heel klein is begonnen, is uitgegroeid tot een professionele dansschool met een groot en divers lesaanbod.

Het is echt aan de docenten te danken met hun frisse ideeën, enthousiasme en professionaliteit dat de dansschool zo is gegroeid de laatste jaren. En dat we ook op hoog niveau wedstrijd dansen.

Maart 2023 wordt een feestmaand met allerlei leuke acties & activiteiten! Zaterdag 18 maart van 14.00 tot 17.00 uur houden we een Open FSD-Dag in de Schakel. Iedereen is dan van harte welkom! En natuurlijk verzorgen we dan ook een aantal optredens.

Sponsoren gezocht

Al onze wedstrijdteams en natuurlijk ook de recreanten groepen staan ieder jaar in mooie outfits op het podium. Enkele sponsoren hebben aangegeven te stoppen; wie heeft of kent een bedrijf dat (hoofd)sponsor schooljaar 2022-2023 wil zijn? Vanaf €50,- ben je al sponsor van FSD Gilze!

Jazzdanssneakers

Nog 1 paar in de aanbieding………€50,-!  Maat 32!

Daarmee eindigt de verkoop van sneakers. Voortaan dus zelf op zoek gaan voor een paar gave dansschoenen.

Optreden 30 december bij de Hof!

Alvast een tipje van de sluier:

Gils Wes, een afgeleide van het principe streetwise, staat symbool voor straat spektakel in de wintermaanden december en januari 2022-2023. Gils Wes heeft de intentie om sfeer te brengen in de donkere wintermaanden rondom de kerstperiode. Dat doen we door het aanbrengen van verlichting en decor in het dorp en de kerk. Daarnaast is het onze ambitie om lokale bewoners, horeca en ondernemers in Gilze nader tot elkaar te brengen door op geplande weekenden een leuk event te organiseren in het teken van de decembermaand. 

De events vinden plaats in het centrum van Gilze, op een dorpslocatie met betekenis en wordt georganiseerd in samenwerking met aanwezige horecaondernemers.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de events. 30 december vind de afsluiting van de maand december plaats. In samenwerking met de Hof, FSD en Gilsgeweld!

Yoga

Momenteel geef ik 1 yoga les op dinsdagavond 19.15 tot 20.30 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor info: [email protected]  

Groetjes Astrid, Xanne, Nadia en Jessie!