Nieuwsbrief september 2021

Beste leden van FSD Gilze,    

En toen zat de vakantie erop! En starten de lessen weer op maandag 6 september.

Hopelijk is iedereen uitgerust en klaar voor een nieuw schooljaar en seizoen; een seizoen waarin we eindelijk weer alles fysiek mogen? We kijken er naar uit! Helaas geen Mollebosfist. In de bijlage het jaarrooster; weer veel wedstrijden en kijklessen, vriendjes en vriendinnetjes lessen. We gaan nog een aantal wedstrijden skippen en anderen definitief vastleggen! In en voor de vakantie bleven en er maar data wijzigen en bij komen……Dus een definitieve versie komt er z.s.m. aan.

Groepsfoto’s 1e & 2e lesweek

Zorg dat je aanwezig bent de 1e & 2e les! Van iedere groep worden weer leuke groepsfoto’s gemaakt. Deze komen z.s.m. via we transfer jullie kant op. Laat mij even weten als deze NIET op Social Media mogen!

Dansshows en/of Open Dag 23 & 24 oktober, 20 november en 19 & 20 maart 2021

Na goed overleg met docenten hebben we besloten om het weekend van 23 & 24 oktober GEEN Dansshows te organiseren; toch een te korte periode om een paar goede dansen in te studeren; alles perfect te organiseren en qua maatregelen is het ook nog even afwachten.

Dus 20 november blokkeren in de agenda!

En ook 19 en 20 maart Blokkeren!

Lessen inhalen:

Kun je een keertje niet naar de les? Afmelden graag rechtstreeks bij de docenten, via de app. Een les inhalen a.u.b. ook rechtstreeks bij de docenten regelen!

Yogalessen na de zomervakantie

Op woensdagavond 22 september starten we van 20.15 uur tot 21.30 uur met Yoga. Er zijn voldoende aanmeldingen om een groep te gaan starten!

We starten met Hatha yoga waarbij het hele lichaam aandacht krijgt; we werken aan: ontspanning, kracht, souplesse, lenigheid, en ook de ademhaling staat centraal. Iedereen is van harte welkom, jong of oud, wel of geen ervaring; en je hoeft zeker niet lenig te zijn voor de lessen!

Kom vooral een x ervaren of yoga iets voor jou is.

De lessen kosten €8,50 per les en worden per half jaar betaald. Inschrijfgeld eenmalig €15,-.

Stijldansen na de zomervakantie:

Misschien een leuk cadeautje voor ouders, ooms en tantes of voor vrienden?

Er zijn al een aantal aanmeldingen in diverse leeftijdscategorieën. Zodra er 10 koppels  en/of singels zijn aangemeld kunnen we starten. Eventueel in oktober.

De lessen duren 1,5 uur (waarvan 10 minuten pauze)

Iedereen is welkom; beginners, ‘opfrissers’, gevorderden. Door de lessen om de week aan te bieden hebben we ruimte voor ieders niveau en interesses. De 1e lichting zal wel 5 weken achter elkaar les krijgen.

Kosten bedragen €50,- per persoon voor 5 lessen en eenmalig €15,- inschrijfkosten per koppel. Er kan per koppel in geschreven worden. Ben je ‘single’ dan geef dit aan, en kijken we of er meerdere ‘singles’ hebben ingeschreven. Start 14 september dinsdagavond bij de Hooikar 19.30 tot 21.00 uur (of na herfstvakantie)

Inhoud lessen: De lessen zijn voor beginners en gevorderden te volgen; docenten differentiëren doorlopend, zodat iedereen op zijn niveau de cursus kan volgen en met een goed gevoel kan   afsluiten. De dansen die we leren kunnen eindeloos variëren.

Les 1: Dans A

Les 2: Dans A herhalen + Dans B

Les 3: Dans B herhalen + Dans C

Les 4: Dans C herhalen + Dans D

Les 5 Herhalen Dans A t/m D

In the Picture: Bowien (FSD 5 & Dance Stars)

Hoi, ik ben Bowien Oprins en ben 15 jaar oud. Ik woon in Chaam en dans al 4 jaar bij de dansschool. Ik dans 2 keer per week bij de Schakel, op dinsdag bij de Dance Stars en op donderdag bij FSD 6. Met de Dance Stars train ik 1,5 uur en doen we ook mee aan wedstrijden, bij de wedstrijden zitten we in de categorie freestyle. Sinds dat ik bij de Dance Stars zit hebben we alleen nog maar online wedstrijden mee kunnen doen, omdat we door corona niet mochten optreden. Maar ik heb er heel veel zin in om een keer bij een fysieke wedstrijd mee te dansen. Bij FSD 6 trainen we 1 uur per week en met die groep doen we niet mee met wedstrijden.

Bij FSD 6 dansen we in de stijl hiphop, die gegeven wordt door Breanne. De Dance Stars wordt gegeven door Nadia en daar doen we verschillende stijlen door elkaar, zoals: streetdance, jazz en afro. Het leukste bij de dansschool vind ik de eindshow. Het is heel leuk om met je hele groep op het podium te staan en je dans te laten zien aan het publiek dat er dan voor je komt. Vooral omdat je op een groot podium mag dansen, met mooie lichten, make-up en kleding. Vorig jaar konden we geen eindshow doen door corona, dat was heel jammer. Dit jaar konden we wel weer een eindshow doen, niet met veel publiek, maar het was heel goed geregeld. Dit jaar hadden we 3 shows op een ochtend. En we mochten in elke show 1 van onze dansen uitvoeren. Elke show kwamen er andere mensen kijken, zodat er niet teveel mensen bij elkaar in de zaal zaten. Dit jaar was een andere show als voorgaande jaren, maar het was heel leuk om weer te mogen optreden.  
Ook tijdens de lessen is het altijd heel gezellig. We mogen niet teveel kletsen, want we willen natuurlijk wel een dans kunnen afmaken. De docenten zorgen er ook altijd voor dat het een  leuke les is en ze zorgen dat er altijd een goede sfeer is.  
 
Groetjes van Bowien                                                                               

Kijklessen

Dit schooljaar gaan we weer een aantal keren de deuren openen voor ouders, opa’s en oma’s!

Iedereen is dan van harte welkom om te zien hoe er lesgegeven en gedanst & gesport wordt. Aanmelden hoeft niet; wel eventjes de schoenen uit! Er zijn geen beperkingen meer!

Vriendjes en Vriendinnetjes lessen

Een aantal keer per jaar mogen de leden iemand mee nemen naar de lessen; gewoon voor de gezelligheid en om te laten zien hoe er gesport en gedanst wordt. Helaas niet bij de volgende groepen:

Motivation, Sensation, Dedication en de peuters.

Bereikbaarheid

Dit schooljaar ga ik een dagje extra werken op ‘mijn schooltje’ De Zwaaikom in Oosterhout; naast mijn duobaan ga ik een dag extra naar school om de leerachterstanden ‘weg te werken’. Maandag, dinsdag en woensdag dus van huis en 2 avonden geef ik yogales. En ondertussen moet ik ook nog studeren voor het theorie tentamen van de yogaopleiding. Druk en leuk schooljaar dus! Ik zal niet altijd even snel kunnen reageren op een appje of mailtje@! Even geduld dus.

Vragen die de docenten kunnen beantwoorden graag bij de docent wegleggen.

Een bedankje voor alle sponsoren:

Dankzij hun bijdrage hebben de wedstrijdmeiden nieuwe outfits kunnen dragen het afgelopen seizoen en kan er ook voor de andere leden nieuwe kleding en schmink aangeschaft worden:

 Autobedrijf Vermeulen Molenschot                                                
Bakkerij Spapens
Barry Klaassen tegelzetter
Bloemsierkunst De Roozelaar
Coppens Schilderwerken
Edreco Podium techniek
Finovion – Frans Jacobs
Fysiotheek
J-Jansen BV, Bouw, installatie en elektrotechniek
Jelleke Vrins Atelier
Jumpie Joy/NL FUN
Jumbo Hapers Gilze
Manon Faes Travel Company
Miranda Hoefmans Virtueel Assistent
Marret Willemse Advies
Novy Sandra Hapers
Rupro Articles
Salon Aangenaam – Annelies Thielen
Spetters Kinderopvang
Stichting Opa
Sybil Hairservice aan huis
Snepvangers Tuinplanten                            
Top 1 Toys Broenen
Trayplant v.d. Avoird Molenschot                               
Tyre Buiseness Maikel Aarts
Van Beijsterveldt & Gommers Architecten               
Vloeren Centrale Breda
Van Dal Nautica Shop
Autobedrijf Weterings Gilze
Willemse Staalconstructies
Yourcloudweb – webdesign